Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
8. 6. 2017,
10.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

OP Francije Andre Agassi Novak Đoković Boris Becker Goran Ivanišević

Četrtek, 8. 6. 2017, 10.44

6 let, 7 mesecev

"Sodelovanje med Đokovićem in Agassijem ne bo dolgo trajalo"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Novak Đoković in Andre agassi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je v sredo na OP Francije proti Avstrijcu Dominicu Thiemu doživel boleč poraz. Kot je v letošnji sezoni že v navadi, se je tudi na Srba usul plaz kritik. Nekateri menijo, da Andre Agassi in Novak Đoković ne bosta dolgo zdržala skupaj.

Novak Đoković že eno leto išče pravo formo in pravo motivacijo. Pravzaprav se mu je začelo podirati po lanski zmagi v Parizu, ko je v svojo vitrino postavil še edino lovoriko za grand slam, ki mu je manjkala. Od takrat se je pri Đokoviću veliko spremenilo. Razpustil je vso ekipo, njegov novi glavni trener pa je Andre Agassi. Srbski zvezdnik je že šel v lov za drugim trenerjem, ki mu bo lahko pomagal pri pohodu na vrh.

Goran Ivanišević je pred kratkim prekinil sodelovanje s Tomašem Berdychom. Bo on drugi trener Đokovića? | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Ivanišević je pred kratkim prekinil sodelovanje s Tomašem Berdychom. Bo on drugi trener Đokovića? Foto: Guliverimage/Getty Images Agassi nima niti tri tedne časa, kaj šele 25 tednov

Na tem seznamu naj bi bil tudi nekdanji hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević, ki je pred kratkim prekinil sodelovanje s Tomašem Berdychom, pred tem pa je uspešno treniral rojaka Marina Čilića. Ivanišević je že pred kratkim povedal, da do zdaj z Đokovićem ni imel nobenih stikov. Sam pa se sprašuje, koliko časa bosta skupaj zdržala Agassi in Đoković.

"Lepo je videti Andreja na turneji, vendar mislim, da ne bo dolgo trajalo. Ne verjamem, da Andre želi biti trener. Zelo ga cenim in bil je eden najljubših igralcev, vendar ima preveč obveznosti, da bi lahko treniral nekoga, kot je Novak Đoković. Kot trener moraš biti na razpolago od 20 do 25 tednov in ne verjamem, da ima Agassi tri tedne časa, da je lahko trener," je brez dlake na jeziku povedal zmagovalec Wimbledona iz leta 2001.

Boris Becker meni, da bo moral Srb hitro najti novo rešitev. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker meni, da bo moral Srb hitro najti novo rešitev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Becker: Đoković potrebuje novega trenerja

Boris Becker je zagotovo eden tistih, ki Beograjčana zelo dobro pozna. Nemec meni, da Agassi ni prava rešitev za Đokovića, če ne bo vseskozi poleg njega.

"Đoković mora začeti znova. Začel je sodelovati z Agassijem, novim 'supertrenerjem', vendar drugi teden turnirja ga ni bilo poleg, ko ga je najbolj potreboval. Đoković mora poiskati novega trenerja, ki ga bo spremljal na turneji. Govorilo se je, da se pogovarja z nekaterimi trenerji, vendar to se mora hitro rešiti, še pred Wimbledonom," je povedal Becker.

Jim Courier krivi zloglasnega guruja Drugi teden OP Francije sta Novaka Đokovića v loži spremljala Pepe Imaz in brat Marko Đoković. | Foto: Guliverimage/Getty Images Drugi teden OP Francije sta Novaka Đokovića v loži spremljala Pepe Imaz in brat Marko Đoković. Foto: Guliverimage/Getty Images

Svoj pogled je razkril tudi nekdanji prvi igralec sveta Jim Courier, ki je v Parizu slavil leta 1991 in 1992. Danes 46-letni Američan meni, da se je Novak predal praktično brez boja, puščice pa je usmeril tudi na guruja Pepeja Imaza.

"Novak se je predal brez borbe, čeprav je imel težave z močnim vetrom. Videti je bilo tako, da se je še pred koncem dvoboja sprijaznil s porazom," je uvodoma povedal Američan.

Novak je takoj po porazu opozoril, da naj v to ne vpletajo Agassija in poudaril, da so težave pri njem. Agassi je bil z Đokovićem le prvi teden turnirja, potem pa je moral zaradi zasebnih obveznosti oditi, tako da sta bila v njegovi loži le brat Marko in Pepe Imaz.

"Težava je v tem, da ima v ekipi nekoga, ki bazira na ljubezni in miru in je del vaše ekipe več kot leto dni, vendar na to se ne morete nasloniti, če ste stisnjeni v kot," je še povedal Courier, ki meni, da je Agassi zagotovo oseba, ki lahko pomaga nekdanjemu prvemu igralcu sveta.

Ne spreglejte