Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc poškodba priprave Planica Planica Robert Kranjec

Sreda, 5. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Vrnitev po sezoni brez skokov

Robert Kranjec: Težav s kolenom ni, moram pa še veliko narediti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

"Za zdaj je vse super. Težav s kolenom nimam, skačem normalno, ne pri pristajanju ne pri ustavljanju nimam težav, vem pa, da še nisem povsem pripravljen in da moram še veliko narediti," pravi smučarski skakalec Robert Kranjec, ki je moral zaradi operacije križnih vezi izpustiti lansko sezono.

Robert Kranjec se vrača po sezoni brez skokov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Robert Kranjec se vrača po sezoni brez skokov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najizkušenejši mož slovenske skakalne A-reprezentance bo v prihodnji sezoni spet Robert Kranjec. 35-letnik je moral zadnje tekmovalno obdobje zaradi težav s kolenom izpustiti. Naredili so mu rekonstrukcijo križnih vezi v desnem kolenu, sledilo je večmesečno okrevanje, a želja po vrnitvi v belo karavano pri letečem Kranjcu ni usahnila. Dober mesec pred svojimi reprezentančnimi kolegi je bil že na smučeh in se pripravljal na olimpijsko sezono. Kot pravi, brez večjih bolečin ali težav.

"Za zdaj je vse super. Težav s kolenom nimam, bolečin ni. Skačem normalno, treniram normalno. Ne pri pristajanju ne pri ustavljanju nimam nobenih težav. Za zdaj je dobro," je na treningu v Planici pretekli teden novinarjem spodbudne informacije razkril Kranjčan.



Ve, da še ni povsem pripravljen

Čeprav težav s kolenom na srečo ni, se zaveda, da ga čaka še precej dela: "Po eni strani že pogrešam tekme, po drugi strani pa ne, saj vem, da še nisem povsem pripravljen. Veliko moram še narediti."

Robert Kranjec | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na vprašanje, kje je največ prostora za izboljšave, je sprva kratko in jedrnato odgovoril, da je rezerv še precej: "Preobširna tema, bi predolgo razlagal …" Nato se je v pogovoru za Planet TV le nekoliko konkretneje razgovoril: "Pri sami tehniki, pa tudi vizualizacijo, ki jo opravljamo, moram malo bolj do potankosti sestaviti." Dodal je, da mu ob utrujenosti hitreje nekoliko pade koncentracija.

Kranj čaka skakalce

V Kranju bo konec tedna prva tekma kontinentalnega pokala. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Kranju bo konec tedna prva tekma kontinentalnega pokala. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prihajajoči petek in soboto (7. in 8. julij) bo z dvema tekmama kontinentalnega pokala na sporedu prvo tekmovanje FIS v poletni sezoni. Tekmovanje bo potekalo na skakalnici HS109 v Kranju pod Šmarjetno goro.

Program se bo v petek s trening serijama začel ob 17.30, prva serija bo na sporedu ob 19.45, v soboto se bo dogajanje začelo ob 8.30, prva serija bo ob 9.30. Predvideno je, da bosta na tekmi iz slovenske A-reprezentance nastopila Peter in Domen Prevc.



V Kranju še ne, v Visli pač

Poletna sezone se bo s kontinentalnim pokalom začela v petek pod Šmarjetno goro v Kranju, kjer bosta iz prve ekipe predvidoma skakala Peter in Domen Prevc. Kranjec se bo po dolgi odsotnosti v tekmovalni program vrnil sredi julija na grand prixu v Visli (14. in 15. julija bosta tam ekipna in posamična tekma).

"V Vislo grem, da vidim, kako je spet biti na tekmi, da se vrnejo tekmovalni občutki, potem pa bomo sproti videli. Udeležba bo odvisna od forme in poteka treningov," o poletnem urniku razmišlja Kranjec. Misli mu uhajajo tudi proti sezoni, ki jo bodo zaznamovali tako januarsko svetovno prvenstvo v poletih v Oberstdorfu kot februarske olimpijske igre v Pjongčangu.

"Pred vsako tako sezono si še malo bolj osredotočen na vsako stvar, ni toliko sproščenosti, vse je narejeno bolj detajlno, vse je bolj načrtovano."

Ne spreglejte