Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2011,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi Družinski Avtomoto

Ponedeljek, 19. 9. 2011, 11.51

8 let

Audi A6 avant v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dobrih pet mesecev za limuzino je na domači trg zapeljal A6 avant. Dva bencinska motorja in trije dizelski tvorijo skupaj z menjalniki ponudbo desetih karavanskih različic.

Manjši in lažji od predhodnika

Karavanska nadgradnja nekoliko spreminja definicijo osnovne uporabnosti Audijevega predstavnika v premijskem srednjem razredu. Če je A6 poslovna limuzina, je avant poslovni avtomobil za aktivne voznike. Športne zmogljivosti niso večje le zaradi motorjev, pač pa tudi zaradi manjše mase. To so dosegli z vgradnjo lažjih materialov in z minimalnim skrčenjem zunanjih dimenzij. Kljub temu pa je v potniškem in v prtljažnem delu šeste generacije avanta več prostora kot v predhodniku.

Prestiž že poznamo

O opremljenosti smo že podrobno pisali med prvo vožnjo z Audijevo limuzinsko in karavansko šestico. V notranjosti so možne številne kombinacije, kot na primer tekstilne obloge v treh barvah, usnje, pet barvnih odtenkov talnih oblog, tri stropne obloge in sedem vrst dekorativnih elementov – ena iz plastike, dve iz aluminija in štiri iz lesa.

Tristotrinajst "konj" v čakalnici

Pri različicah 2,8 FSI in 3,0 TDI (150 kilovatov) je namesto osnovnega ročnega menjalnika možno izbrati brezstopenjski multitronic (doplačilo 2.600 evrov) ali pa sedemstopenjski S-tronic (doplačilo 5.800 evrov). Motorja 3,0 TDI (180 kilovatov) in 3,0 FSI (220 kilovatov) sta na voljo le s pogonom quattro in menjalnikom S-tronic. Najmočnejši motor v ponudbi je 3,0 FSI, večjo konjenico pa v začetku leta 2012 obeta 230-kilovatni TDI z osemstopenjskim tiptronicom.

Od 42.700 do 58.700 evrov

Najcenejši A6 avant je dizelski 130-kilovatni TDI s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, pri čemer je 2350 evrov dražji od limuzine. Vrh cenovne ponudbe predstavlja bencinski 3,0 FSI quattro s sedemstopenjskim S-tronicom.

Pri uvozniku napovedujejo, da bodo letos prodali 40 avantov, ob tem pa pričakujejo, da bodo kupci večinoma posegali po pet tisočakov vrednem paketu business (podobno kot pri limuzini), ki je tako precej cenejši od nakupa posameznih elementov.

Ne spreglejte