Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
29. 11. 2018,
19.20

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

svetovni pokal Beaver Creek

Četrtek, 29. 11. 2018, 19.20

5 let, 4 mesece

Zasnežene roparice bodo najprej gostile smuk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Miha Hrobat | Miha Hrobat bo priložnost dobil v smuku in veleslalomu. | Foto Sportida

Miha Hrobat bo priložnost dobil v smuku in veleslalomu.

Foto: Sportida

Organizatorji tekem svetovnega pokala v Beaver Creeku so morali zaradi sneženja odpovedati četrtkov uradni trening smuka, obenem pa so poskrbeli za rokado v urniku.

Ker je ponoči na progi Ptice roparice zapadlo 30 centimetrov novega snega, je bil četrtkov uradni trening smuka odpovedan. Tekma v najhitrejši disciplini, ki bi morala biti na sporedu v soboto, pa bo zdaj prišla na vrsto že v petek -  ob 18.45 po srednjeevropskem času. Slovenske barve bo branila ista četverica tekmovalcev kot preteklo soboto v Lake Louisu, torej Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat.

Superveleslalom bo po novem urniku na sporedu v soboto ob 19.00, na tej preizkušnji pa bo namesto Hrobata priložnost prvič v sezoni dobil Tilen Debelak.

V nedeljo nato sledi prvi veleslalom sezone, kjer bomo od 17.45  spremljali Žana Kranjca, Štefana Hadalina in Hrobata.

Boštjana Klineta v smuku znova čaka prebijanje z visoko štartno številko. | Foto: Sportida Boštjana Klineta v smuku znova čaka prebijanje z visoko štartno številko. Foto: Sportida

Na edinem treningu na progi Ptice roparice, ki ga je v sredo dobil Avstrijec Otmar Striedinger, so sicer Slovenci vse prej kot navdušili. Zaman bi jih iskali med najboljšimi. Še več, Klemen Kosi (+2,68) je bil kot najboljši 50., Martin Čater (+2,69) je pristal mesto za njim, Miha Hrobat (+3,25) je bil 60., Tilen Debelak (+3,81) 67., Boštjan Kline (+4,64) pa po hitrem začetku in krepko počasnejšem nadaljevanju 72.
Žan Kranjec
Sportal S številko ena ali brez: izzivanje lastnega značaja in velikanov
Ilka Štuhec
Sportal Drznejša Ilka že kaže zobe
Dobra vest pa prihaja iz pisarn Smučarske zveze Slovenije. Ta je namreč takoj po nedavnih poplavah v Tržiču, kjer je družina Dovžan izgubila vse svoje imetje in akciji športnikov, med katerimi je bilo veliko sošolcev nekdanjega smučarja in skakalca Roberta Dovžana, sprožila solidarnostno akcijo. Pri Fundaciji Marca Hodlerja, ki je del Mednarodne smučarske zveze FIS in solidarnostno pomaga aktivnim in nekdanjim športnikom, ki so tekmovali v okviru FIS, je zaprosila za sredstva za družino Dovžan. "Odobrili so nam 20 tisoč švicarskih frankov 17.608 evrov) neposredne solidarnostne pomoči, ki je že prispela do družine Dovžan,'' sporoča predsednik SZS Enzo Smrekar.
Ne spreglejte