Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
16.27

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

4

Natisni članek

#dopustujdoma Osrednja Slovenija #dopustujdoma Podravska #dopustujdoma Savinjska #dopustujdoma Dolenjska #dopustujdoma Gorenjska #dopustujdoma #dopustujdoma Biseri Slovenije glamping Na dopustu kampiranje luksuz

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 16.27

3 leta, 11 mesecev

Slovenski glampingi: tudi kampiranje je lahko luksuzno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

4

glamping | Foto STA

Foto: STA

Glamping, kombinacija glamurja in kampiranja, je pod šotorska krila zvabil tudi tiste, ki jim šotorjenje v skromnejših pogojih do zdaj ni dišalo. Tovrstne turistične ponudbe je tudi v Sloveniji vse več.

Če kampiranje oziroma šotorjenje velja za vračanje k naravi, bivanje z le osnovnimi sredstvi in brez pretiranega udobja, je glamping vse prej kot to. Bivališča glamping so sicer običajno še vedno šotori, a ti svojim prebivalcem ponujajo vrhunski dizajn, udobne postelje, večinoma tudi lastno kopalnico, džakuzije in podobno.

V zadnjih letih je tudi po Sloveniji zrasla vrsta takšnih letovišč. Zbrali smo nekaj najbolj zanimivih.


Herbal glamping Ljubno

Herbal glamping Ljubno | Foto: Jošt Gantar (charmingslovenia.com) Foto: Jošt Gantar (charmingslovenia.com)

Glamping, ki so ga na Ljubnem odprli pred dvema letoma, že s svojim imenom stavi na zelišča - ta zaznamujejo vse od vrta do opreme sob in wellnessa ter gostinske ponudbe. Cena bivanja v tem idiličnem kotičku v Zgornji Savinjski dolini? Noč v luksuznem šotoru, ki lahko sprejme štiri osebe, stane okoli 300 evrov.


Gozdne vile Bled

Gozdne vile Bled | Foto: sava-hotels-resorts.com Foto: sava-hotels-resorts.com

Lesene hiške, ki so jih leta 2010 odprli v kampu Bled, veljajo za prvi slovenski glamping. Ogrevane hiške iz macesnovega lesa gostom ponujajo udoben in intimen oddih v objemu narave, še posebej atraktivne pa so zunanje lesene kadi z ogrevanjem na drva - kopel v njih se prileže predvsem v hladnejših mesecih. Cene nočitve za dve osebi se gibljejo med 50 in sto evri.


Glamping Chateau Ramšak

Chateau Ramšak glamping | Foto: Jošt Gantar (chateauramsak.com) Foto: Jošt Gantar (chateauramsak.com)

Ljubitelji vina boste na svoj račun prišli v Počehovi blizu Maribora, kjer so sredi vinogradov postavili butične, a razkošne šotore za dve ali za štiri osebe, najbolj atraktivna pa je zagotovo prav tako luksuzno opremljena hiška na drevesu. Vse nastanitve imajo lastne kopalnice, cene pa se gibljejo med sto in 300 evri na noč.


Green Resort Radlje ob Dravi

Green Resort Radlje | Foto: greenresort.si Foto: greenresort.si

V vodnem parku v Radljah ob Dravi, ki se lahko pohvali s prvim biološkim bazenom v Sloveniji, naselje glamping sestavljajo hišice, ki se po arhitekturi zgledujejo po nekdanjih mlinih na Dravi. Minimalistično, a udobno urejene hiške sprejmejo od dveh do štiri osebe, cena najema pa je od 60 do 120 evrov na noč.


Hiša Raduha, Luče

Hiša Raduha | Foto: Facebook/RaduhaHouse Foto: Facebook/RaduhaHouse

Ena najprestižnejših izkušenj glampinga v Sloveniji je zagotovo bivanje v hiškah na drevesu, ki so jih postavili ob Savinji. Ob postelji so opremljene s kopalnico, na zunanji terasi pa imajo tudi masažno kad, iz katere se razprostira razgled na reko. Za popolno izkušnjo je v sklopu tega mini letovišča tudi ena najboljših restavracij pri nas. Cena hiške je med 200 in 240 evri na noč.


Glamping Olimia Adria

Glamping Olimia | Foto: terme-olimia.com Foto: terme-olimia.com

Eden najnovejših glampingov v Sloveniji, odprli so ga letos, je v termah Olimia v Podčetrtku. Moderni šotori za dve ali štiri osebe gostom zagotavljajo vse potrebno udobje, v osrčju vasi je naravni bazen s termalno vodo, v neposredni bližini pa tudi priljubljena vodni park in wellness. Cene šotorov za dve osebi so med 180 in 220 evri, za štiri pa med 280 in 360 evri.


Eko Resort pod Veliko planino

Eco resort, Kamnik | Foto: sloveniaecoresort.com Foto: sloveniaecoresort.com

V vasi Godič pri Kamniku lahko občutek Velike planine doživite kar v dolini, tamkajšnje glamping hiške so namreč zasnovane po vzoru pastirskih. Za udobje odraslih gostov je dodatno poskrbljeno s finsko savno in masažami, otroci pa bodo neizmerno uživali na kmetiji, kjer lahko tamkajšnje živali tudi negujejo in hranijo. Cene hišk so od 55 do 80 evrov za dve in od 108 do 180 za štiri osebe.


Turizem Malerič, Dragatuš

Turizem Malerič, Dragatuš | Foto: glamping.turizemmaleric.si Foto: glamping.turizemmaleric.si

Štiri luksuzne hiške, ki so ji svoji apartmajski ponudbi dodali Maleričevi v Beli krajini, izstopajo z zunanjostjo. Ta je nekoliko drugačna, kot smo je vajeni v drugih glampingih. Ob hiškah je gostom na voljo tudi bazen oziroma plavalni ribnik, iz katerega pogled sega na idilično dolino Lahinje, sprostite pa se lahko tudi v savni in masažnem bazenu. Hiške za štiri osebe stanejo od 65 do 104 evre na noč.


Glamping Pibernik, Bled

Glamping Pibernik | Foto: glamping-pibernik.com Foto: glamping-pibernik.com

Penzion Pibernik na Bledu je snemalna lokacija najbolj gledanega slovenskega filma Pr' Hostar, ob hotelskih sobah pa v dveh hiškah ponujajo tudi doživetje glampinga. Oba bungalova imata ob posteljah lastno kopalnico, verando z mizo in stoli ter kamin za peko na žaru. Cene se odvisno od sezone in števila gostov gibljejo med 65 in 140 evri na noč.


Bivanje v krošnjah, Vače

bivanje v krošnjah | Foto: bivanjevkrosnjah.si Foto: bivanjevkrosnjah.si

V neposredni bližini geometričnega središča Slovenije lahko v pustolovskem parku Geoss doživite resnično pristen stik z naravo - prespite namreč v drevesnih krošnjah oziroma v postelji na ploščadi visoko nad tlemi. Kako je videti takšna noč, izveste tukaj, cena nočitve je od 140 do 150 evrov, lahko pa se odločite tudi za dnevno doživetje za okoli 60 evrov.

 

 

Ne spreglejte