Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2017,
11.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

celinski pokal Kranj Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Četrtek, 6. 7. 2017, 11.07

6 let, 6 mesecev

Celinski pokal v Kranju (petek, sobota)

Peter Prevc: Dobrodošla tekma, da se malo preveri, kako deluje glava pod stresom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Peter Prevc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Konec tedna se pod Šmarjetno goro v Kranju obeta skakalni praznik, na katerem bo v petek sodeloval tudi Peter Prevc. Skakalci se bodo na uvodni tekmi kontinentalnega pokala prvič pomerili v petek zvečer, druga posamična tekma bo v soboto zjutraj.

Čeprav bo Slovenijo v teh dneh zajel drugi vročinski val, bo konec tedna nekoliko obudil tudi spomine na zimo. Kranj bo tradicionalno prva postaja kontinentalnega pokala, na kateri bomo videli kar nekaj slovenskih smučarskih skakalcev. Petkova tekma se bo začela ob 19.45, sobotna pa ob 9.30.

Iz skakalne A-reprezentance bo sodeloval le Peter Prevc. Za preostalo peterico prve ekipe, ki jo sestavljajo Domen Prevc, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek in Robert Kranjec, je predvideno, da bo poletno tekmovalno sezono odprla čez dober teden na grand prixu v Visli (14. julija bo ekipna tekma, 15. pa posamična). Sprva je bil za kontinentalni pokal v Kranju v kombinacijah tudi Domen, a tam ne bo nastopil.



Rekordno število. Kdo od Slovencev?

Prijavljenih je 70 skakalcev iz 18 držav, kar je rekordna številka. Slovenske barve bo branilo 14 članov. Ob Petru Prevcu bodo v petek nastopili še Miran Zupančič, Rok Justin, Rok Tarman, Nejc Dežman, Tilen Bartol, Timi Zajc, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič, Andraž Pograjc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Aljaž Vodan. Na sobotni tekmi bo Prevca zamenjal Andraž Modic.



Julij je kar hitro prišel

Slovenska A-reprezentanca se je v letošnjem pripravljalnem obdobju odločila za nekoliko drugačen načrt in se manj časa kot pretekla leta držala doma. Tako so skakalci v zadnjem mesecu preizkusili več skakalnic, od Beljaka do Ramsaua, Predazza, Planice in Kranja.

"Načrt je, da začnem na celinskem pokalu v Kranju, potem nastopim na vseh srednjeevropskih tekmah, nato pa se malo umaknem izpod žarometov in treniram do konca septembra," je Peter Prevc komentiral poletni urnik in dodal, da čas vsako leto teče hitreje.

Peter Prevc je lani zmagal na obeh tekmah celinskega pokala v Kranju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc je lani zmagal na obeh tekmah celinskega pokala v Kranju. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Kar hitro se je zgodil ta Kranj. Kar naenkrat pogledaš na koledar, pa je že julij. Jaz bi se prestavil na konec maja. Vsako leto si starejši, vsako leto gre čas hitreje mimo, bo pa tekma v Kranju vsekakor dobrodošla, da se malo preveri, kako deluje glava pod stresom, kako se vse telo odzove, ko želiš malo več. Na tekmi namreč vedno poskušaš narediti nekaj več. Bo pa to domača tekma, na domačem terenu, kjer je vse malo bolj sproščeno," razmišlja 24-letni skakalec, ki je v lanski sezoni zmagal na obeh tekmah kontinentalnega pokala v Kranju.



Kaj Peter pričakuje od letošnjih tekem poletne sezone? "Težko rečem, kaj se bo dogajalo med poletno sezono. Julij je kar hitro prišel. Vmes se je zgodilo veliko stvari, veliko smo bili na različnih skakalnicah. Ne vem, kako bo na tekmah na skakalnici. Počakajmo in bomo videli, kako bodo stvari potekale."

Dve tekmi

V Kranju bosta konec tedna dve tekmi celinskega pokala. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Kranju bosta konec tedna dve tekmi celinskega pokala. Foto: Grega Valančič/Sportida

Na skakalnici HS109 v Kranju pod Šmarjetno goro bosta v petek in soboto dve posamični tekmi v izvedbi SK Triglav in Smučarske zveze Slovenija. Program se bo v petek s trening serijama začel ob 17.30, prva serija bo na sporedu ob 19.45. V soboto se bo dogajanje začelo ob 8.30, prva serija bo ob 9.30. Ogled tekem je brezplačen.

 

Spored celinskega pokala, Kranj*

Petek, 7. julija
17.30 uradni trening (dve seriji)
19.45 Prva serija
Finalna serija 20 minut po koncu prve

Sobota, 8. julija
8.30 Poizkusna serija
9.30 Prva serija
Finalna serija 20 minut po koncu prve

*Ogled obeh tekem je brezplačen.

Ne spreglejte