TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
6.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 6.57

7 let, 12 mesecev

Ali Playa v Portorožu deluje ustrezno?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lokal Playa na študentski plaži pred Bernardinom bo za poletno sezono gotovo spet nared, čeprav nekateri menijo, da deluje neustrezno.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (Šoup), ki upravlja z lokalom, ta ponuja pijačo in glasbene dogodke, in tudi z bližnjo plažo za študente, ima sklenjeno pogodbo z gospodarjem, javnim podjetjem Okolje. Pogovarjajo se o podaljšanju. "Šoup je s podjetjem Okolje Piran 31. marca 2006 sklenil pogodbo o brezplačni uporabi plaže, ki se izteče konec oktobra. ŠOUP je nato s podjetjem Do raja (Jana Plestenjaka in Boštjana Menarta) aprila 2006 sklenil pogodbo, s katero se zavezujemo, da bomo skupaj s tem podjetjem izvajali vsebine in projekte za mlade. To dejansko tudi počnemo, in sicer od sklenitve pogodbe vsako leto med pomladjo in jesenjo," nam je sporočila predstavnica za stike z javnostmi ŠOUP Helena Brec Loredan.

Razumevanje obveznosti bolj za dušo

Dodala je, da je podjetje Do raja s to pogodbo zavezano za čiščenje, odvoz smeti (če je potrebno), postavitev dodatnih smetnjakov (predvsem v poletnih mesecih) na plaži. "Poleg tega je zavezano, da si tam uredi svoje prodajno mesto, v tem primeru lokal Playa, ter uredi vsa potrebna dovoljenja za njegovo obratovanje. V pogodbi še ni opredeljene nobene najemnine, saj gre za sodelovanje in se z opravljanjem gostinske dejavnosti krijejo stroški programov in aktivnosti za mlade."

Jan Plestenjak pravi, da pojmuje obveznosti, ki ga vežejo do lokala Playa in kulturnih programov v njem, bolj za dušo. In da skupaj z vodstvom študentske organizacije razmišlja, da bi pogodbo z Okoljem obnovili. Playa je namreč prijetna glasbena in družabna dopolnitev večerov v toplejši sezoni, lokal pa obiskujejo predvsem študentje in mladi. Ne nazadnje jih nekaj tam dobi tudi sezonsko delo. "Se nam je pa dogajalo, da so nas hoteli odstraniti in so nas zato prijavljali, češ da za plažo ne skrbimo dovolj," še dodaja Plestenjak.

Ne spreglejte