Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
3. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Natisni članek

Renault Renault Captur

Sobota, 3. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Kaj bo leta 2020 prinesla druga generacija renault capturja?

Česa takega renaulti niso imeli še nikoli

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Renault Captur EDC Initiale Paris | Trenutni renault captur je eden najbolje prodajanih majhnih crossoverjev. Naslednika predvidoma dobi leta 2020. | Foto Gašper Pirman

Trenutni renault captur je eden najbolje prodajanih majhnih crossoverjev. Naslednika predvidoma dobi leta 2020.

Foto: Gašper Pirman

Druga generacija capturja bo leta 2020 postala prvi renault s priključnohibridnim pogonom. Captur je tretji najbolje prodajani model Renaulta.

Renaultov captur je eden najbolje prodajanih avtomobilov v razredu majhnih crossoverjev in tudi v Sloveniji se redno uvršča med najbolje prodajane posamezne avtomobile. Čez dve leti bo Renault predstavil njegovega naslednika, ki bo imel kot prvi renault tudi priključnohibridni pogon.

Renault je lani na ceste poslal že več kot 230 tisoč capturjev. Vse od leta 2013 je captur deležen zelo dobrih kritik, saj je močno nadgradil uporabnost osnovnega clia in poskrbel za enega najbolje prodajanih majhnih crossoverjev na avtomobilskem trgu.

Prvi priključni hibrid za Renault

Francoska avtomobilska znamka je že napovedala povečan del priključnohibridnih in hibridnih pogonov. Z njimi bodo ostali znotraj strogih meril izpustov CO2, ki jih je do leta 2030 sprejel Evropski parlament. Renault bo capturja predstavil čez slabo leto na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

To bo prvi renault s priključnohibridnim pogonom. Sestavljala ga bosta Nissanov 1,6-litrski atmosferski bencinski motor in dodatni elektromotor, je poročal britanski Autoexpress. Pri Renaultu so potrdili, da bo imela baterija kapaciteto 9,8 kilovatne ure in da bo zmogel captur zgolj s pomočjo elektrike prevoziti kar okrog 90 kilometrov.

Elektrificirani renaulti bodo imeli oznako eTech

Enak pogon bo dobil tudi naslednji qashqai. Novi clio, ki ga bo Renault predstavil spomladi na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo imel klasičen hibridni pogon. Ta torej ne bo imel možnosti polnjenja prek kabla. Renault bo vse elektrificirane modele označil kot eTech.

Oblikovno bo imel captur tako navzven kot v notranjosti bolj moderen Renaultov oblikovalski slog. Pričakujemo lahko vpliv modelov, kot sta kadjar in megane, kar velja tudi za pokončno postavljen digitalni zaslon v notranjosti capturja.  

Ne spreglejte