Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 12. 2016,
13.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

rop napad tenis Petra Kvitova

Torek, 20. 12. 2016, 13.53

6 let, 7 mesecev

Dvakratno zmagovalko Wimbledona je hudo ranil z nožem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Petra Kvitova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Češko teniško igralko Petro Kvitovo, dvakratno zmagovalko turnirja za grand slam v Wimbledonu, je na domu v Prostejovu z nožem napadel vlomilec, je sporočil njen tiskovni predstavnik Karel Tejkal.

"Petro Kvitovo so napadli v njenem stanovanju danes zjutraj, šlo je za naključno kriminalno dejanje. Poškodovali so jo z nožem med poskusom ropa. Njeno življenje ni ogroženo," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Tejkal. Dnevnik Dnes poroča, da je 26-letnica dobila ureznine po levi roki, s katero sicer drži teniški lopar.

Petra Kvitova je dvakrat slavila na sveti travi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Petra Kvitova je dvakrat slavila na sveti travi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pretresena, a vesela, da je živa

Na socialnih omrežjih se je oglasila tudi že Kvitova."Hvala za vsa spodbudna sporočila. Kot ste že slišali, me je v mojem stanovanju napadel nekdo z nožem. Medtem ko sem se branila, mi je hudo poškodoval levo roko. Pretresena sem, ampak vesela, da sem živa. Poškodba je resna, tako da bom morala obiskati specialista. Če me poznate, veste, da sem močna in da bom to prebrodila. Še enkrat hvala za vašo ljubezen in podporo. Zdaj si želim nekaj zasebnosti, saj bi se rada osredotočila na okrevanje," je sporočila 26-letna Čehinja.

Petra Kvitova  je rojena 8. marca leta 1990 in že zelo kmalu se je začela ukvarjati s tenisom. Njena velika vzornica je bila Martina Navratilova, ki je prav tako levičarka kot ona. Po prvih informacijah ima Kvitova na levi roki poškodovano tetivo. Petra je trenutno 11. igralka svetovne lestvice, najvišje pa je bila uvrščena leta 2011, ko je bila druga igralka sveta. Razumljivo, najraje igra v Wimbledonu, kjer je tudi dvakrat zmagala (2011 in 2014).V svoji karieri je do zdaj osvojila 19 lovorik.

 

Ne spreglejte