Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2012,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Honda

Četrtek, 16. 2. 2012, 16.08

8 let

Honda civic tudi pri nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Honda je slovenski javnosti predstavila novo, že deveto generacijo civica, ki je ohranil praktičnost in športnost starega, hkrati pa vse skupaj ponuja po nekoliko ugodnejši ceni.

Osvežena podoba

Pri Hondi pravijo, da ne gre za revolucijo, temveč za pametno evolucijo odhajajočega modela. To se vidi predvsem pri obliki, ki ohranja nekoliko zašiljeno silhueto civica, ki poudarja športni karakter, hkrati pa omogoča veliko prostora v drugi sedežni vrsti in predvsem v prtljažniku. Notranjost je sodobno urejena, a mogoče izdelana malce preveč po merah nekoliko manjših azijcev. Ob tem povejmo tudi to, da trivratne različice ne bodo več izdelovali. Več o sami obliki pa si lahko preberete tukaj.

Najprej na voljo trije motorji, kasneje še več

Honda civic prihaja na trg s tremi že znanimi motorji. Bencin bo poganjal 1,4- in 1,8-litrski atmosferski motor s 73 oziroma 104 kilovati moči. Dizel pa 2,2-litrski motor s 110 kilovati moči. Močnejši bencinski agregat bo moč kombinirati s petstopenjskim samodejnim menjalnikom, drugače pa so vsi opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Konec letošnjega leta se bo trojici pridružil še nov 1,6-litrski dizel (z dobrimi 90 kilovati moči), leta 2014 pa naj bi trgu ponudili še dva nova bencinska motorja (po prvih napovedih naj bi bila oba opremljena s turbino).

Cena nižja, kot pri bogatejših sosedih

Ravni opremljenosti civica so tri: comfort, sport in najdražji executive. Honda je po poročanju uvoznika upoštevala specifičnost (kupno moč) našega trga in cene temu primerno prilagodila. Najcenejši (civic 1,4 comfort) bo tako na voljo za 16.490 evrov, najdražja različica z dizelskim motorjem (civic 2,2 executive) pa 26.190 evrov. V Sloveniji nameravajo letos prodati okrog 270 civicov, od katerih naj bi bilo dobrih 80 odstotkov z bencinskim motorjem.

Ne spreglejte