Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2017,
14.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije priporočila HBO TViN televizija film romantični film poletje

Petek, 4. 8. 2017, 14.04

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

To so najbolj vroče poletne romance #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Poletne filmske romance

Preverite, katere filmske romance bodo v teh vročih poletnih dnevih še dodatno ogrele ozračje in, kar je še pomembneje, vaše srce.


Plava laguna (The Blue Lagoon, 1980)

Poletne filmske romance | Foto:

Po istoimenskem romanu posneta romantično-pustolovska drama o mladih brodolomcih (Brooke Shields in Christopher Atkins), ki se na tropskem otoku v južnem Tihem oceanu spopadata z duševnimi in telesnimi izzivi odraščanja. Ko sta v puberteti, se med njima razvije vroča romanca.

Ta je celo tako vroča, da je morala Shieldsova, ki je bila med snemanjem filma stara komaj 14 let, pričati pred ameriškim kongresom, da so jo v prizorih golote zamenjale dvojnice.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Dežela La La (La La Land, 2016)

Noben seznam poletnih romanc ne bi bil popoln brez najbolj cenjene filmske romance preteklega leta.

Muzikal Dežela La La pripoveduje nepozabno zgodbo o dveh sorodnih dušah – mladi igralki Mii (Emma Stone) in nadarjenem pianistu Sebastianu (Ryan Gosling) –, ki v Hollywoodu, kjer je večno poletje, iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega.

Film Damiena Chazella je bil nominiran za rekordnih 14 oskarjev, prejel pa jih je šest, med njimi tudi oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem (The Fools Who Dream), najboljšo glavno igralko in najboljšega režiserja.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Malena (2000)

Poletne filmske romance | Foto:

Grenko-sladka zgodba Giuseppeja Tornatoreja (Novi kino Paradiž) o lepi mladi vdovi, ki med 2. svetovno vojno v zaspani vasici na sončni obali Sicilije obsede 13-letnika. Njegovo poželenje se požene v nedojemljive višine fantazije, ki meji na obsedenost.

Toda Maléna ni rojena pod srečno zvezdo. V nasprotju z Monico Bellucci, ki ji je uspelo z naslovno vlogo italijanske lepotice omrežiti tudi ameriško občinstvo.

V četrtek, 3. 8., ob 2.53 na TV 1000.*

500 dni s Summer (500 Days of Summer, 2009)

Za dva zlata globusa nominirana romantična komedija Marca Webba o 500 dnevih ljubezenskih vzponov in padcev nas popelje v življenje idealističnega romantika Toma (Joseph Gordon-Levitt), ki se zaljubi v novo sodelavko Summer (Zooey Deschanel).

Medtem ko se njun odnos giblje med vsemi mogočimi fazami ljubezni – od neskončne vdanosti do popolne odtujenosti –, v Tomovih (in gledalčevih) očeh nastaja slika o tem, zakaj se vsi po malem obupano in trmasto oklepamo ljubezni ter si želimo, da bi bila resnična in trajna.

V soboto, 5. 8., ob 10.55 na HBO.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Poletje v školjki (1986)

Poletne filmske romance | Foto:

Dvanajstletni Tomaž (David Sluga) na slovenski obali preživlja svoje zadnje otroško poletje. V tem času se je iz dečka spremenil v mladega moža, ki lahko sprejema pomembne odločitve in odgovornosti.

Vsakič, ko bo poslušal šumenje morja v školjki, bo Tomaž osvežil spomine na poletje, prijatelje in svojo prvo ljubezen, ki se je razvila med njimi in lepo Mileno (Kaja Štiglic).

Priredba istoimenskega romana Vitana Mala v režiji Tuga Štiglica ostaja eden od najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih filmov, zato upoštevajte nasvet skupine Black and White in prisluhnite školjki tudi vi.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Pozabi Saro (Forgetting Sarah Marshall, 2008)

Ne preveč uspešnemu glasbeniku Petru (Jason Segel) se življenje postavi na glavo, ko ga dekle zapusti zaradi priljubljenega rock zvezdnika. Kako daleč bo šel, da bo pozabil nekdanjo ljubezen?

Da bi zacelil čustvene rane, se odloči preživeti počitnice na Havajih, toda tam presenečen ugotovi, da sta si isti hotel za oddih izbrala tudi Sara (Kristen Bell) in njen novi norčavi partner Aldous (Russell Brand).

V tem ganljivem in hkrati neznansko smešnem filmu, ki ga je produciral režiser uspešnic 40-letni devičnik in Napumpana Judd Apatow, igrajo še Mila Kunis, Paul Rudd in Jonah Hill.

V nedeljo, 6. 8., ob 22. uri na FOX Movies.*

Dotik vode (L'effet aquatique, 2016)

Poletne filmske romance | Foto:

Samir – visok in suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih – se do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne sposobnosti povsem dobre.

Nedavno preminula režiserka Sólveig Anspach nam je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

V ponedeljek, 31. 7., ob 10.15 na HBO 2.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Eksotični hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel, 2012)

Skupina britanskih upokojencev se odloči, da bodo svoja zlata leta preživeli v eksotični Indiji. Zapeljiva turistična brošura jih pripelje v hotel Marigold, za katerega pa se izkaže, da je zgolj bleda senca nekdanjega blišča.

Mešanica komedije, drame in romance, oplemenitena s sanjsko zasedbo veteranskih angleških igralcev, nam sporoča, da ni nikoli prepozno za nov začetek. Ali kot pripomni mladi upravnik hotela: "Na koncu bo vse v redu. Če torej ni vse v redu, potem še nismo na koncu."

Filma Eksotični hotel Marigold in Eksotični hotel Marigold 2 sta na voljo v videoteki DKino.

Fellinijev Casanova (Il Casanova di Federico Fellini, 1976)

Poletne filmske romance | Foto:

Svobodna interpretacija življenja najbolj razvpitega ljubimca 18. stoletja, Benečana Giacoma Casanove (Donald Sutherland), je razkošen vizualni spektakel, poln značilnega simbolizma.

Federico Fellini (Sladko življenje, Osem in pol, Amarcord) Casanovo prikaže kot preprostega romantika, ki ga splet nenavadnih okoliščin povzdigne v kulturno ikono. Oskar za najboljšo kostumografijo!

V ponedeljek, 7. 8., ob 1.45 na AMC.

Ob morju (By the Sea, 2015)

Romantična drama o ameriškem paru – nekdanji plesalki Vanessi (Angelina Jolie) in pisatelju Rolandu (Brad Pitt), –, ki sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja potujeta po Franciji v upanju, da bosta popravila skrhan odnos ter rešila njun zakon. Nastanita se v letovišču v majhnem obalnem kraju in tam pleteta vezi s krajani.

Kako se je razpletla resnična romanca med Joliejevo in Pittom, vemo (Brangelini ni uspelo rešiti njunega zakona), kar je kvečjemu dodaten razlog, da si ogledate tretji režijski projekt nekdanje gospe Pitt po filmih V deželi krvi in medu in Neuklonljiv. Samo ne pričakujte Formul ljubezni.

V nedeljo, 30. 7., ob 19. uri na HBO 2 in v torek, 8. 8., ob 23. uri na HBO.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Nekega vročega poletja (One Hot Summer, 2009)

Poletne filmske romance | Foto:

Življenje uspešne tožilke iz Miamija Margarite Silve Santos (Vanessa Marcil) se obrne na glavo, ko se v mestu pojavi njen nekdanji zaročenec Luther Simmonds (Casper Van Dien), ki poskuša ponovno osvojiti njeno srce.

Težava je v tem, da je Margarita zdaj srečno poročena z ljubečim Arielom Silvo (Jon Seda). Toda Luther noče vreči puške v koruzo in z Margarito naposled pristaneta v postelji …

V sredo, 9. 8., ob 18.15 na Planet TV.*

Nemirna obala (A Bigger Splash, 2015)

Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson in Matthias Schoenaerts blestijo v tem čutnem, z erotiko in rokenrolom prepojenem psihološkem trilerju Luce Guadagnina o štirih ljudeh, ki na razbeljenem otoku sredi Sredozemskega morja odprejo Pandorino skrinjico spominov, strasti in ljubosumja.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Samo tebe si želim (Dear John, 2010)

Poletne filmske romance | Foto:

Izpod režijske taktirke Lasseja Hallströma (Čokolada) in po romanu Nicholasa Sparksa (Beležnica) posneta ljubezenska drama pripoveduje zgodbo o Johnu Tyreeju (Channing Tatum), mladem vojaku na dopustu, ter Savannah Curtis (Amanda Seyfried), idealistični študentki, v katero se ta zaljubi.

V naslednjih burnih sedmih letih par večkrat loči Johnova nevarna služba. Srečujeta se čedalje redkeje, a ohranjata stik z neprekinjenim tokom ljubezenskih pisem.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Pršut, pršut (Jamón Jamón, 1992)

S španskim temperamentom in erotiko nabita komično-romantična drama o mladem nosečem dekletu (Penelope Cruz), ki jo partner zaprosi za roko. Njegovi materi to ni prav nič všeč, zato najame privlačnega manekena (Javier Bardem), da bi zapeljal sinovo izbranko in uničil njuno razmerje.

Film Bigasa Lune je kinematografski prvenec takrat komaj polnoletne Cruzove.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Ljubezen v času kolere (Love in the Time of Cholera, 2007)

Poletne filmske romance | Foto:

Filmska priredba slovitega istoimenskega romana kolumbijskega avtorja Gabriela Garcíe Márqueza (ta je bil leta 2007 razglašen za najboljši roman v španskem jeziku po letu 1980) o ljubezenskem trikotniku med žensko in dvema snubcema, ki se razteza čez pet desetletij.

Film je režiral avtor britanske uspešnice Štiri poroke in pogreb Mike Newell, glavne vloge so odigrali Javier Bardem, Giovanna Mezzogiornom in Benjamin Bratt, za dodatno mero latinskega temperamenta pa je poskrbela kolumbijska zvezdnica Shakira, ki je za film prispevala dve skladbi.

V torek, 8. 8., ob 12.50 na Cinestar.

Pred polnočjo (Before Midnight, 2013)

Sklepno poglavje kultne romantične trilogije Richarda Linklaterja (Fantovska leta) o dolgotrajni romanci med Francozinjo Celine (Julie Delpy) in Američanom Jessejem (Ethan Hawke), ki se je razvila v filmu Pred zoro (1995) in se nadaljevala v filmu Pred mrakom (2004).

Osrednja junaka se med preživljanjem družinskih počitnic v Grčiji v mislih vrneta v preteklost svojega burnega odnosa in poskušata dognati, kakšno bi bilo njuno življenje, če se pred več kot 20 leti ne bi srečala na vlaku.

Pred polnočjo: film je na voljo v videoteki DKino. / Ocena filma Pred polnočjo.
Pred zoro: v torek, 1. 8., ob 23.10 na HRT 1.**
Pred mrakom: v sredo, 2. 8., ob 23.10 na HRT 1.**

Pot v raj (2014)

Poletne filmske romance | Foto:

Prijetna romantično-komična drami Blaža Završnika o dekletu in fantu (Ajda Smrekar in Klemen Janežič), ki se zbližata na jadranju v Dalmacijo.

Završnikov celovečerni prvenec je bil premierno prikazan na večeru ob odprtju 17. Festivala slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel nagrado občinstva, Smrekarjeva pa je bila razglašena za Stopovo igralko leta.

Film je na voljo v videoteki DKino, spletni videoteki DKino na www.tvin.si in v videoteki VOYO.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Planet TV 3 DA
FOX Movies 216 DA
Videoteka VOYO 239  
Cinestar 223 NE
HRT 1 705 DA
AMC 232 NE
TV 1000 218 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.


Ne spreglejte