Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
13.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Natisni članek

grand prix Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Jurij Tepeš Bor Pavlovčič Miran Zupančič

Torek, 11. 7. 2017, 13.54

6 let, 6 mesecev

Znana slovenska ekipa za Grand Prix v Wisli

Sedem slovenskih orlov se bo preizkusilo na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Peter Prevc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Poljska Wisla bo konec tedna prizorišče uvodne tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih za sezono 2017. Na Poljsko, kjer bo v petek ekipna tekma, v soboto pa posamična, bo odpotovalo tudi sedem članov slovenske skakalne ekipe.

Smučarska skakalna karavana se bo konec tedna zbrala v Wisli, kjer bodo v tekmovalni pogon skočili tudi nekateri najboljši skakalci lanske zime. Na skakalnici HS 134 bosta tako na primer zagotovo nastopila tudi drugi v skupnem seštevku zadnje sezone domači matador Kamil Stoch in tretji Norvežan Daniel-Andre Tande. Avstrijci, iz tabora katerih prihaja zmagovalec svetovnega pokala Stefan Kraft, svoje ekipe še niso razkrili.

Celotna A-ekipa, član B in mladi reprezentant

Je pa znana slovenska odprava za misijo Wisla. Glavni trener prve ekipe Goran Janus bo s svojimi pomočniki na uvodni preizkušnji poletne velike nagrade odpeljal celotno A-ekipo, in sicer Petra Prevca, Jurija Tepeša, Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča ter povratnika po poškodbi kolena Roberta Kranjca.

Po tekmah celinskega pokala v Kranju, kjer je dvakrat slavil Poljak Klemen Muranka, pa je postalo jasno, da se jim bosta pridružila še dva. Iz članske B-ekipe bo nastopil Miran Zupančič, iz  mlade A-reprezentance, del katere je tudi Domen Prevc, pa Bor Pavlovčič.

Najboljši Slovenec v lanskem seštevku Domen Prevc (6. mesto) bo na vstop v tekmovalni ritem na poletnih velikih nagradah, na kateri bo slovenski tabor precej rotiral skakalce, še nekoliko počakal.


Kaj pravijo o poletnih pripravah:


Za kvartet bo to prva tekma

Trojica slovenske odprave Zupančič, Pavlovčič, Prevc je tekmovalni ritem preizkusila pretekli konec tedna v Kranju, preostali štirje iz prve ekipe Tepeš, Lanišek, Semenič in Kranjec pa ga bodo v prihodnjih dneh.

Robert Kranjec je zaradi poškodbe izpustil celotno lansko sezono. Konec tedna bo po dolgem času spet v tekmovalnem pogonu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Robert Kranjec je zaradi poškodbe izpustil celotno lansko sezono. Konec tedna bo po dolgem času spet v tekmovalnem pogonu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na Poljskem skakalce čaka novost. Prav vsi bodo morali v četrtkove kvalifikacije, saj bodo preizkusili novo pravilo, po katerem najboljših deset ni neposredno uvrščenih na tekmo. Ali bo pravilo obveljalo tudi za zimsko sezono, bo znano po poletnem delu sezone.

Kvalifikacije se bodo v četrtek začele ob 18. uri, ekipna tekma bo v petek ob 17.30, posamična pa v soboto ob 17.30. Kdo od Slovencev bo skakal na ekipni tekmi, bo znano po kvalifikacijah.

Program FIS Grand Prix Wisła 2017:

Četrtek, 13. julija
16:00 – trening (dve seriji)
18:00 - kvalifikacije

Petek, 14. julija
16:30 – poskusna serija
17:30 – prva serija ekipne tekme

Sobota, 15. julij
16:30 – poskusna serija
17:30 – prva serija posamične tekme

 

Ne spreglejte