Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
16.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Grega Žemlja tenis ATP ATP lestvica

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 16.12

6 let, 6 mesecev

Niti ni vedel, kaj se dogaja z njim

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Grega Žemlja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenskega teniškega igralca Grego Žemljo so pred dvema letoma nekateri skoraj že odpisali, potem ko se je dolgo bojeval s skrivnostno boleznijo. A so se še kako motili. Žemlja je danes med Slovenci najvišje uvrščen na lestvici ATP (155.).

Grega Žemlja je v slovenskem tenisu postavil mejnik, ki ga bo težko preseči. Danes 30-letni Gorenjec je bil leta 2013 uvrščen na 43. mesto svetovne lestvice. Kmalu po tistem se je krivulja njegovih rezultatov obrnila navzdol. Izdala ga je bolezen, s katero se je bojeval dolgo časa. V zadnji sezoni je že kazal boljšo teniško igro, a Grega si želi več.

Lahko bi bilo še precej bolje

"Dobro sem delal, bilo je tudi nekaj dobrih rezultatov. Sicer nisem najbolj zadovoljen s sezono, saj bi lahko bilo še precej bolje. Glede na to, da so vse zdravstvene težave za menoj in da se lahko povsem posvetim tenisu in kondiciji, menim, da me prihodnje leto čaka dobra sezona. Želim si, da bi dvignil raven svoje pripravljenosti in se v prihodnji sezoni uvrstil med najboljših sto igralcev," je povedal Žemlja, ki je letos večinoma igral na turnirjih serije Challenger.

Grega Žemlja ima največ rezerve pri fizični pripravljenosti. | Foto: Vid Ponikvar Grega Žemlja ima največ rezerve pri fizični pripravljenosti. Foto: Vid Ponikvar

Napadal bo prvo stoterico

Žirovničan v svoji igri še kar nekaj rezerve. "Zagotovo je to fizična pripravljenost. V preteklosti sem imel ogromno težav s tem ... Telo se je bojevalo z raznimi boleznimi in šibkejšim imunskim sistemom. Imel sem celo vrsto borb, za katere upam, da so za mano. Morda ne popolnoma, ampak lahko rečemo, da sem pripravljen in da zdaj napadam prvo stoterico," nam je zaupal prvi slovenski igralec, ki je zaigral v glavnem žrebu turnirja za grand slam.

Težki časi, za katere upa, da so za njim

Grega se še dobro spominja časov, ko zaradi bolezni in preutrujenosti ni mogel trenirati. "Bilo je zelo težko, ker nisem natančno vedel, kaj se dogaja z menoj. Pozneje sem dobil potrditev, da je vse skupaj povezano z napako v imunskem sistemu. Šlo je namreč za virus, ki je kljub zdravljenju ostal v telesu, nato pa privrel na plano, ko je imunski sistem nekoliko slabši. To smo zdaj prebrodili, ampak bilo je težko predvsem s psihološkega vidika. Nikoli nisem natančno vedel, koliko in kdaj lahko treniram, kaj lahko na turnirju pričakujem, kdaj bo treba dvoboj predati …"

Danes je veliko bolj izkušen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Danes je veliko bolj izkušen. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes je izkušenejši

Imel je veliko težav, a na koncu je spoznal, da je najbolje, da se z vsem skupaj sprijazni. "V tistem času sem počel stvari, ki so mi v življenju veliko pomenile in jih zaradi tenisa nisem mogel početi. Vso stvar sem poskušal dojemati pozitivno. Skoraj vsakega športnika v življenju doleti kakšna zadeva. Meni je to uspelo prebroditi in sem danes zagotovo izkušenejši," je še povedal Žemlja, ki verjame, da se lahko spet uvrsti med najboljše, a prvi cilj je, da se uvrsti med prvih sto igralcev.

Ne spreglejte