Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
22. 12. 2016,
9.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Natisni članek

Četrtek, 22. 12. 2016, 9.23

6 let, 6 mesecev

Zaradi napada z nožem ne bo mogla igrati vsaj šest mesecev #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Petra Kvitova | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona, vsaj šest mesecev ne bo mogla igrati tenisa, potem ko ji je ropar z nožem poškodoval levo roko. Kdaj točno se bo lahko vrnila na teniška igrišča, še ni znano.

Po besedah kirurga bi se po najboljšem scenariju lahko vrnila po šestih mesecih. "Še vedno je prezgodaj govoriti, kdaj natančno se bo lahko vrnila na turnirje, vendar bo Petra storila vse, da se bo lahko vrnila," so sporočili iz njenega tabora.

Kvitova je imela skoraj štiriurno operacijo tetiv na vseh petih prstih leve roke in tudi na dveh živcih. Kirurg Radek Kebrle je povedal, da je operacija leve roke potekala brez zapletov. "Petra bo morala zdaj počivati štirinajst dni, nato pa bo počasi začela okrevanje, ki bo trajala od šest do osem tednov. Če bo rehabilitacija potekala po načrtu, bi lahko lopar prijela v roke po treh mesecih, vendar takrat še ne bo mogla igrati tenisa."

Leta 1993 je neuravnovešen moški na igrišču napadel nekdanjo prvo igralko sveta Moniko Seleš. | Foto: Leta 1993 je neuravnovešen moški na igrišču napadel nekdanjo prvo igralko sveta Moniko Seleš.

Nekdanja druga igralka svetovnega tenisa je že v torek priznala, da je bila po napadu pretresena, a zadovoljna, da je ostala živa. Po zadnjih informacijah naj ne bi šlo za načrtovan napad. Predvsem se postavlja vprašanje, kakšne bodo psihične posledice 26-letne češke igralke.

Seleševa od takrat ni bila več enaka

V preteklosti se je že zgodilo, da je nekdo z nožem napadel teniško igralko. Leta 1993 je na turnirju v Hamburgu Moniko Seleš zabodel Günter Parche, obsedeni navijač Steffi Graf. Takrat šele 19-letno Moniko je zabodel v predel med lopaticama, rana pa je bila globoka centimeter in pol.

Seleševa je zaradi neljubega dogodka morala prekiniti športno kariero. Na teniška igrišča se je vrnila šele po 27 mesecih, vendar nikoli več ni igrala na tako visoki ravni kot pred napadom. Mnogi poznavalci tenisa menijo, da bi se zgodovina ženskega tenisa lahko odvila povsem drugače. Sprašujejo se, ali bi legendarna Steffi Graf lahko dosegla tako velike uspehe, kot jih je. Monika je bila namreč v tistem času njena nočna mora.

Seleševa, ki je v svoji karieri zmagala na devetih turnirjih za grand slam, je pozneje priznala, da je imela po tem incidentu tudi težave s prenajedanjem in prekomerno telesno težo. Zadnji profesionalni dvoboj je odigrala leta 2003 na OP Francije, kjer je slavila tri leta zapored (1990, 1991, 1992).

Kvitova je prek družbenih omrežij dobila veliko spodbudnih sporočil. Med drugim tudi od aktualne olimpijske prvakinje Monice Puig in srbske teniške zvezdnice Ane Ivanović.

 

Ne spreglejte