Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 3. 2024,
18.50

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

skoki Planica Planica Irma Gubanec Boštjan Košak Nika Prevc Nika Prevc Peter Prevc Peter Prevc Telekom Slovenije smučarski skoki

Četrtek, 28. 3. 2024, 18.50

4 tedne

Slovenski orli in orlice obiskali Telekom

Čustveno srečanje Petra Prevca z navijačem, ki ga je v Planici zadela srčna kap

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Peter Prevc navijač Planica | Navijač Petra Prevca, ki je pred osmimi leti na tekmi v Planici doživel srčni infarkt, je v živo srečal slovenskega športnega junaka Petra Prevca. To je bil čustveni vrhunec sproščenega druženja zimskih športnikov z navijači na Telekomu Slovenije. | Foto Ana Kovač

Navijač Petra Prevca, ki je pred osmimi leti na tekmi v Planici doživel srčni infarkt, je v živo srečal slovenskega športnega junaka Petra Prevca. To je bil čustveni vrhunec sproščenega druženja zimskih športnikov z navijači na Telekomu Slovenije.

Foto: Ana Kovač

Smučarski skakalci in skakalke so prejšnji konec tedna sklenili sezono. Vsaj uradno, ne pa povsem zares, saj so sledile številne medijske in sponzorske obveznosti. Slovenski orli in orlice tako še niso rekli zadnje. V četrtek so obiskali Telekom Slovenije in pozdravili številne navijače, med katerimi so prednjačili najmlajši. V središču pozornosti sta bila Nika ter Peter Prevc. Slednjega je ganilo srečanje z navijačem, ki je 20. marca 2016 v Planici doživel srčni infarkt. Na srečo se je izteklo kot v pravljici. Gospod Blaž je preživel, Peter je tisti dan zmagal, osem let pozneje pa sta se srečala v živo. Bilo je ganljivo.

Peter Prevc Radovljica thumb
Sportal Peter Prevc počaščen še v Radovljici #video

Športniki znajo ceniti vsak evro, ki je vložen v njihovo delo in jim pomaga na poti do boljših rezultatov. Telekom Slovenije ima kot krovni pokrovitelj Smučarske zveze Slovenije nesporne zasluge pri uspehih slovenskih zimskih športnih junakov, kjer že vrsto leto izstopajo smučarski skakalci, v zadnjih sezonah pa vse bolj opozarjajo nase in vladajo tudi skakalke.

Fotogalerija obiska zimskih slovenskih športnikov:

Fotogalerija
1 / 23

"Veseli smo za vse, kar ste naredili, in za vse, za kar se trudite. Za ves trud in požrtvovalnost," je predsednik uprave Telekom Slovenije Boštjan Košak nagovoril pisano športno druščino, ki je v četrtek obiskala BrihtaPlac, in izrazil veselje, da so lahko del te zgodbe.

Telekom Slovenije mu je podaril NEO. ''Za naše pojme je to najboljša multimedijska platforma. Najboljše za najboljšega. Ponuja zabavo za vso Petrovo družino, zdaj, ko bodo imeli več časa,'' je pojasnila članica uprave Telekoma Irma Gubanec, sicer velika ljubiteljica smučarskih skokov. | Foto: Bojan Puhek Telekom Slovenije mu je podaril NEO. ''Za naše pojme je to najboljša multimedijska platforma. Najboljše za najboljšega. Ponuja zabavo za vso Petrovo družino, zdaj, ko bodo imeli več časa,'' je pojasnila članica uprave Telekoma Irma Gubanec, sicer velika ljubiteljica smučarskih skokov. Foto: Bojan Puhek

Članica uprave Telekoma Irma Gubanec je izpostavila geslo "S pticami si delimo nebo". Z razlogom, saj so v goste prišli neustrašni orli in orlice. "Vaše dosežke gledamo v izteku. To je nepredstavljivo. Če kdo pade ali oddrsa, z vami trpi celotna Slovenija, z uspehi pa jo dvignete. Ko naredite tisto, kar je nepredstavljivo za povprečnega človeka," je pohvalila športne goste, po njenem nagovoru pa je sledil gromek aplavz. Darila so se podarjala obojestransko, prejeli so jih tako športniki, prejel jih je tudi Telekom. V zahvalo za pomoč in zaupanje ter prispevek, brez katerega bi se težko gradile tako všečne zgodbe, polne rezultatskih uspehov in medalj.

Nika Prevc ne bo izdala recepta

Najstnica Nika Prevc je bila v sezoni 2023/24 najboljša smučarska skakalka na svetu. | Foto: Bojan Puhek Najstnica Nika Prevc je bila v sezoni 2023/24 najboljša smučarska skakalka na svetu. Foto: Bojan Puhek Nato so prišli na vrsto zbrani zimski junaki, skakalcem in skakalkam so delali družbo tudi alpski smučarji Žan Kranjec, Miha Hrobat in Ana Bucik, ter občinstvu delili občutke ob koncu sezone. Nika Prevc, dobitnica velikega kristalnega globusa, ni bila gostobesedna. A kdo bi ji zameril.

Utrujenost po koncu naporne sezone je naredila svoje. V svojem slogu, v katerem, vsaj kar se javnih nastopov tiče, še ne prevladujejo daljši stavki, je na vprašanje voditelja Saše Jerkovića, zakaj jo na skakalnicah nese tako daleč, šaljivo odgovorila: ''Ne bom povedala, da ne bo Ema slišala,'' je nasmejala občinstvo, pa tudi starejšo reprezentančno kolegico Emo Klinec, ki je pred tem priznala, da ne bi bilo slabo poznati Nikinega recepta, saj bi lahko tako letela še dlje.

''Ker je Nika sup'r punca in je najboljša na svetu, si zasluži sup'r paket,'' je Telekom Slovenije podelil Niki nagrado, mobilni paket za mlade – SUPR. | Foto: Bojan Puhek ''Ker je Nika sup'r punca in je najboljša na svetu, si zasluži sup'r paket,'' je Telekom Slovenije podelil Niki nagrado, mobilni paket za mlade – SUPR. Foto: Bojan Puhek

Poleti z avtodomom v južne kraje

Njen najstarejši brat Peter Prevc je v nedeljo tudi uradno sklenil tekmovalno pot. Njegovo spektakularno slovo v Planici je orosilo oko marsikaterega Slovenca. Je pričakoval, da bo ob njegovem odhodu jokala vsa Slovenija? "Iskreno povedano, sem. To je bil cilj te predstave," ni ovinkaril sveže upokojeni skakalni as. Če bi tako dobro skakal že v prejšnji sezoni, bi se najverjetneje poslovil že lani. Tako pa je vse skupaj prestavil in se poslovil na vrhuncu.

Slovenskih športnih junakov so se najbolj razveselili najmlajši navijači. | Foto: Bojan Puhek Slovenskih športnih junakov so se najbolj razveselili najmlajši navijači. Foto: Bojan Puhek

Krize ob koncu kariere, zdaj ve, da mu v začetku maja ne bo treba na uvodne priprave na novo sezono, sploh ne čuti. V bistvu bolj čuti olajšanje in odšteva dneve do pravih poletnih družinskih počitnic, ki si jih že dolgo ni privoščil. Z avtodomom bi se lahko z družino odpravil v toplejše južne kraje, vsekakor stran od hladnega severa, kjer prevladujejo skakalnice. V karieri se jih je preveč nagledal, po izračunih je v karieri opravil okrog 16 tisoč skokov. In kaj sledi? "Najprej moram doma malce poležati in dati noge v zrak," je razkril prvi cilj. Končno bo dočakal počitek.

Kdo želi spominski podpis Petra Prevca? Vsi! | Foto: Bojan Puhek Kdo želi spominski podpis Petra Prevca? Vsi! Foto: Bojan Puhek

Kako pa doživlja zvezdništvo, nenazadnje je bil v zadnjih dneh verjetno najbolj priljubljeni Slovenec? "Sem raje trdno na tleh. Upam, da bom tak tudi ostal," želi ostati dobri stari, prav nič vzvišen Peter. Njegove iskrene besede so bile nagrajene s toplim aplavzom, nato pa je s čustvi prežet dogodek dočakal vrhunec, ko je poslušal sporočila, ki so mu jih prek odzivnika, to je bila posebna Telekomova akcija ob njegovem koncu kariere, namenili navijači. Še enkrat več se je lahko prepričal, kako velik športnik je v njihovih srcih. In kako močan vtis je pustil na njih.

V Planici stiskal pesti za Prevca, nato ...

Podobno velja za zakonca Mošnik, ki sta dogodek obiskala kot posebna gosta in s svojo zgodbo ganila Petra. Kaj se je zgodilo? Gospod Blaž je skupaj z ženo Marinko leta 2016 spremljal tekmo za svetovni pokal v Planici. Kot velik navijač Petra Prevca je stiskal pesti zanj, a ga je zdravje pustilo na cedilu.

Zadela ga je srčna kap. Začela se je borba za njegovo življenje, reševalci, pozneje pa zdravniki so se odzvali vrhunsko, tako da je pozneje v ljubljanskem kliničnem centru sledil srečen razplet. Tisti dan, ko se je to zgodilo, je bil Prevc najboljši v Planici. Zmagal je, a je še za večjo zmago poskrbel Blaž. "Zagotovo," se je strinjal Peter. Nato je sledila skupinska fotografija. Bilo je ganljivo, veselje ob objemih pove več kot sto besed. Blaž se po vseh letih še vedno v šali sprašuje, kako to, da je zmagal Peter, saj je letel le v poden skakalnice, on pa vse do Ljubljane!

Zakonca Blaž in Marinko Mošnik ter Peter Prevc. Trije zmagovalci. | Foto: Ana Kovač Zakonca Blaž in Marinko Mošnik ter Peter Prevc. Trije zmagovalci. Foto: Ana Kovač

Tako ganljivo in slovesno je bilo ob obisku zimskih športnih junakov na Telekomu. Sledilo je druženje z navijači, svetovni splet je preplavilo morje fotografij, na katerih so se Peter Prevc, Nika Prevc in druščina rade volje slikali z obiskovalci. Pa do naslednjega druženja, neustrašni lovci na daljave! In veliko sreče v drugi karieri, legenda Peter.

Peter Prevc zadnji skok
Sportal "Kako to, da je zmagal Peter, saj je letel le v poden skakalnice?" #video
Peter Prevc
Sportal Ozadje nepozabnega trenutka v Planici #video
Stefan Kraft
Sportal Stefan Kraft z rezultati zaslužil največ, med deseterico dva Slovenca
Aljoša Branc
Sportal Petru Prevcu pomagal v šampionski sezoni, zato se ni mogel zadržati
Robert Hrgota
Sportal "Peter Prevc slepo zaupal in stopil v čoln"
Peter Prevc Gala večer
Sportal Imeniten poslovilni dan šampiona Petra Prevca se je zaključil z gala prireditvijo
Robert Kranjec Peter Prevc
Sportal Robert Kranjec ob slovesu Petra Prevca: Težko je bilo in še vedno je
Ne spreglejte