Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2017,
14.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

električni avtomobili Rimac Automobili Mate Rimac

Četrtek, 9. 3. 2017, 14.29

6 let, 7 mesecev

Hrvaška avtomobilska zgodba o uspehu se nadaljuje

Hrvaški Elon Musk pred novim mejnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43
Rimac concept one ferrari la ferrari | Foto Rimac Automobili

Foto: Rimac Automobili

Vizionar Mate Rimac, nekakšen hrvaški Elon Musk, ki meje elektromobilnosti premika s superzmogljivimi električnimi avtomobili, s podjetjem Rimac Automobili nadaljuje svoj vzpon. Rimac je sklenil tri nove pogodbe s partnerji na zahodnoevropskem, bližnjevzhodnem in ameriškem trgu.


Novi partnerji podjetja Mateja Rimca so nemško in ameriško ter podjetje iz Združenih arabskih emiratov. Podjetja imajo v svojem prodajnem programu izključno luksuzne in sofisticirane avtomobile in so na svojih trgih že dobro uveljavljena, poroča hrvaški spletni mediji index.hr.

Pogodba s podjetjem iz Združenih arabskih emiratov je Rimcu zagotovila vstop na ta trg izjemno visokih plačilnih zmožnosti, kjer je povpraševanje za luksuznimi hiperavtomobili zelo visoko.

Rimčev concept one na avtomobilskem salonu v Ženevi. | Foto: Gregor Pavšič Rimčev concept one na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Gregor Pavšič

Tehnični partner Aston Martina tudi hrvaški Rimac Automobili

Video: obračun v Krškem - Bugatti veyron proti tekmecu iz Hrvaške

Rimac Automobili: elektrošok med svetovno avtomobilsko elito

Le nekaj kilometrov od Bregane, v hrvaški Sveti Nedelji, na Ljubljanski ulici stoji prav posebna visokotehnološka delavnica. V njej električna energija strese celo ferrarija, porscheja, lamborghinija in druge elitne superšportnike. Za dobrih 850 tisoč evrov Rimac z ekipo z lastnim znanjem in razvojem sestavi trenutno najzmogljivejši električni avtomobil na svetu.

Hrvat je eden od tistih ljudi, ki dokazujejo, da je mogoče z vizijo in pogumom ter z željo in znanjem še vedno šokirati svet ter vzbuditi pozornost najbogatejših, ne glede na to, od kod prihajaš. Njegov električni superšportni avtomobil s štirimi motorji in kokpitom vesoljske ladje rimac concept one do stotice pospeši v 2,6 sekunde, dvesto kilometrov na uro pa preseže po vsega 6,2 sekunde pospeševanja. Po dobrih 14 sekundah silovitega električnega odriva že doseže hitrost 300 kilometrov na uro.

Pri voznih zmogljivostih se je Rimčeva ekipa zgledovala po sposobnostih najhitrejšega med velikimi mačkami, geparda. Stvaritev narave je na svoj način v ta superstroj vključila z naprednim sistemom vektoriranja navora na vsako kolo posebej. 

 

"Nikoli nisem nameraval le narediti električnega športnega avtomobila, temveč tak športni avtomobil dvigniti na višjo raven, da bo postal boljši v vseh postavkah, v vsem," je Mate Rimac povedal za Siol.net na lanskem ženevskem Avto Salonu.

Preberite ves pogovor, v katerem je Mate Rimac v pogovoru z Juretom Gregorčičem razkril svoje misli in zgodbo o uspehu. Avtomobili iz hrvaške družbe Rimac Automobili bodo zdaj na voljo tudi zahtevnim in premožnim kupcem iz Združenih arabskih emiratov, kjer je povpraševanje po vrhunski in ekskluzivni tehnologiji veliko. | Foto: Rimac Automobili Avtomobili iz hrvaške družbe Rimac Automobili bodo zdaj na voljo tudi zahtevnim in premožnim kupcem iz Združenih arabskih emiratov, kjer je povpraševanje po vrhunski in ekskluzivni tehnologiji veliko. Foto: Rimac Automobili

Novosti in zgodbe letošnjega Avto salona v Ženevi

Lepotice v Ženevi: so postali inženirji res ljubosumni nanje?

To je novi volvo XC60 - koncentrat varnosti in vrhunskega dizajna

Kako bo avtomobilska raznovrstnost z avtosalona v Ženevi vplivala na Slovence?

Robert Lešnik – Slovenec, ki Mercedesu oblikuje prihodnost

Ekskluzivni bugatti chiron: 250 kupcev v enem letu, a še nihče ga ni vozil

Vse zgodbe iz letošnje Ženeve na enem mestu

 

Ne spreglejte