Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
24. 3. 2017,
21.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

poleti Letalnica bratov Gorišek letalnica Planica Planica Stefan Kraft

Petek, 24. 3. 2017, 21.20

6 let, 7 mesecev

Ali je Kraft naredil odločilen korak?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Stefan Kraft | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Avstrijski skakalec Stefan Kraft ima za seboj izvrstno sezono, piko na i pa bo lahko postavil v Planici. Čeprav je le še majhen korak od velikega in malega kristalnega globusa, o tem še noče razmišljati. Videti je, da je s petkovo zmago na posamični tekmi naredil odločilen korak k novima lovorikama.

Stefan Kraft je v izvrstni sezoni. Na zadnjih 11 posamičnih tekmah v svetovnem pokalu je šestkrat zmagal, bil dvakrat drugi, enkrat tretji in peti. Medtem je na nordijskem svetovnem prvenstvu postal še svetovni prvak na obeh napravah.

Zadnjič je na najvišjo stopničko v svetovnem pokalu stopil danes v Planici, ko je spet deklasiral konkurenco. Družbo na odru za zmagovalce sta mu delala Nemca Andreas Wellinger in Markus Eisenbichler.

Veliki tekmec v boju za skupno zmago, Poljak Kamil Stoch, je bil peti in izgubil pomembne točke v tekmi za veliki kristalni globus. Kraft ima tako pred nedeljsko posamično tekmo že 86 točk naskoka, kar pomeni, da bi za skupno zmago zadostovalo že 17. mesto.

"Planica je ena od najlepših skakalnic na svetu"

V Planici se odlično počuti in upa, da se bo tudi v prihodnjih dveh dneh. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Planici se odlično počuti in upa, da se bo tudi v prihodnjih dveh dneh. Foto: Grega Valančič/Sportida "Dan v Planici je bil neverjeten. Pogoji za polete so bili zelo dobri. Prav tako je bilo veliko gledalcev in lepo je skakati v takšnem vzdušju. Planica je ena izmed lepših skakalnic na svetu. Tukaj je vedno lepo skakati. Uživam. Danes je bilo popolno. Dvakrat me je poneslo čez 240 metrov," je po novem zmagoslavju razlagal Avstrijec.

Prav tako je na dobri poti, da osvoji mali kristalni globus v razvrstitvi poletov, saj ima pred drugim Wellingerjem že 92 točk naskoka, a še ne razmišlja o novih lovorikah: "Zame je vedno konec, ko je resnično konec. Do nedelje bi rad pokazal še dobre polete. Zdaj pa lahko le uživam v koncu tedna. Vesel sem. Osredotočen sem na skoke in naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom podobne kazal še v prihodnjih dveh dneh."

Ne spreglejte