Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 12. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Andreja Klepač tenis WTA Katarina Srebotnik

Torek, 20. 12. 2016, 19.00

6 let, 6 mesecev

Ne bo več tako, kot je bilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Andreja Klepač | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač,  ki med dvojicami na lestvici ATP zaseda 27. mesto, za prihodnjo sezono napoveduje spremembe. Konec sodelovanja s Katarino Srebotnik.

Lani smo lahko na največjih turnirjih spremljali slovensko navezo Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. V zadnji sezoni sta dosegli nekaj pomembnih zmag, vendar pa je bilo to manj od pričakovanega. "Za letošnjo sezono lahko rečem, da je bila uspešna. S Katarino sva dosegli kar nekaj velikih zmag. Izpostavim lahko sestri Williams. Mislim, da je bila to res velika zmaga. Zadovoljna sem s sezono, ampak lahko bi bilo tudi boljše," je povedala 30-letna teniška igralka.

Njuno sodelovanje je trajalo eno leto. | Foto: Guliverimage/Getty Images Njuno sodelovanje je trajalo eno leto. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ugotovili so, da to ni to

V prihodnji sezoni žal ne bomo več gledali slovenske naveze. Klepačeva bo v prihodnji sezoni združila moči z Mario Jose Martinez Sanchez, ki med dvojicami zaseda 42. mesto. Naša igralka in Španka se že dogovarjata za prve treninge. In kaj je bil vzrok, da s Srebotnikovo ne bosta več igrali skupaj? "Vsi smo pričakovali več, vendar na koncu smo se odločili, da to ni to. Takšen je šport, sploh v dvojicah. Najdeš si novo partnerico in greš dalje."

V zadnjem letu je Andreja med dvojicami igrala na 24 turnirjih, od tega jih je s Srebotnikovo odigrala dvajset. Največji uspeh na turnirjih za grand slam sta dosegli na OP ZDA, kjer sta se prebili do četrtfinala. Kot je bilo že omenjeno, sta na turnirju v Rimu vzeli skalp sestrama Williams.

Andreja Klepač se je v lanski sezoni preizkusila tudi med posameznicami. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač se je v lanski sezoni preizkusila tudi med posameznicami. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Oh, težka bo"

Klepačeva se je lani preizkusila tudi v posamični konferenci, a je bila vselej neuspešna. Ko smo jo vprašali, kakšna je še želja po uspehih med posameznicami, nam je odgovorila: "Oh, težka bo. Želja morda še je, ampak se realno oddaljuje. Letos so bili trije ali štirje turnirji, ko sem nastopila v kvalifikacijah … Kljub vsemu je igra dvojic prioriteta in vsi treningi so usmerjeni le v to, tako da mislim, da med posameznicami ne bom več igrala. Če bo še kakšna možnost, bom nastopila, drugače pa ne. Razlog so tudi poškodbe, ki sem jih imela v preteklosti (zapestje). Zdaj je sicer vse v redu, vendar z večjimi napori bi se lahko poškodba obnovila," je še povedala naša igralka.

Ne spreglejte