Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
17.33

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Natisni članek

razkritje knjiga pevka Britney Spears

Torek, 24. 10. 2023, 17.33

6 mesecev

To je deset največjih razkritij iz knjige Britney Spears

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87
Britney Spears | Popzvezdnica Britney Spears je v svoji novi knjigi The Woman in Me razkrila do zdaj še nerazkrite skrivnosti iz svojega življenja. | Foto Guliverimage

Popzvezdnica Britney Spears je v svoji novi knjigi The Woman in Me razkrila do zdaj še nerazkrite skrivnosti iz svojega življenja.

Foto: Guliverimage

Danes je izšla nova knjiga spominov Britney Spears z naslovom The Woman in Me (Ženska v meni), v kateri je slavna pevka orisala svoje življenje na očeh javnosti, ki je polno vzponov in padcev tako v družinskih kot tudi partnerskih odnosih, opisala pa je tudi svojo borbo z mentalnim zdravjem in kruto obdobje v času skrbništva, ko je nad njenim življenjem bdel njen oče.

Čeprav se je zdelo, da je imela leta 1998, ko je mlada nadobudna 16-letna pevka Britney Spears iz Louisiane vstopila v svet glasbene industrije in sklenila pogodbo s priznano založbo, svet na dlani, pa zdaj njeni spomini, ki jih je zapisala v knjigi, razkrivajo, da se je v njenem življenju veliko stvari dogajalo pod površjem in ostalo skritih tudi medijem, med drugim jo je na cedilu pustila njena družina.

"Moj motiv za pisanje te knjige ni bil, da bi razpravljala o svojih preteklih izkušnjah, kar zdaj delajo mediji in je neumno. Večina dogodkov, opisanih v knjigi, je izpred 20 let, vse to pa sem že predelala," je še pred izdajo knjige zapisala popzvezdnica in dodala, da je obrnila nov list in da je knjiga prinesla "epilog", ki ga je tako krvavo potrebovala.

Splavila, ker Timberlake ni želel biti oče

Prvo večje razkritje, ki ga iz knjige 41-letne popzvezdnice Britney Spears navaja DailyMail, je pevkino priznanje, da je bila v času razmerja z Justinom Timberlakom noseča, a je splavila, ker popzvezdnik ni želel biti oče. Spears in Timberlake sta bila v razmerju med letoma 1999 in 2002. Kot je v spominih zapisala pevka, je splav skrivala pred javnostjo, a kot je zapisala, se fizične bolečine spominja kot "neznosne".

"Kar naprej sem jokala in jokala, dokler ni bilo vsega konec," je zapisala. "Trajalo je ure in ne spomnim se, kako se je končalo, vendar se, 20 let kasneje, spominjam bolečine in strahu," je zapisala pevka.

Spears in Timberlake sta bila v razmerju med letoma 1999 in 2002. | Foto: Profimedia Spears in Timberlake sta bila v razmerju med letoma 1999 in 2002. Foto: Profimedia

"Bilo je presenečenje, a zame ni bila tragedija. Tako zelo sem imela rada Justina. Vedno sem mislila, da bova nekega dne skupaj imela družino. To bi bilo veliko prej, kot sem pričakovala. Toda Justin nosečnosti ni bil vesel. Rekel je, da nisva pripravljena na otroka in da sva premlada," je Spearsova zapisala v knjigi The Woman in Me.

Dodala je: "Prepričana sem, da me bodo ljudje zaradi tega sovražili, vendar sem se strinjala, da otroka ne bova imela. Ne vem, ali je bila ta odločitev prava. Če bi bila odločitev prepuščena samo meni, tega ne bi storila nikoli."

V knjigi je razkrila, da se za splav ne bi odločila tudi zaradi verskih razlogov in ker je bila tako vzgojena.

Britney Spears in Justin Timberlake
Trendi Britney Spears razkrila, da je pred leti splavila, ker Timberlake ni želel biti oče

Justin Timberlake je njuno zvezo prekinil preko sporočila z dvema besedama

V knjigi je opisala tudi, kako se je razšla z nekdanjim fantom Justinom Timberlakom, in sicer naj bi slavni pevec njuno zvezo prekinil preko sporočila in samo z dvema besedama. Nekdanji režiser Chris Applebaum se spominja, da so z Britney in ekipo ravno snemali videospot za njeno pesem Overprotected (Darkchild Remix), ko je ta prejela SMS-sporočilo od Justina, v katerem je pisalo: "Konec je." (angleško: "It's over.") Kot je dodal, je pevko našel v prikolici, kjer sta za nekaj minut obsedela, se pogovorila, nato pa odšla nazaj na snemanje.

Po treh letih razmerja jo je takratni fant Justin Timberlake pustil preko SMS-sporočila z dvema besedama: "Konec je." | Foto: Guliverimage Po treh letih razmerja jo je takratni fant Justin Timberlake pustil preko SMS-sporočila z dvema besedama: "Konec je." Foto: Guliverimage

Režiser je dodal, da je dal Spearsovi možnost, da zaključijo s snemalnim dnevom, a jo je tudi spodbudil, da lahko odide nazaj na set in "mu pokaže, da je pravkar naredil največjo prekleto napako v svojem življenju", na kar naj bi Britney odgovorila: "Veš kaj? To je dobra ideja. Pokazala mu bom, da je zapravil najboljšo stvar, ki jo je kdaj imel."

Priznala, da je Timberlaka varala s koreografom

Po letih govoric je Spearsova priznala, da je Timberlaka prevarala s plesalcem in koreografom Wadom Robsonom. Prav v povezavi s to prevaro je Timberlake kasneje izdal pesem Cry me a river. Britney pa je v knjigi priznala, da se je s koreografom po eni izmed zabav res poljubljala, in dodala, da je bila Justinu zvesta vrsto let, razen v omenjenem primeru.

Christini Aguileri zamerila poziranje z nekdanjim fantom na naslovnici

Po grenkem razhodu z Justinom Timberlakom leta 2003 je na naslovnici revije Rolling Stone za potrebe njune takratne turneje The Justified & Stripped Tour s Timberlakom pozirala njena takratna tekmica, popzvezda Christina Aguilera, kar je Spearsovo hudo razjezilo in hkrati prizadelo, saj je še vedno upala, da bosta s Timberlakom rešila težave in se pobotala ter znova postala par. Zato se ji je zdelo, da ji z omenjeno naslovnico, čeprav z njo ustvarjalci niso poskušali biti kruti, le dodajajo sol na rano.

Razkrila, zakaj si je leta 2007 pobrila glavo

Leta 2007 si je po boleči ločitvi s Kevinom Federlinom v salonu Tarzana v Los Angelesu, takrat že kot mati dveh otrok, pobrila glavo, kar je kasneje vodilo tudi k padcu njene kariere in v 13-letno zloglasno skrbništvo, ki jo je nad njo imel oče. Povedala je, da si je glavo pobrila zaradi neprestanega pritiska javnosti nanjo in na njeno telo, vse odkar je postala znana osebnost. Kot je dodala, sta bila britje glave in njeno igranje način, na katerega je tovrstne kritike potisnila v ozadje in pokazala, da jih ne sprejema.

Kmalu po dogodku je Britney zopet odšla na zdravljenje, po katerem sta skrbništvo nad njo pridobila njen oče Jamie Spears in odvetnik. V času skrbništva je morala upoštevati vse ukaze in želje skrbnikov, da bi se z jemanjem zdravil in vzpostavitvijo rutine njeno stanje izboljšalo.

Britney Spears
Trendi 25 let pesmi, ki so jo mnogi zavrnili, nato pa je med zvezde izstrelila Britney Spears

V 13-letnem obodbju skrbništva se je počutila kot "otroški robot"

Kot je zapisala v knjigi, na obdobje, ko je imel njen oče popolno skrbništvo nad njo in njenim telesom ter premoženjem, nima lepih spominov, saj je bila takrat njena družina do nje neizprosna. "Občutek, da nikoli nisi dovolj dober, je za otroka srce parajoče," je priznala pevka.

"Postala sem robot. Ampak ne le robot, nekakšen otrok-robot. Bila sem tako infantilizirana, da sem izgubljala koščke tistega, zaradi česar sem se počutila kot jaz," je zapisala Spearsova in dodala, da si ni zaslužila tega, kar ji je naredila družina.

Kot poroča New York Times, so od leta 2008, ko je njen oče prevzel nadzor nad življenjem svoje najstarejše hčerke, beležili njeno vsako kupljeno pijačo, poleg tega je bila prisiljena jemati kontracepcijska sredstva in zdravila proti svoji volji.

Njen oče je imel med leti 2008 in 2021 nad pevko popoln nadzor in skrbništvo, nadzoroval je njene finance in tudi vse, kar je pevka lahko počela. | Foto: Guliverimage Njen oče je imel med leti 2008 in 2021 nad pevko popoln nadzor in skrbništvo, nadzoroval je njene finance in tudi vse, kar je pevka lahko počela. Foto: Guliverimage

V času skrbništva se je odpovedala svobodi

Da bi lahko preživljala čas s svojima sinovoma, danes 18-letnim Seanom in 17-letnim Jaydenom, se je bila v času skrbništva v letih od 2008 do 2021 Spearsova pripravljena odreči tudi svobodi v zameno za to, da bi lahko spala skupaj s svojimi otroki.

"Ustvariti družino so bile moje sanje. Biti mama so bile moje sanje," je zapisala Spearsova in dodala, da na obdobje skrbništva gleda kot na posebno temno obdobje svojega življenja, saj so imeli njen oče in njegovi sodelavci nadzor nad njenim telesom in denarjem.

S sinovoma Seanom in Jaydenom Jamesom Federlinom leta 2013 | Foto: Guliverimage S sinovoma Seanom in Jaydenom Jamesom Federlinom leta 2013 Foto: Guliverimage

V obdobju skrbništva jo je utišala tudi televizija

Kot poroča The Sun, naj bi jo v obdobju skrbništva, ko je poskušala javno spregovoriti o svojem skrbništvu leta 2016, utišala tudi ITV. V oddaji Jonathan Ross Show naj bi spregovorila o skrbništvu, a njeni komentarji in posnetki iz omenjene oddaje na televiziji nikoli niso bili predvajani. "Skrbništvo sem omenila celo v pogovorni oddaji leta 2016, vendar ta del intervjuja nekako ni prišel v eter. Huh. Kako zanimivo," je o omenjenem intervjuju zapisala pevka.

Po temačnem obdobju je izboljšala svoj odnos s sestro

Po omenjenem obdobju skrbništva pa je Britney vseeno izboljšala svoj nekdaj napet odnos z 32-letno sestro Jamie-Lynn in zdaj poskuša delati na tem, da bi do nje čutila več sočutja. "Vedno bo moja sestra, rada imam njo in njeno čudovito družino. Delam na tem, da bi čutila do nje več sočutja kot jeze in prav tako do vseh, za katere menim, da so mi storili krivico. Ni tako enostavno," je zapisala.

O svojem nastopu s kačo: Bala sem se, da me bo ubila

Zadnje izmed desetih največjih razkritij svojega življenja, ki ga iz knjige The Woman in Me še povzema DailyMail, je Britneyjina omemba nastopa na podelitvi VMA MTV nagrad, kjer je na odru nastopala z okoli vratu zavito kačo. Dvaindvajset let pozneje je priznala, da se je med nastopom ves čas bala, da bi jo piton lahko ubil.

Med nastopom se je ves čas bala, da bi jo piton lahko ubil. | Foto: Profimedia Med nastopom se je ves čas bala, da bi jo piton lahko ubil. Foto: Profimedia

Njen nastop leta 2001 na podelitvi VMA MTV nagrad se v zgodovino ni zapisal le zaradi njene drzne oprave in plesnih vložkov, pač pa tudi zaradi pitona, ki ga je imela Spearsova zavitega okoli vratu med izvedbo pesmi I'm a Slave 4 U. V knjigi je Spearsova zapisala, da je šlo med nastopom vse po načrtu, dokler se ji kača z imenom Banana ni začela nevarno približevati. Kot je priznala, je bila zaradi tega med nastopom zelo prestrašena, saj da je kača neprestano sikala in kazala jezik. Dodala je, da je bilo "v resnici še bolj strašljivo, kot je bilo videti".

Preberite še:

Britney Spears
Trendi Nov dokumentarec dviguje prah: Britney Spears živi v izolaciji in spi po več dni skupaj
Britney in Sam
Trendi Konec ljubezni: Britney Spears in njen mož sta se razšla
Britney Spears in njen oče Jamie
Trendi Britney Spears prepričana, da je njen mož vohunil za njenega očeta
Britney Spears
Trendi Britney Spears ujeli med vožnjo brez vozniške
Ne spreglejte