Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
15.17

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije film televizija Marvel Varuhi galaksije superjunaki James Gunn Chris Pratt Zoe Saldana Vin Diesel Bradley Cooper Kurt Russell Sylvester Stallone

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 15.17

6 let, 1 mesec

Varuhi galaksije, 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Varuhi galaksije, 2. dejanje

Hvaljeno nadaljevanje Marvelove uspešnice iz leta 2014, v katerem se nenavadni superjunaki trudijo obraniti svojo novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla Petra Quilla.

 Opomba: film je umaknjen iz ponudbe videoteke DKino!
ZDA, Nova Zelandija, Kanada/2017/131 min.
Režija: James Gunn
Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Kurt Russell, Sylvester Stallone
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,9/10 │ Rotten Tomatoes: 82 %

Ob zvočni spremljavi "Super mikstejpa #2” se Varuhi galaksije v drugem dejanju znova odpravljajo na pustolovščine po zunanjih mejah vesolja. Varuhi se trudijo ohraniti novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla Petra Quilla.

Stari sovražniki postanejo novi zavezniki, našim junakom pa priskočijo na pomoč drugi priljubljeni liki iz klasičnih stripov, saj se Marvelovo kinematografsko vesolje nenehno širi.



Varuhi galaksije, 2. dejanje | Foto:


Zanimivosti:

• Film Varuhi galaksije, 2. dejanje je nadaljevanje Marvelove uspešnice iz leta 2014 in 15. celovečerec v filmski seriji, poimenovani Marvelovo kinematografsko vesolje.

• Studio Marvel je snemanje nadaljevanja Varuhov galaksije najavil na Comic Conu v San Diegu, še preden je prvi del prišel v kinematografe. Tretje dejanje naj bi dočakali leta 2020, za režijo in scenarij pa bo znova poskrbel James Gunn.

• To je peti najdonosnejši celovečerec prvih devetih mesecev leta 2017. Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 863 milijonov ameriških dolarjev, kar je 90 milijonov dolarjev več od predhodnika.

• Glavni zvezdnik filma Chris Pratt je dejal, da mu je scenarij pomagal preboleti izgubo očeta, pripomogel pa je tudi k temu, da se je njegov sin sprijaznil z njegovo službo.

Varuhi galaksije, 2. dejanje | Foto:

Bradley Cooper (Raketa) je v prvem filmu rakunu posodil samo svoj glas, tokrat pa je med snemanjem dialogov na glavi nosil posebno napravo, ki je beležila njegove obrazne izraze.

Vin Diesel (Groot) je posnel svoje dialoge v 16 različnih jezikih. Njegov lik v filmu 17-krat izreče zdaj že znameniti stavek "Jaz sem Groot."

• To je po Sodniku Dreddu (1995) šele drugi film Sylvestra Stallona, ki temelji na stripu.

• Za vlogo Petrovega očeta Ega – tega je nazadnje odigral Kurt Russell – so med drugimi omenjali še Garyja Oldmana, Vigga Mortensena, Arnolda Schwarzeneggerja, Bruca Willisa, Roberta De Nira, Mela Gibsona in Liama Neesona.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Logan: Wolverine (Logan)

Napovednik filma Varuhi galaksije, 2. dejanje:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte