Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 12. 2016,
16.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Blaž Kavčič tenis ATP

Sreda, 14. 12. 2016, 16.48

6 let, 6 mesecev

Prišlo je tako daleč, da si opremo kupuje sam

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Blaž Kavčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Blaž Kavčič, eden najboljših slovenskih teniških igralcev, se uspešno pripravlja na novo sezono. Upa, da bo letos končno lahko normalno začel sezono, potem ko je imel v preteklih letih precej težav s poškodbami.

Blaž Kavčič je moral lani tik pred začetkom sezone zaradi poškodbe stopala znova na operacijsko mizo. Polovica sezone je praktično splavala po vodi, saj je prvi turnir odigral šele junija.

"Začetek je bil grozen, potem ko sem izvedel, da bom moral na operacijo. Glede na to, da šest mesecev nisem igral, sem dosegel dobre rezultate. Zdaj imam na lestvici zagotovljeno mesto, da lahko normalno igram na turnirjih, na katerih si želim – kvalifikacije na turnirjih za grand slam in turnirji serije Challenger. Trenutno je glavni cilj, da sem zdrav in da bi v uvodu sezone igral čim bolje in da bi si s tem zagotovil čim boljšo uvrstitev."

Pot med najboljše je po besedah Blaža izjemno dolga. | Foto: Pot med najboljše je po besedah Blaža izjemno dolga.

Vzame si več časa za počitek

Za Blaža je presenetljivo, da trenira brez bolečin. Letos je med drugim spremenil način treninga. Več časa si vzame za regeneracijo in masažo. "Pravzaprav s tem že nekoliko pretiravam, saj bi se rad izognil temu, da proti koncu priprav ne bi znova staknil kakšne poškodbe," nam je povedal 29-letni Ljubljančan, ki se je zaradi zamenjave opreme odpovedal celo sponzorju.

"Po tretji operaciji stopala sem se odločil, da bom zamenjal obutev. S tem sem posledično izgubil sponzorja, tako da si moram opremo kupovati sam, ampak mislim, da je bilo vredno. Nihče mi sicer ni rekel, da je težava v obutvi, vendar sem po treh operacijah začutil, da je lahko tudi to vzrok. Bil sem pripravljen tvegati, tako da zdaj igram z mehkejšimi copati in od takrat naprej na srečo nisem imel več nobenih težav. Upam, da je bila ta odločitev prava, nikoli pa se ne bo vedelo, ali je bil to res razlog."

Prvi turnir bo igral v Bangkokou. | Foto: Prvi turnir bo igral v Bangkokou.

Sezono bo začel že prvega januarja

Blaž bo novo leto začel bolj spočit in še bolj željan tekmovanj. Nova sezona se bo zanj začela že prvega januarja s turnirjem v Bangkoku, kjer je dvakrat že zmagal. "Tamkajšnje prizorišče mi zelo odgovarja, saj sem tam že dvakrat zmagal. Glavni cilj na začetku sezone pa je OP Avstralije," je razkril Kavčič, ki je v zadnji sezoni večinoma igral na turnirjih serije Challenger. "Čeprav se morda sliši smešno, je igrati na turnirjih Challenger ali na turnirjih ATP tako, kot da igraš dva različna športa. Komaj čakam, da dosežem dobre rezultate in da se spet vrnem tja, kjer sem že igral."

Pot nazaj pa je precej dolga in trnova. "Zelo težko je, zato ker veš, da imaš kakovost, da bi lahko igral na največjih turnirjih. Po drugi strani veš, da boš moral vse leto konstantno dobro igrati, da se lahko spet vrneš tja, kjer si že bil. To je v glavi zelo težko sprejeti. S tem se moraš sprijazniti in na srečo imam to željo in verjamem, da se lahko spet vrnem. To mi daje še dodatno energijo."

Ne spreglejte