SiolNET. Avtomoto Nasveti
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Polivanje goriva

1

termometer

Kadar polnimo rezervoar za gorivo pri svojem avtu, se često dogaja, da nam kakšen centilitrček uide po pločevini. "V glavnem ni panike", so rekli stari šoferji.

"Tudi po mali potrebi zadnje tri kapljice končajo v spodnjicah, pa če ga človek še tako otresa." Kaj pa če uspemo politi mimo malce večji "fljus"?

Ni panike, če gre za pravi lak

Ličarji pravijo, da kakovostnemu avtomobilskemu laku nobena vrsta goriva ne more škoditi in da je povsem dovolj, če površino z razlitim gorivom speremo z vodo, da se tam ne bo nabirala nesnaga. Drugače je, kadar polivka seže na površino pnevmatike ali pa na kakšne plastične elemente, ki se nahajajo v bližini grla za polnjenje rezervoarja. Takšne površine moramo pač prav naglo sprati, sicer bo gorivo začelo škodljivo učinkovati.

Nepravi lak ali slabo opravljeno delo

Če so v ličarski delavnici uporabili kakšen manj kakovosten lak, morda takšnega s pretečenim rokom uporabe ali pa je šlo pri barvanju za neustrezen postopek, se to lahko pokaže prav v področju okoli pokrovčka za gorivo. Da je šlo za napako pri barvanju vozila, se lepo vidi iz fotografije. Po barvni osvežitvi svojega avta se moramo torej iz ličarske delavnice odpraviti z računom v žepu in z zagotovljenim jamstvom za opravljeno delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin