TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 13.43

8 let

Apartmaji niso več v načrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hit Alpinea je lani pridelala za približno tri milijone evrov izgube, kar je posledica manjših prihodkov zaradi šestodstotnega padca nočitev in nižjih cen.

Tako lani kot letos prevladujejo tuji gosti (kar 70 odstotkov), med njimi pa je največ Italijanov, sledijo angleško in nemško govoreči turisti ter Hrvati. "V prvih štirih mesecih leta 2010 smo realizirali za 18 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani, prihodki so za desetino boljši, poslovanje pa je slabše," je trenutno ekonomsko moč turističnega podjetja opisal direktor Miran Čurin. Razlogov za slabše poslovanje v prvih mesecih je več, med njimi predvsem povečanje stroškov dela in za marketing. "Naš letošnji cilj je prepoloviti lansko izgubo, kar je zelo ambiciozno," pojasnjuje Čurin, ki pričakuje tudi več prihodkov od Hotela Špik: "Investicija v novi hotel je bistveno vplivala na naše lansko poslovanje, saj takšna investicija običajno potrebuje tri leta za ustvarjanje pravih rezultatov." Zaradi pomanjkanja denarja letos podjetje ne bo šlo v gradnjo apartmajev v Gozd-Martuljku, ali jo bodo v prihodnosti sploh izvedli pa danes ostaja nejasno.

Hotel Alpina še vedno zaprt

Bolj kot Špik pa direktorju zadnje tedne povzroča skrbi hotel Alpina. Aprila so v njem odkrili sum legionele. »Hotel je zaprt in bo tako ostalo do konca junija. Pred mesecem so inšpekcijske službe opravile pregled, vsi vzorci pa so bili pozitivni na legionelo. Sredi maja sta bila še dva vzorca pozitivna, z investicijo pa upamo, da bodo te težave kmalu preteklost,« pojasnjuje direktor Miran Čurin.

S povečanjem pretoka vode ozirom dograditvijo sistema s stalno dezinfekcijo vode naj bi zagotovili ustrezno varnost tako za goste kot zaposlene. Kot smo že poročali, je pred mesecem umrl vzdrževalec hotela, ali je bila vzrok legionela, pa v podjetju zaenkrat še nimajo podatkov. V drugih Hitovih hotelih v Kranjski Gori težav z legionelo ni.

Ne spreglejte