Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Pickbox Telekom Slovenije televizija priporočila TV-serija

Sreda, 6. 9. 2017, 11.57

6 let, 6 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

To so serije, ob katerih bomo uživali to jesen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jesen v videoteki Pickbox

Predstavljamo vam 12 najzanimivejših TV-serij, ki bodo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih prispele v videoteko Pickbox in poskrbele za prijetno jesen.


Agentka Carter (Marvel's Agent Carter)

Marvel's Agent Carter © Marvel & ABC Studios | Foto: Marvel's Agent Carter © Marvel & ABC Studios

Če je drama o superjunakinji Peggy Carter (Heyley Atwell) osvojila kritike, potem je zelo verjetno, da bo všeč tudi vam, še posebej če ste ljubitelj ali ljubiteljica Marvela.

To tajno agentko je svet spoznal po 2. svetovni vojni, ko se je morala boriti proti seksizmu, barabam ali preprosto dejstvu, da je neporočena ženska. Tajna moč agentke Carter je v tem, da jo podcenjujejo, kar v svetu vohunstva lahko uporabi v svojo korist.

Če ste spremljali serijo Agenti SHIELD (ta je prav tako na voljo na Pickboxu), vas bo elegantna in skrivnostna agentka prav gotovo očarala s svojimi posebnimi močmi. Uživajte v čarih seksi vohunke.

Na voljo od: 1. 9. (1. in 2. sezona).

Zadnja trobenta (The Last Post)

The Last Post © 2017 BBC | Foto: The Last Post © 2017 BBC

Če vam je všeč mešanica policijske napetosti in vojaške krutosti s pridihom zgodovinske drame, bi bila lahko nova BBC-jeva serija, ki jo je ustvaril nagrajeni dramaturg in scenarist Peter Moffat (Usodna noč, Criminal Justice), zadetek v polno.

Dogaja se v Jemnu, odročni koloniji britanskega imperija, kamor v 60. letih prejšnjega stoletja pošljejo vojaško enoto, ki naj bi zadušila domače revolucionarne frakcije. Ko se preostanek sveta ukvarja s hipiji in spolno revolucijo, se vojaki s svojimi družinami trudijo živeti kar se da normalno življenje. Foto: Marvel & ABC Studios

Na voljo: od jeseni (natančen datum še ni določen).

Poldark

Poldark © 2015 PBS/Masterpiece | Foto: Poldark © 2015 PBS/Masterpiece

Čeprav je verjetno prva stvar, ki jo boste pomislili o njem, to, da je zelo čeden moški (kar seveda je), nam zgodba o nekdanjem vojaku Rossu Poldarku (Aidan Turner) ponuja še veliko več.

BBC-jeva priljubljena serija je nastala po romanih Winstona Grahama, ki je lik rdečelase Demelze ustvaril po svoji ženi, Rossa pa po ranjenem vojaku, ki ga je srečal med 2. svetovno vojno. Lahko zapišemo, da Poldark do neke mere temelji na resničnih osebnostih in dogodkih.

Graham je napisal 12 romanov o življenju Rossa Poldarka v Britaniji v 19. stoletju, Aidan Turner pa je izjavil, da bo z veseljem nastopal v seriji, dokler jo bodo snemali.

Na voljo: 1. sezona od 13. 9., 2. in 3. sezona od 20. 9.

Kralj in prerok (Of Kings and Prophets)

Of Kings and Prophets © 2016 Disney Media Distribution | Foto: Of Kings and Prophets © 2016 Disney Media Distribution

Ta epska svetopisemska saga vas bo pritegnila s svojim zapletom ne glede na to, ali ste brali Sveto pismo ali gledali praznične filme o Stari zavezi.

Serija zaradi vzdušja, tempa in nazornih prizorov nasilja gotovo spominja na Igro prestolov, a ker tematizira čas Savla in Davida, izraelskih kraljev, ki sta živela tisoč let pr. n. št., se tu podobnost med serijama konča.

Zgodba o veri, ambicijah in izdaji je predstavljena iz perspektive utrujenega kralja, mogočnega preroka in mladega pastirja. Na kratko – če ste uživali v serijah, kot so Vikingi in Črna jadra, in so vam všeč akcija, drama ter moška grobost, bi morala biti tudi ta serija po vašem okusu.

Na voljo od: 15. 9. (premiera 1. sezone).

Švedska tepca (Swedish Dicks)

Swedish Dicks © 2017 Lionsgate Television | Foto: Swedish Dicks © 2017 Lionsgate Television

Vemo, da imajo Skandinavci lepe fjorde, pristno vikinško dediščino, odlične kriminalke, toda ali ste vedeli, da imajo tudi noro dobre detektive? Dva, o katerih govorimo, svoj posel vodita v Los Angelesu.

Ingmar (Peter Stromare) in Axel (Johan Glans) sta čudna Šveda, ki delujeta pod imenom Dicks, toda nekonvencionalne zahteve njunih strank vas bodo prepričale, da je svet preprosto poln čudakov. Bolje, da se prilagodite ali takoj odnehate. Kot dodatni bonus se v seriji pojavi znani hollywoodski igralec Keanu Reeves.

Na voljo od: 15. 9. (1. sezona).

Gospodar (Boss)

Boss © 2012 Starz! | Foto: Boss © 2012 Starz!

Ko se boste lotili ogleda kriminalne drame Gospodar, v kateri priljubljeni Kelsey Grammer igra župana Chicaga, ki mestu vlada z železno roko, boste kmalu pozabili na psihiatra Frasierja Crana.

To je zgodba o Tomu Kanu, nepopustljivem županu, ki mu diagnosticirajo demenco, česar ne pove sodelavcem, ob tem pa se še vedno trudi ostati glavni igralec v mestu. Grammer je za to vlogo prejel zlati globus, in čeprav so serijo po dveh sezonah odpovedali, kritiki in občinstvo menijo, da je izjemna.

Tudi Grammer je izjavil, da je bil to njegov najljubši projekt, pri katerem je sodeloval. In še kot zanimivost: eno od epizod je režiral sloviti Gus Van Sant (Dobri Will Hunting).

Na voljo od: 15. 9. (1. in 2. sezona).

Generacija (Class)

Class © 2016 BBC | Foto: Class © 2016 BBC

Če radi berete, potem verjetno poznate Patricka Nessa (Sedem minut čez polnoč). Gre za ameriškega pisatelja, ki je zaslužen za zamisel in scenarij, po katerem je nastala serija Generacija – izpeljanka (spin-off) Doktorja Whoja.

Junaki te znanstvenofantastične drame, učenci akademije Coal Hall, se trudijo čim uspešneje spopadati s šolo, prijatelji, starši, zvezami in potovanjem skozi čas. V tej seriji boste lahko videli štiri nove igralske obraze ter Katherine Kelly, ki igra učiteljico in ste jo lahko videli v serijah Srečna dolina in Nočni receptor, v eni od epizod se pojavi tudi Peter Capaldi.

Na voljo od: 2. 10. (celotna serija).

Se bojiš teme? (Are You Afraid of the Dark?)

Class © 1990 Nickelodeon Network | Foto: Class © 1990 Nickelodeon Network

Ta kultna kanadska grozljivka iz 90. let prejšnjega stoletja je bila razlog, da so se številni otroci v soboto zvečer bali zaspati. Lahko jo gledate iz sentimentalnih razlogov, lahko pa jo priporočite svojim otrokom, saj se bodo morda stare zgodbe v novem stoletju zdele manj grozljive.

V vsakem primeru upamo, da se boste ob seriji o skupini otrok, ki so se med letoma 1990 in 2000 sestajali v gozdu, da bi si ob ognju pripovedovali zgodbe o duhovih, vsaj malo naježili.

Ena od epizod je M. Nighta Shyamalana navdihnila za Šesti čut, če pa boste pogledali malo bolje, boste morda v seriji prepoznali nekatere poznejše zvezdnike: Ryana Goslinga, Neve Campbell in Eddieja Kaye Thomasa.

Na voljo: 1. sezona od 15. 9., 2. sezona od 29. 9., 3. sezona od 13. 10., 4. sezona od 27. 10., 5. sezona od 10. 11., 6. sezona od 24. 11., 7. sezona od 8. 12.

Skrivnost jezera (Top of the Lake)

Top of the Lake © 2017 See-Saw Films | Foto: Top of the Lake © 2017 See-Saw Films

Če vsaj malo poznate dela novozelandske režiserke Jane Campion (Klavir), vam bo takoj jasno, da je serija, ki jo je ustvarila omenjena prejemnica zlate palme in oskarja, izjemno kakovostna.

Prva sezona se ukvarja s skrivnostjo pogrešane 12-letne deklice, ki jo je nekdo posilil, vse mesto pa se izkaže za izjemno neprijazno do detektivke Griffin (Elizabeth Moss), ki raziskuje primer.

V drugi sezoni se Mossovi (Oglaševalci, Deklina zgodba) v seriji pridružita še Gwendoline Christie (priljubljena Brianne of Tarth iz Igre prestolov) in neprepoznavna, a genialna Nicole Kidman.

Na voljo: 1. sezona od 11. 9., 2. sezona od 18. 9.

Vikingi (Vikings)

Vikings © 2017 MGM Television | Foto: Vikings © 2017 MGM Television

Če ste oboževalec oziroma oboževalka Ragnarja in skandinavskih bojevnikov iz srednjega veka, vas bo razveselila novica, da se 1. 10. na Pickbox vračajo Vikingi, zadnjo peto sezono serije pa bodo začeli ekskluzivno predvajati 30. novembra.

Finale četrte sezone se je končal z velikim preobratom, zaradi česar bo peta sezona gotovo izjemno zanimiva. Epske vikinške pustolovščine spremlja več milijonov ljudi po vsem svetu. Če niste del te histerije, lahko to še vedno spremenite.

Na Pickbox v začetku oktobra prihajajo vse štiri sezone, novih 20 epizod pete sezone pa si boste lahko ogledali v tedenskem ritmu takoj po svetovni premieri. Priporočamo druženje moške družbe in nakup velike količine hmeljevega napitka.

Na voljo: prve štiri sezone od 1. 10., 5. sezona od 30. 11.

Kdo bo koga (Get Shorty)

Get Shorty © 2017 MGM Television | Foto: Get Shorty © 2017 MGM Television

Knjižna dela Elmora Leonarda imajo številne oboževalce, toda ali ste vedeli, da si boste lahko kmalu ogledali tudi serijo, posneto po enem od njegovih romanov?

Temačna avanturistična komedija spremlja nekdanjega gangsterja Milesa Dalyja, ki sanjari o tem, da bi postal hollywoodski filmski producent. Daly se trudi živeti čim bolj normalno in pustiti temačno preteklost za seboj, vendar se je težko znebiti takšne prtljage.

Glavno vlogo v seriji Kdo bo koga (Get Shorty) igra Chris O'Dowd, tu pa sta še Sean Bridges, ki igra Milesovega najboljšega prijatelja Louisa, ter Ray Romano, ki upodablja neuspešnega hollywoodskega producenta in Milesovega vodnika po filmski industriji Ricka.

Na voljo od: 1. 10. (premiera 1. sezone).

Deset dni (Ten Days in the Valley)

Ten Days in the Valley © 2017 ABC | Foto: Ten Days in the Valley © 2017 ABC

Jane Sadler (Kyra Sedgwick) je TV-producentka, ki sodeluje pri kontroverzni policijski seriji. Njen svet se podre, ko čez noč izgine njena mladoletna hči, medtem ko je ona v službi.

Serija se posveča glavni igralki in arhetipski krivdi, ki jo ženske občutijo vse od rojstva otroka, ko ga morajo pustiti samega zaradi obveznosti. Podobno kot v seriji, ki jo Sadlerjeva ustvarja, tudi v njenem resničnem življenju nenadoma vse postane skrivnost.

V seriji poleg Sedgwickove igrajo še Erica Christensen, Felix Solis in Malcolm Jamal Warner, najbolj znan po vlogi Thea Huxtabla v humoristični seriji Cosbyjevi.

Na voljo od: 2. 10. (premiera 1. sezone).

Kako gledati Pickbox?

Vsebine Pickboxa so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.


Akcijska ponudba Telekoma Slovenije za nove naročnike programske opcije Pickbox

Telekom Slovenije ponuja 50-odstotni popust za nove naročnike programske opcije Pickbox oziroma tiste uporabnike televizije Telekoma Slovenije, ki zadnjih šest mesecev niso bili naročeni na omenjeno opcijo.

Akcijska cena 3,5 evra na mesec velja tri mesece od sklenitve naročnine na programsko opcijo Pickbox, do nje pa so upravičeni vsi, ki se bodo nanjo naročili do 10. 10. 2017.


Ne spreglejte