Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 3. 2019,
15.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

Natisni članek

Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc Jernej Damjan Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Planica Planica skoki

Torek, 19. 3. 2019, 15.10

5 let, 1 mesec

Znana slovenska ekipa za Planico

Kranjec in Tepeš spet v igri

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85
Robert Kranjec Jurij Tepeš | Robert Kranjec in Jurij Tepeš bosta dobila priložnost v kvalifikacijah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Robert Kranjec in Jurij Tepeš bosta dobila priložnost v kvalifikacijah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zadnje dejanje sezone smučarskih skakalcev bo v Planici na Letalnici bratov Gorišek, ki praznuje 50. obletnico. Znanih je tudi dvanajst slovenskih orlov, ki se bodo podali v četrtkove kvalifikacije. Med njimi sta tudi letalca Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

Med letoma 2012 in 2016 sta bila Peter Prevc in Robert Kranjec tista slovenska skakalca, ki sta se ob koncu sezon razveselila naziva najboljši letalec sezone in za nagrado prejela mali kristalni globus. Le Gregor Schlierenzauer je leta 2013 prekinil vladavino slovenskih skakalcev na letalnicah po Evropi. Prevcu je to uspelo kar trikrat zapored.

V tej zimi sta pred zadnjima tekmama najvišje uvrščena Timi Zajc in Domen Prevc. Oba sta zmagala vsak po enkrat. Mlajši Timi je bil ob prvem stiku z letalnico najboljši v Oberstdorfu, Domen pa pretekli konec tedna v Vikersundu.

Planica
Sportal Planiško velikanko bo preizkusil tudi Cene Prevc

V četrtek ob 21. uri bodo v oddaji Argument na Planetu med drugim govorili tudi o 50-letnici planiške letalnice. Videli boste zanimivo zakulisje priprav na največje ljudsko rajanje pod Poncami.

Na voljo je tako še dvesto točk, vodilni Rjoju Kobajaši pa ima prednost pred našima 72 oziroma 81 točk.

In Kranjec bo ob trojici zgoraj omenjenih skakalcev dobil priložnost tudi letos. Slovenija ima namreč možnost nacionalnega paketa in posledično možnost šestih dodatnih skakalcev, ki bodo nastopili v četrtkovih kvalifikacijah.

Domen Prevc je zadnji zmagovalec tekme za svetovni pokal. V Vikersundu je poletel na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. | Foto: Sportida Domen Prevc je zadnji zmagovalec tekme za svetovni pokal. V Vikersundu je poletel na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. Foto: Sportida

Izkušeni Kranjčan je dvakrat že zmagal na Letalnici bratov Gorišek – na stari in prenovljeni. Med drugim se je veselil tudi dveh drugih in štirih tretjih mest na posamičnih tekmah. Zanj bo to prvi vstop v svetovni pokal v tej zimi. Tudi lani ni veliko skakal v družbi najboljših, a bil ob koncu z desetim mestom celo najvišje uvrščeni Slovenec na petkovi tekmi, ekipi pa je dan pozneje pomagal do tretjega mesta na moštveni preizkušnji.

Planica
Sportal Narava ponagajala Planici in Letalnici bratov Gorišek, obeta se idila

Jurij Tepeš ima prav tako dve posamični zmagi na obeh letalnicah v dolini pod Poncami. Za razliko od Kranjca je letos že dobil priložnost na letalnici. V Oberstdorfu se je dvakrat veselil točk svetovnega pokala.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo za Planico računal šesterico, s katero je razpolagal v Vikersundu. Ob bratih Prevc in Zajcu tako še na Anžeta Semeniča, Jerneja Damjana in Anžeta Laniška.

Slovenski orli so zmagali na sobotni preizkušnji v Vikersundu. | Foto: SZS Slovenski orli so zmagali na sobotni preizkušnji v Vikersundu. Foto: SZS

V sklop nacionalnega paketa bodo ob Kranjcu in Tepešu prišli še Žiga Jelar, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

Vse skupaj se bo v Planici začelo dogajati v sredo ob 10.30, ko bo uradni preizkus letalnice, kvalifikacije bodo v četrtek, v petek in nedeljo posamični, v soboto pa še ekipna preizkušnja.

Slovenska ekipa za Planico

Timi Zajc
Domen Prevc
Peter Prevc
Anže Semenič
Jernej Damjan
Anže Lanišek
Robert Kranjec
Jurij Tepeš
Tilen Bartol
Žiga Jelar
Bor Pavlovčič
Jaka Hvala

Jože Šlibar Peter Prevc
Sportal Poseben dan za prvega svetovnega skakalnega rekorderja slovenske DNK
Adam Malysz
Sportal Poljaki na trnih, Planica vse bliže, odločitve še ni

Spored Planica 2019

Sreda
10:30 Uradni preizkus letalnice

Četrtek
09:00 Uradni trening
10:00 Uradni trening
11:00 Kvalifikacije

Petek
13:30 Poskusna serija
14:30 Prva serija
Finalna serija

Sobota
09:00 Poskusna serija
10:00 Prva serija
Finalna serija

Nedelja
09:00 Poskusna serija
10:00 Prva serija
Finalna serija

Ne spreglejte