SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kia picanto

3

termometer

Hitreje od pričakovanega je v Slovenijo prišla druga generacija kie picanto, ki v spodnji razred z bogatim seznamom dodatne opreme prinaša nov trend. Trivratna različica v Slovenijo pride jeseni.

Picanto narekuje nove trende spodnjega razreda

Prvi stik z drugo generacijo kie picanto smo naredili že med prvo vožnjo v okolici Barcelone. Poudarili smo napredek picanta, ki se pozna v večji dolžini (6 centimetrov), agresivnem in izrazitem sprednjem delu (pri Kii ga imenujejo kar buldog) in dolgem seznamu dodatne opreme. Med to najdemo tudi dodatke (ogrevan volanski obroč, sistem start-stop, pametni ključ, ...) , ki jih do zdaj pri avtomobilih spodnjega razreda še nismo videli. Picanto torej narekuje nove trende razreda.

Za zdaj petvratna, od jeseni tudi trivratna različica

Hitreje od pričakovanega je picanto prišel tudi v Slovenijo. Za zdaj ga bodo prodajali le v petvratni različici, jeseni pa bo na voljo tudi trivratna. Ta bo posebej narejena za evropski trg, bo pa za 300 evrov cenejša od petvratne.

Picanto tudi s pogonom na avtoplin

V picantu ne bomo videli dizelskega motorja, zato pa bosta na voljo dva bencinska - litrski in 1,2-litrski. Ob individualnem naročilu bo mogoče dobiti tudi motor s pogonom na avtoplin. Tak picanto bo imel 35-litrski rezervoar za avtoplin, ob tem pa še 10-litrskega za bencin. Sistem avtoplina bodo v model Kie prvič vgradili tovarniško.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin