Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2017,
9.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Jurij Tepeš Jernej Damjan Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Cene Prevc Nejc Dežman počitnice dopust Na dopustu

Nedelja, 16. 4. 2017, 9.57

6 let, 7 mesecev

Kaj počnejo slovenski skakalci na dopustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

Od konca sezone smučarskih skokov bo kmalu minil mesec. Večino slovenskih orlov je povleklo proti vzhodu. Jurij Tepeš se je celo odločil, da bo na popotovanju po Filipinih snemal vlog, Jernej Damjan z družino uživa na Tajskem, Peter Prevc je prav tako odpotoval v Azijo, a še ni sporočil, kje je in kaj počne. Očitno je dal možgane povsem na pašo ...

Od slovenskih skakalcev je v zadnjem obdobju telesno najbolj aktiven Robert Kranjec. Najizkušenejši mož reprezentance je namreč preteklo sezono zaradi poškodbe in operacije kolena izpustil in po rehabilitaciji že začel delati s polno paro.

Na skakalnico se bo podal maja, ko se bodo preostali slovenski skakalci šele zbrali in začeli delati z utežmi. Na dopustu kljub temu ohranjajo kondicijo, saj se zavedajo, da je naslednja zima olimpijska. A v tem trenutku je najpomembneje, da o skokih ne razmišljajo in se po naporni sezoni spočijejo.

Jurij Tepeš z dekletom Nušo uživa na Filipinih. Odločil se je, da bo začel snemati vlog, v katerem prikazuje, kaj doživljata. Obiskala sta goro Pinatubo, uživala na morju, Jurij pa je prav tako skrbel za ohranjanje kondicije. Po 15-kilometrskem teku je na primer povedal: "Preveč počitka, potem greš teč in gre na polno. Poleg tega med sezono ne smem preveč teči in zato paše, da malce pljuča prediham."

Jernej Damjan se je z družino odpravil na Tajsko, ki je zanj postala drugi dom, saj se, kot pravi, v tej azijski državi zelo dobro počuti.

Domen Prevc je po koncu Planice dejal, da mora do izteka šolskega leta dobiti še približno 20 ocen, saj bi rad do poletja končal letnik, letos pa ga čaka še maturantski izlet v Španijo. Prosti čas izkoristi za različne aktivnosti in ena izmed njegovih ljubših je "slackline".

S socialnih omreži sta se po koncu zime povsem umaknila njegova starejša brata Cene in Peter. Drugi je po Planici dejal, da bo na dopust še drugič zapored odpotoval v Azijo. "Sezona je končana. Ko pogledam nazaj, sploh vem ne, kdaj je šla mimo. Ni bila zanič, ni bila vrhunska, verjamem pa, da je bila to sezona, iz katere se lahko zelo veliko naučim. Hvala vsem navijačem za ogromno podpore," se je Peter Prevc navijačem zahvalil po koncu sezone, nato pa odpotoval na dopust v Azijo.

Očitno se je slovenski skakalni šampion povsem odklopil, da se bo pred pripravami na olimpijsko sezono spočil, saj se z dopusta še ni oglasil.

Nejc Dežman se je skupaj z dekletom Katjo Požun, ki je prav tako skakalka, med drugim podal na Eifflov stolp, prosti čas pa tako kot Kranjec izkoristil tudi za vožnjo s cestnim motorjem.

 

Safety first! @robbo.si #hoverboard #moto #leathers

A post shared by Nejc Dežman (@nejcdezman) on

Od zime se sprva ni hotel posloviti Anže Lanišek, ki je skakalne smuči zamenjal za navadne in se spuščal po pobočjih Kopaonika v Srbiji ter pokazal dobro smučanje.

Alone on slopes of #Kopaonik (SRB). Sam na smučiščih Kopaonika (SRB).

A post shared by Anze Lanisek (@anzelanisek) on

Slovenski skakalci se bodo spet zbrali po prvomajskih praznikih, ko jih bo v roke vzel kondicijski trener Matjaž Polak, rokave pa so že zavihali Poljaki, ki so skupaj odpotovali na otok Fuerteventura.

Ne spreglejte