SiolNET. Avtomoto Novice
2,54

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ministrom jasna usmeritev, menjava avtov do leta 2030

2,54

termometer

mercedes EQ C
Mercedes-Benz je začel izdelovati novi crossover EQ C, v prihodnje pa na osnovi novega razreda S prihaja tudi električna limuzina EQ S. Foto: Mercedes-Benz

Vsi avtomobili ministrov bodo do leta 2030 že električni, so napovedali predstavniki britanskega ministrstva za transport.

Velika Britanija spada med tiste evropske države, ki se je bolj ambiciozno zavezala povečevanju deleža elektrificiranih avtomobilov in je obenem v zadnjem obdobju močno zmanjšala proizvodnjo električne energije iz sežiganja premoga. Leta 2040 nameravajo Britanci ustaviti prodajo novih avtomobilov z bencinskim in dizelskimi avtomobili.

Ministri na prave električne limuzine še čakajo

Trenutno imajo v floti ministrskih službenih vozil 23 odstotkov električnih avtomobilov, do leta 2022 pa nameravajo ta delež že povečati na 25 odstotkov. Leta 2030 bodo predvidoma celotno ministrsko floto že sestavljali električni avtomobili.

Danes zares primernih avtomobilov na trgu še ni. Z izjemo Tesle in njihovega električnega modela S kupci še čakajo na luksuzne električne limuzine. Napovedali so jo že pri Mercedes-Benzu, kjer bodo novi razred S predstavili tudi v povsem električni izvedbi EQ S. Tudi pri Audiju razmišljajo o električni različici limuzine A8.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fizik10 / 17.06.2019. ob 10:26 +3 0

  Kar slabo mi je, ko vidim, da o tem odločajo politiki, ki nimajo pojma o fiziki

  +3 0
 • fakinx / 17.06.2019. ob 13:26 0 0

  Saj ni problem - papir vse prenese. Realnost pa je nekoliko drugačna. Ne živimo vsi v velikih mestih. Ob vseh širokopoteznih načrtih glede elektro mobilnosti si že kar predstavljam, da bomo na veliko zidali nuklearke in veeelike daljnovode čez drn in strn, da bomo zadostili apetitom politike (važno, da se denar vrti...)

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin