Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
12.47

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Audi SUV električna vozila Avtosalon Ženeva 2018

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 12.47

6 let, 1 mesec

Audi s prototipom e-tron na ženevske ceste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

V času avtomobilskega salona bo Audi v središče Ženeve pripeljal nekaj prototipov električnega modela e-tron in tako javnosti prvič pokazal svojega novega športnega terenca s 500 kilometri električnega dosega.

Audi že od leta 2015 skrbi za marketinško prepoznavnost električnega SUV, ki bo na ceste zapeljal proti koncu letošnjega leta. | Foto: Audi Audi že od leta 2015 skrbi za marketinško prepoznavnost električnega SUV, ki bo na ceste zapeljal proti koncu letošnjega leta. Foto: Audi

Pridite, fotografirajte in uporabite oznako #etron

S prototipi, ki bodo zavzeli ceste v Ženevi, želi Audi privabiti mimoidoče in ljubitelje znamke, da prvič v živo pogledajo najnovejši model. Čeprav bo v serijski obliki na ceste zapeljal šele proti koncu leta, želijo Nemci povečati zanimanje za svoj futuristični model. Ljudi želijo s tem spodbuditi, naj prototipe fotografijo, objavijo na družabnih omrežjih in uporabijo oznako #etron.

Najlepše fotografije bodo izpostavili na posebni spletni strani, posvečeni modelu e-tron. Na njej bodo pokazali še na proizvodnjo skoraj pripravljeni električni SUV v maskirni preobleki.

Od Frankfurta do Ženeve

Prihajajoči električni SUV je Audi prvič napovedal že leta 2015 na frankfurtskem salonu. Koncept e-tron quattro poganjajo trije elektromotorji, sistemska moč pa se ustavi pri 330 kilovatih. Študija se je do stotice izstrelila v 4,6 sekunde in je imela do 500 kilometrov električnega dosega.

Poleg znanilca električne prihodnosti bodo pri Audiju razkrili modela A6, pridružila pa se mu bosta še A7 sportback in A8.

Zemljevid, kjer je vidno, kdaj in kje bodo prototipi vozili. | Foto: Audi Zemljevid, kjer je vidno, kdaj in kje bodo prototipi vozili. Foto: Audi Koncept iz leta 2015, ki so ga predstavili v Frankfurtu. Serijski SUV bo oblikovno močno sledil tem potezam. | Foto: Audi Koncept iz leta 2015, ki so ga predstavili v Frankfurtu. Serijski SUV bo oblikovno močno sledil tem potezam. Foto: Audi

Ne spreglejte