Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Telekom Slovenije priporočila Bill Murray film televizija HBO DKino

Petek, 9. 6. 2017, 14.01

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Bi preživeli konec tedna v družbi Billa Murrayja? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
TV-priporočila: Bill Murray

Slovenijo je ta teden obiskal legendarni Bill Murray. Preverite, kje boste lahko enega od najzabavnejših hollywoodskih igralcev ujeli v prihodnjih dneh.


Preberite še:


Charliejevi angelčki (Charlie's Angels, 2000)

TV-priporočila: Bill Murray | Foto:

Po istoimenski seriji posneta akcijska komedija o treh elitnih uslužbenkah (Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu) losangeleške detektivske agencije, ki se pod vodstvom skrivnostnega Charlieja in ob pomoči zvestega asistenta Bosleyja (Murray) lotijo iskanja ugrabljenega računalniškega genija.

V soboto, 3. 6., ob 20. uri na FOX Movies*.

Franšiza Izganjalci duhov (1984, 1989, 2016)

Koga boste poklicali, če se bo v vaši soseski dogajalo nekaj zelo nenavadnega? Izganjalce duhov, seveda!

Znanstvenofantastična komedija Ivana Reitmana o treh genialnih, a precej nekonvencionalnih parapsihologih (Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis), ki v New Yorku preganjajo duhove in njim podobne paranormalne pošasti, je bila nominirana za oskarja za posebne učinke in izvirno filmsko pesem ter postala najdonosnejši film leta 1984.

Ista ekipa je pet let pozneje posnela še nadaljevanje, vendar to ni ponovilo uspeha izvirnika. Podobno velja za težko pričakovani lanski reboot Izganjalcev duhov, v katerem se duhovom po robu postavijo Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon in Leslie Jones, medtem ko se preživeli člani izvirne igralske zasedbe na čelu z Murrayjem v filmu pojavijo samo v epizodnih vlogah.

Izganjalci duhov (1984): v sredo, 7. 6., ob 8. uri na FOX Movies*. Na voljo tudi v videoteki Pickbox.
Izganjalci duhov 2: v četrtek, 8. 6., ob 7.40 na FOX Movies*.
Izganjalci duhov (2016): v nedeljo, 11. 6., ob 19. uri na HBO 2*. Na voljo tudi na HBO GO in HBO OD.

Tootsie (1982)

TV-priporočila: Bill Murray | Foto:

Hvaljena komedija Sydneyja Pollacka o neuspešnem igralcu Michaelu Dorseyju (Dustin Hoffman), ki se zaradi vloge v priljubljeni TV-limonadi izdaja za žensko.

Tootsie je bila nominirana za deset oskarjev (tudi v vseh najpomembnejših kategorijah) in prejela enega (kipec za najboljšo igralko je domov odnesla Jessica Lange). Murray v filmu igra Michaelovega sostanovalca in scenarista gledališke igre, ki jo glavni junak poskuša producirati.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Svižčev dan (Groundhog Day, 1993)

Romantična komedija pokojnega Harolda Ramisa, režiserja Caddyshacka in Murrayjevega soigralca v obeh delih Izganjalcev duhov, govori o nadutem meteorologu, ki se znajde v časovni zanki po tem, ko ga pošljejo v mestece Punxsutawney, da bi poročal o svizcu, ki napoveduje dolžino zime.

Kako Phil Connors izkoristi neskončen dan? Tako, da se predaja hedonizmu, večkrat poskuša narediti tudi samomor, nazadnje pa le spremeni življenjske prioritete, kar mu omogoči, da se zbliža z novopečeno producentko Rito (Andie MacDowell). Ena najbolj hvaljenih komedij vseh časov!

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Dobrodošli v deželi zombijev (Zombieland, 2009)

TV-priporočila: Bill Murray | Foto:

Virus je večino ljudi spremenil v krvoločne zombije. Med redkimi preživelimi sta tudi boječi študent Columbus (Jesse Eisenberg) in brezkompromisni Tallahassee (Woody Harrelson), ki je pravi umetnik pobijanja zombijev, dvojici pa se pozneje pridružita še dve trdoživi sestri (oskarjevka Emma Stone in nominiranka za to nagrado Abigail Breslin).

Skupinica prispe v Hollywood, kjer spozna slavnega komika. Uganete, katerega?

V četrtek, 22. 6., ob 1.55 na HBO 2.* Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO ter v videoteki Pickbox.

St. Vincent (2014)

Komična drama o dečku, ki se po ločitvi staršev skupaj z mamo (Melissa McCarthy) preseli v hišo tik ob domu nekdanjega vojnega veterana – ljudomrznega in opolzkega Vincenta MacKenne (Murray).

Kljub razliki v letih se soseda spoprijateljita in postaneta trn v peti vsej soseski, družbo pa jima dela še jezikava vzhodnoevropska spolna delavka v podobi Naomi Watts.

Film je bil nominiran za dva zlata globusa – za najboljšo komedijo leta in najboljšega glavnega igralca v komediji.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Grand Budapest hotel (The Grand Budapest Hotel, 2014)

TV-priporočila: Bill Murray | Foto:

Murray je z režiserjem in scenaristom Wesom Andersonom sodeloval pri vseh njegovih celovečercih (Rushmore, Veličastni Tenenbaumi, Življenje pod vodo, Darjeeling Limited, Čudoviti lisjak, Kraljestvo vzhajajoče lune), izjema je samo Andersonov prvenec Bottle Rocket (1996).

Njun zadnji skupni ptojekt, film Grand Budapest hotel, je brezčasna zgodba o prijateljstvu, časti in izpolnjenih obljubah, posneta po navdihu klasičnih hollywoodskih komedij iz 30. let in spominih dunajskega pisatelja Stefana Zweiga.

Film je prejel srebrnega berlinskega medveda in štiri oskarje (za kostumografijo, masko in pričesko, izvirno filmsko glasbo in scenografijo).

Film je na voljo v videoteki DKino.

Greva v vojsko (Stripes, 1991)

Ko John Winder (Murray) v enem dnevu ostane brez službe, avta, stanovanja in dekleta, se odloči, da se bo pridružil ameriški vojski, v kar prepriča tudi svojega najboljšega prijatelja Russla (že omenjeni Harold Ramis).

Med urjenjem ju dvakrat aretirajo, ves čas se prepirata z nadrejenimi, v težave zabredeta tudi na ženski rokoborbi v blatu, nazadnje pa ukradeta celo tajno vladno vozilo in končata za železno zaveso.

V komediji režiserja Izganjalcev duhov igrajo še John Candy, Sean Young in Bill Paxton.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Olive Kitteridge (3. in 4. del)

TV-priporočila: Bill Murray | Foto:

Z osmimi emmyji nagrajena štiridelna miniserija programa HBO se razteza skozi 25 let in spremlja grenko-sladko dogajanje v navidezno spokojnem mestu Nove Anglije, prepredenem s spletkami, zločini in tragedijami, kakor ga vidi srednješolska učiteljica matematike Olive Kitteridge (oskarjevka Frances McDormand).

Pripoved se dotika njenega odnosa s prijaznim mestnim lekarnarjem Henryjem (Richard Jenkins), njunim sinom Christopherjem (John Gallagher Jr.), ki prezira vzgojne metode svoje matere, in nekaterimi drugimi prebivalci mestne skupnosti.

Med njimi je tudi vdovec Jack, za vlogo katerega je Murray prejel emmyja za najboljšega stranskega igralca v miniseriji ali TV-filmu, v tej kategoriji pa se je potegoval tudi za zlati globus.

Miniserija Olive Kitteridge je na voljo na HBO GO.

Knjiga o džungli (The Jungle Book, 2016)

Priljubljena pravljična zgodba o izgubljenem džungelskem dečku nas v osupljivi, z oskarjem za vizualne učinke nagrajeni igrani različici Jona Favreaua (Iron-Man) popelje na nove pustolovščine neustrašnega Mavglija in njegovih živalskih prijateljev – panterja Bagire in medveda Baluja.

Prvemu je glas posodil oskarjevec Ben Kingsley, drugemu pa nihče drug kot naš veliki ljubitelj vodke Murray. Ta je z Mavglijem, kot boste videli in slišali v zgornjem videu, odpel tudi znamenito pesem Bare Necessities (Osnovne življenjske potrebščine).

Če bi se Murray v Sloveniji srečal s kakšnim medvedom, smo prepričani, da mu ne bi bilo hudega.

V petek, 2. 6., ob 15.30 na HBO 3.* Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
FOX Movies 216 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte