Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
15. 12. 2016,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković ATP tenis Roger Federer

Četrtek, 15. 12. 2016, 10.51

6 let, 6 mesecev

Novo pravilo, ki bi lahko razjezilo Rogerja Federerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Roger Federer

Združenje teniških profesionalcev (ATP) je napovedalo, da bo v prihodnosti uvedlo pravilo, po katerem bi igralci lahko med dvobojem komunicirali s svojimi trenerji ("coaching"). Nad to možnostjo, ki jo imajo dekleta že danes, zagotovo ne bo navdušen veliki Roger Federer.

V teniškem profesionalnem tenisu je za zdaj še prepovedana komunikacija s trenerjem med dvobojem, a kaj kmalu bi se lahko to spremenilo. ATP razmišlja o tem, da bi med dvobojem trenerju dovolili, da pride do svojega varovanca in mu svetuje, kako naj nadaljuje dvoboj.

Pred dvema letoma so Rogerja Federerja vprašali o morebitni uvedbi tega pravila, a 35-letni Švicar ni bil najbolj navdušen nad to zamislijo. "Če bodo to pravilo kdaj uvedli, upam, da bom takrat že končal kariero. Mislim, da to ni potrebno in da ni pravično. Nimajo vsi trenerja poleg, mar ne? Tenis bi moral biti šport brez 'coachinga'," je povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Roger Federer je zaradi poškodb izpustil skoraj pol sezone, a še vedno meni, da lahko v prihodnosti meša štrene najboljšim igralcem sveta.

Novaka Đokovića so zaradi "coachinga" morali celo kaznovati. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novaka Đokovića so zaradi "coachinga" morali celo kaznovati. Foto: Guliverimage/Getty Images

Đokovića zaradi tega tudi kaznovali

V zadnjih nekaj letih se je zato, ker naj bi med dvobojem dobival informacije od trenerja, pod plazom obtožb znašel nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković. Boris Becker, zdaj že nekdanji trener srbskega teniškega zvezdnika, je celo priznal, da sta z varovancem našla način za komunikacijo. Đoković je bil na turnirjih za grand slam dvakrat kaznovan zaradi  "coachinga". Dejal je, da je s tem dobil potrebno motivacijo in samozavest.

Pravila je kršil tudi Rafael Nadal, saj mu je Toni Nadal, njegov trener in stric, večkrat svetoval kar s tribune. Najbrž bi to pravilo Špancu ustrezalo.

Ne spreglejte