Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
17. 8. 2017,
16.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

2

Natisni članek

Serena Williams Marija Šarapova Angelique Kerber Ana Ivanović

Četrtek, 17. 8. 2017, 16.46

6 let, 7 mesecev

Top 10 največjih športnih zaslužkaric

Top 10: Noseča Serena Williams še vedno služi kot nora, Šarapova pa izgublja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

2

Serena Williams | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred dnevi je v javnost prišla lestvica najpremožnejših športnic na svetu. Presenetljivo je še vedno na vrhu Serena Williams. Marija Šarapova, ki je na tej lestvici kraljevala enajst let, drsi po lestvici navzdol. Kljub temu Rusinja še vedno zasluži velike vsote denarja.

Zadnja lestvica je še en dokaz, da najboljše teniške igralke zaslužijo največ med športnicami. Med prvimi desetimi najdemo kar osem teniških igralk. Izjema med njimi sta le Danica Patrick, ki dirka z avtomobili, in Ronda Rousey, priljubljena borka v mešanih borilnih veščinah. Na tokratni lestvici so zajeli obdobje od junija 2016 do julija 2017.

Letos je odigrala le dva turnirja Serena prihodnji mesec pričakuje svojega prvega otroka, ena najboljših teniških igralk vseh časov pa je že napovedala, da se bo leta 2018 vrnila na teniška igrišča. | Foto: Guliverimage/Getty Images Serena prihodnji mesec pričakuje svojega prvega otroka, ena najboljših teniških igralk vseh časov pa je že napovedala, da se bo leta 2018 vrnila na teniška igrišča. Foto: Guliverimage/Getty Images

Serena Williams je v tem športu dominantna že zadnjih 15 let. Na lestvici WTA je bila prva že leta 2002, ko je bila stara 20 let. V karieri je osvojila neverjetnih 23 lovorik za grand slam, s turnirskimi nagradami pa je zaslužila dobrih 71 milijonov evrov. Serena, ki je bila pri 35 letih najstarejša na vrhu lestvice WTA, je letos igrala le na dveh turnirjih.

V Aucklandu je izpadla v drugem krogu, nato pa je zmagala na OP Avstralije, prvem turnirju za grand slam. Čeprav bo izpustila skoraj vso sezono, je Američanka v tem času s turnirskimi nagradami in sponzorskimi pogodbami zaslužila 23 milijonov evrov. Serena prihodnji mesec pričakuje svojega prvega otroka, ena najboljših teniških igralk vseh časov pa je že napovedala, da se bo leta 2018 vrnila na teniška igrišča.

Danica Patrick je na tretjem mestu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Danica Patrick je na tretjem mestu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Med teniškimi igralkami le Danica Patrick in Ronda Rousey

Na drugem mestu je nemška teniška igralka Angelique Kerber, ki je lani sezono končala kot prva igralka na svetu. Nemka je v enem letu zaslužila slabih 11 milijonov evrov in zaradi vseh uspehov v zadnjem obdobju podpisala kar nekaj novih pogodb. Na tretjem oziroma četrtem mestu sta že omenjeni neteniški športnici Danica Patrick in Ronda Rousey, prvo peterico pa zaokrožuje Venus Williams. Ta se je letos prvič po letu 2009 uvrstila v finale na turnirju za grand slam. V finalu OP Avstralije je morala poraz priznati prav svoji sestri. Venus Williams je v enem letu na svoj račun pospravila slabih devet milijonov evrov.


Zadnje iz rubrike Sportalovih Top10:


Mariji Šarapovi so se odpovedali sponzorji, kot so American Express, Avon in Tag Heuer. | Foto: Reuters Mariji Šarapovi so se odpovedali sponzorji, kot so American Express, Avon in Tag Heuer. Foto: Reuters Šarapovi se je odpovedalo kar nekaj sponzorjev

Največji padec na lestvici pa je doletel Marijo Šarapovo, ki se je vrnila po 15-mesečni kazni zaradi jemanja nedovoljenih zdravil. Šarapova je bila vse od leta 2005 do leta 2015 najbolje plačana športnica. Lani je bila še druga, letos pa je zaslužila "le" okrog pet milijonov evrov. Rusinji, ki se trenutno ubada s poškodbami, se je odpovedalo kar nekaj sponzorjev, medtem ko nekateri še vedno sodelujejo z njo.

Ana Ivanović je lani končala svojo športno kariero. | Foto: Instagram/Getty Images Ana Ivanović je lani končala svojo športno kariero. Foto: Instagram/Getty Images

Nazadovali tudi Ana Ivanović in Viktorija Azarenka

Deset najbolje plačanih športnic je letos skupno zaslužilo skoraj 93 milijonov evrov, kar je 13 odstotkov manj kot lani. Poleg Marije Šarapove sta na lestvici močno nazadovali še Ana Ivanović in Viktorija Azarenka. Prva je končala svojo profesionalno pot, druga pa se je vrnila po porodu.

Top 10 največjih športnih zasužkaric Zaslužki v evrih
1. Serena Williams (tenis) 23 milijonov
2. Angelique Kerber (tenis) 10,7 milijona
3. Danica Patrick (dirkanje z avtomobili) 10,3 milijona
4. Ronda Rousey (borilne veščine) 9,3 milijona
5. Venus Williams (tenis) 8,9 milijona
6. Garbine Muguruza (tenis) 6,5 milijona
7. Caroline Wozniacki (tenis) 6,3 milijona
8. Agnieszka Radwanska (tenis) 6,2 milijona
9. Eugenie Bouchard (tenis) 6 milijonov
10. Simona Halep (tenis) 5,2 milijona

Vir: Forbes

Ne spreglejte