Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 12. 2016,
19.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Torek, 13. 12. 2016, 19.03

6 let, 6 mesecev

Kdo je on, da bo govoril Novaku Đokoviću? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Boris Becker | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pred dnevi je drugi igralec sveta Novak Đoković razkril, da ne bo več sodeloval z Borisom Beckerjem. Mnogi so ugibali, da je eden izmed razlogov Pepe Imaz, psihološki guru, ki ga Becker ni želel v ekipi. Zdaj je za medije spregovoril še Španec.

Že pred koncem letošnje sezone se je veliko ugibalo, ali bo legendarni Nemec sploh še v taboru Novaka Đokovića. Pravzaprav je prišlo tako daleč, da je Becker zdaj že nekdanjemu varovancu javno postavil pogoje. Becker je namreč zahteval, da trener in psiholog Pepe Imaz odide iz njihovega tabora, in s tem dal vedeti, da s Špancem nista na isti valovni dolžini. Na koncu je moral oditi Becker, ki je z Đokovićem tri leta zelo dobro sodeloval.

"Če se je Novak tako odločil, kdo sem jaz, da sploh kaj govorim," je za Mundo Deportivo povedal Imaz. | Foto: "Če se je Novak tako odločil, kdo sem jaz, da sploh kaj govorim," je za Mundo Deportivo povedal Imaz.

Becker je bil zanj pravi dar

Pepe Imaz danes trdi, da ni on kriv, da je moral Boris Becker zapustiti tabor Novaka Đokovića. "Meni je bilo v veliko zadovoljstvo delati z Borisom Beckerjem. To je bil zame pravi dar. Če se je Novak tako odločil, kdo sem jaz, da sploh kaj govorim," je za Mundo Deportivo povedal Imaz, ki trdi, da je Boris Becker zelo dober človek in da sta bila v zelo dobrih odnosih.

Kako sta se Novak in Imaz sploh spoznala?

Pred tem je Španec Marku, Novakovemu bratu, pomagal pri reševanju težav. "Marko je želel postati profesionalec, vendar je imel dve leti težave z depresijo. Prišel je do mene in že po petih dneh dela z menoj je bila vidna velika sprememba. Novaka je to zanimalo. Prišel je, spoznala sva se in začela sodelovati," je povedal 42-letni Imaz.

Đoković je na igrišču znan kot zelo temperamenten igralec in v valu besa je zlomil že marsikateri lopar. In kako na vse skupaj gleda Imaz, čigar slogan se glasi Mir in ljubezen? "Popolnoma ga razumem. Jasno je, da nihče ni popoln. Tudi meni se dogajajo stvari, ki mi niso všeč," je še povedal nekdanji teniški igralec, ki je bil na lestvici ATP najviše uvrščen na 146. mesto.

Pete Sampras, Mats Wilander, Nenad Zimonjić …

Takoj po prekinitvi sodelovanja Novaka Đokovića in Borisa Beckerja so se začela pojavljati ugibanja, kdo bo prišel v Noletov tabor. Pojavljajo se nekatera znana imena svetovnega tenisa, kot so Pete Sampras, Mats Wilander, Nenad Zimonjić … A za zdaj ob njem stoji le ena oseba: njegov dolgoletni trener Marijan Vajda. Đoković se te dni v Monaku že pospešeno pripravlja na novo sezono.

 

Can't miss a volley today 😎💪👏 @djokernole #mccc #tennislife #practice #volley #preseason #improving #sundayfunday

A video posted by Andreas Seppi (@andyseppio) on

Ne spreglejte