Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
1. 6. 2010,
15.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 15.10

8 let

Mercedes-Benz SLS AMG

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
SLS AMG nam je vzel sapo dvakrat. Prvič, ko smo sedli za volan, in drugič, ko smo izvedeli, koliko stane. Kljub vrtoglavi osnovni ceni 219.900 evrov naj bi SLS pri nas našel 10 kupcev.

SLS AMG, kdo si ti?

Pri Mercedesu se z znanjem, izkušnjami in kakovostjo izdelkov oddelka AMG (hišni predelovalec so od leta 1999) upravičeno hvalijo že lep čas. Medsebojno zaupanje je preraslo v resno sodelovanje, najnovejši rezultat nadvse plodnega razmerja pa je model SLS AMG. Gre za trenutno najbolj športen in najbolj brezkompromisen avtomobil s trikrako zvezdo na nosu, ki je še opremljen z registrsko tablico.

Si lep?

O tem bodo odločali posamezniki, saj se lepote ne da izmeriti. Nobenega dvoma pa ni, da je SLS (znotraj in zunaj) izredno vpadljiv avtomobil, ki z dolgim sprednjim delom in tako imenovanimi "galebjimi" vrati močno spominja na predhodnika iz petdesetih. V prid manjši teži in posledično tudi odličnim voznim lastnostim je SLS (tako kot 300 SL gulwing) sestavljen skoraj izključno iz aluminija.

In kakšen motor te poganja?

Zmogljiv 6,2-litrski osemvaljnik, ki skrbi za adrenalinske užitke tudi v nekaterih drugih AMG-jevih "zverinah", je potisnjen tako globoko v nos vozila, da ga lahko označimo za avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem. Iz sebe uspe iztisniti 420 kW (571 "konjev"), kar pomeni, da bodo tisti najbolj drzni v teoriji prepeljali 317 kilometrov v eni uri, stotico pa videli že v času 3,8 sekunde. Vsa moč se na cesto prenaša s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Te je kaj sram ovinkov?

V (pre)kratko odmerjenem času, ki smo ga preživeli za volanom, smo lahko le delno preizkusili, a v veliki meri zaslutili, česa je SLS zares zmožen. Pospeški mejijo na brutalne, zvok osemvaljnika bi lahko v beg pognal tudi največje junake, ob vsej elektronski in računalniški podpori, zaradi katere je voznik hitrejši in ne počasnejši, bi zardeval sam Bill Gates, ob pametni uporabi desne noge pa bi velike količine oprijema lahko izvažali. Ko smo sedli na sovozniški sedež in se pustili zapeljati testnemu vozniku AMG-ja, pa je hitro postalo jasno, da se SLS lahko meri tudi in predvsem s superšportnimi tekmeci, kot sta ferrari F458 italia in lamborghini gallardo LP560.

Kdo te bo kupil?

Jasno je, da bodo denarnice najprej odprli privrženci znamke, verjetno zvesti kupci, katerih garaža že zdaj nudi zavetje vsaj enemu mercedesu. Menimo pa, da bi SLS prav zaradi svoje ekstravagantnosti, osupljivih in skrbno izdelanih detajlov, zmogljivega motorja in vzorne tehnike, na svojo stran lahko zvabil tudi tiste, ki so se doslej odločali za porscheje, ferrarije in lamborghinije. Cena (219.900 evrov) pri kupcih takšnih vozil ponavadi ne predstavlja vidnejše prepreke, vseeno pa bi se verjetno zamislili, če bi izvedeli, da SLS AMG v Nemčiji stane dobrih 42.000 evrov manj.



Ne spreglejte