Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2016,
9.20

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Doktor 1A

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Doktor 1A advertorial dioptrija vid očala laserska odprava dioptrije korekcija vida

Nedelja, 18. 9. 2016, 9.20

2 meseca, 2 tedna

Ste pravi kandidat za korekcijo vida?

Vsebino omogoča Doktor 1A

Foto: Thinkstock

ženska očala dioptrija vid | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Očala in leče že dolgo niso več edini praktični način za odpravljanje motenj vida. Korekcijska očesna kirurgija ima kar nekaj rešitev, kako izboljšati vid.

Za vse, ki nosijo očala oziroma leče in bi se radi za vedno znebili teh pripomočkov, je rešitev laserska odprava dioptrije.

Laserska operacija oči je kirurška operacija oči, kjer izboljšajo vaš vid z laserskim žarkom. To je neinvaziven poseg, ki je po nekaj desetletjih razvoja tehnologije postal zelo priljubljen in razširjen. Z tem posegom so izboljšali vid že več kot 50 milijonom operiranim.

Ponudb na trgu je veliko, zato je včasih izziv najti takšno, ki ponuja kakovost in ugodno ceno hkrati. Dovolite poznavalcem trga, da vam poiščejo najboljšo ponudbo, in se zaščitite pred napačno odločitvijo. | Foto: Thinkstock Ponudb na trgu je veliko, zato je včasih izziv najti takšno, ki ponuja kakovost in ugodno ceno hkrati. Dovolite poznavalcem trga, da vam poiščejo najboljšo ponudbo, in se zaščitite pred napačno odločitvijo. Foto: Thinkstock

Poseg je neboleč in traja le nekaj sekund. Z laserjem preoblikujejo roženico tako, da se svetloba drugače odbija od nje. Obstajajo različni postopki za izboljšanje vida:

  • metoda LASIK (lokalna keratomileuza s pomočjo laserja) je lasersko preoblikovanje očesne površine, ki traja manj kot minuto. Kirurg na prvem sloju roženice ustvari tanko režo, jo odmakne in z laserjem odstrani nekaj tkiva roženice, nato pa režo namesti na svoje mesto.
  • Metoda PRK (keratektomija) traja 15 minut. Pri tej metodi zdravnik reže ne ustvari, ampak z laserjem odstrani zunanji sloj roženice, ki se po operaciji zraste.
  • Nekateri se odločajo tudi za vstavljanje umetnih leč.

Pri LASIK, PRK in podobnih postopkih energija laserja preoblikuje krivino roženice in tako spremeni način vstopa svetlobnih žarkov v oko. Umetne leče, ki so kirurško vstavljene v oko, prav tako spremenijo svetlobne žarke in tako izostrijo vid.

Pozanimajte se, ali ste primerni kandidati za operacijsko odpravo dioptrije. Kljub uporabi napredne tehnologije namreč niso vsi primerni za takšen poseg.

Dovolite, da vam Doktor 1A poišče očesno kliniko, ki bo najboljša za vas.  | Foto: Thinkstock Dovolite, da vam Doktor 1A poišče očesno kliniko, ki bo najboljša za vas. Foto: Thinkstock Želim izboljšati vid z lasersko odpravo dioptrije. Kako naj se tega lotim?

Najprej se posvetujte s specialistom. Obstaja starostna omejitev od 20 do 40 let, ko je čas za tovrstne posege najustreznejši. Poleg tega je treba upoštevati tudi dioptrijo, in sicer naj ta ne bi presegala –8 ali +4. Na pregledu se boste tudi seznanili o samem posegu, prednostih, ki jih prinese, samem procesu zdravljenja, nevarnostih in alternativah zdravljenja. Če so ti pogoji izpolnjeni, vas bo specialist poslal na podroben pregled oči in očesnega ozadja, kar bo podalo dokončno sliko vašega stanja in ali je operacija res primerna za vas. Zadnji korak je sam poseg z laserjem, ki običajno traja približno 15 minut.

Komu bi zaupali zdravje svojih oči?

Pri podjetju Doktor 1A stalno preverjajo uspešnost preteklih operacij na osnovi zadovoljstva pacientov, ki so operacijo že opravili pri različnih očesnih centrih, ter njihove cene. Tako vam lahko kar najbolje svetujejo pri izbiri klinike za določen poseg. | Foto: Thinkstock Pri podjetju Doktor 1A stalno preverjajo uspešnost preteklih operacij na osnovi zadovoljstva pacientov, ki so operacijo že opravili pri različnih očesnih centrih, ter njihove cene. Tako vam lahko kar najbolje svetujejo pri izbiri klinike za določen poseg. Foto: Thinkstock

Preden pristopite k posegu, je treba najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene. Zagotovo boste hoteli najbolj kakovostno storitev, enako pomembna pa je tudi cena. Torej najboljše za kar najboljši denar.

Obstajajo kar do trikratne razlike v ceni laserskih operacij dioptrije med različnimi očesnimi centri in med najdražjo ter najcenejšo metodo. Tudi sama kakovost je med ponudniki precej različna.

V vprašalnik vpišite svoje podatke in prejeli boste kar neobvezujočih 14 ponudb. Tisti, ki se bodo odločili za operacijo na podlagi ponudbe, bodo dobili še dodatne ugodnosti: brezplačen pregled oči in in bon za 100 evrov za lasersko operacijo oči.

Pri podjetju Doktor1A je mogoče dobiti tudi podatke za vgradnjo znotrajočesnih leč. Potem praktično ni več omejitev za višino dioptrije ali starost.

* S klikom na gumb "Pošlji" se uporabnik strinja, da bomo njegove podatke (ime in priimek, e-naslov, telefonsko številko) posredovali podjetju Doktor1A. Za komunikacijo z uporabniki je izključno odgovoren ponudnik (podjetje Doktor1A).

 

Ne spreglejte