Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
7. 8. 2020,
9.55

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

Natisni članek

svetovni pokal Steven Nyman

Petek, 7. 8. 2020, 9.55

3 leta, 9 mesecev

Steven Nyman

Nova huda poškodba ameriškega smukača

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06
Steven Nyman | Steven Nyman kar nekaj časa ne bo stopil na smuči. | Foto Sportida

Steven Nyman kar nekaj časa ne bo stopil na smuči.

Foto: Sportida

Potem ko se je v zadnjih letih uspešno vrnil po dveh poškodbah kolena, se je ameriški smučarski reprezentant Steven Nyman znova znašel na operacijski mizi. Po poškodbi ahilove tetive desne noge misli še usmerja proti olimpijski sezoni 2021/22.

Te dni smučarska tekmovanja na južni polobli odpovedujejo kot za stavo. Mednarodna smučarska zveza je prisluhnila avstrijski pobudi in odobrila predčasen začetek sezone. Če bodo zdravstvene razmere na Tirolskem in predvsem globalna epidemiološka slika to dopuščale, bo Sölden uvodna veleslaloma sezone gostil že 17. in 18. oktobra, kar je teden pred prvotno predvidenim terminom. Sledili naj bi novembrski konec tedna paralelnih preizkušenj v Lechu (13.–15. 11.) in teden pozneje uvodna slaloma v Leviju. Medtem pa je vse več govoric o močno ogroženem programu v Severni Ameriki, kjer naj bi se sezona začela tudi za specialiste za hitri disciplini.

Steven Nyman | Foto: Sportida Foto: Sportida

Že zdaj pa je jasno, da v Beaver Creeku in Lake Louisu ne bo nastopal izkušeni Američan Stevenn Nyman. Pred dnevi si je namreč ob padcu na treningu v Mt. Hoodu strgal ahilovo tetivo desne noge. Po operaciji ga zdaj čaka dolgotrajna rehabilitacija. Sezona 2020/21 je zanj že izgubljena še krepko pred njenim morebitnim začetkom.

"To sem že prestal. Nameravam se vrniti in nastopiti na naslednjih olimpijskih igrah," se je proti Pekingu 2022 ozrl 38-letni Američan, žal stari znanec seznama poškodovanih. Zgolj v zadnjih štirih sezonah si je namreč dvakrat huje poškodoval kolenske vezi. Tudi zaradi tega njegova kariera nima želene kontinuitete in rezultatske uspešnosti. Vseeno se lahko pohvali s tremi zmagami (vse je slavil na smukih v Val Gardeni) in skupno kar enajstimi uvrstitvami na stopničke za zmagovalce.

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn briše smučarske sledi
Sölden2018
Sportal Smučarji in smučarke v Söldnu bodo na delu že prej

Ne spreglejte