Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
21. 5. 2017,
21.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 21. 5. 2017, 21.30

6 let, 6 mesecev

Đoković je izbral nekoliko drugačnega trenerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zdaj je tudi uradno. Novak Đoković je za svojega novega trenerja izbral nekdanjega prvega igralca sveta Andrea Agassija. "Skromen je in veliko mi lahko pomaga v življenju. Tako na igrišču kot zunaj njega," je povedal srbski zvezdnik.

V zadnjem času je bilo veliko ugibanj, koga bo Novak Đoković povabil na mesto glavnega trenerja, potem ko je po turnirju v Monte Carlu razpustil ves strokovni štab. Pred tem je prekinil sodelovanje z Borisom Beckerjem, s katerim sta tri leta uspešno sodelovala.

Novaka je do zdaj spremljal brat Marko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novaka je do zdaj spremljal brat Marko. Foto: Guliverimage/Getty Images Oba sta navdušena

Đoković naj bi se v tem času pogovarjal še s Petom Samprasom in Gustavom Kuertnom, a se je na koncu odločil za Agassija, ki je v svoji karieri zmagal na osmih turnirjih za grand slam. Med njimi tudi na OP Francije, kjer je slavil leta 1999. Američan bo Novaku poskušal pomagati ubraniti zmago v Parizu, posledično pa Beograjčana vrniti na vrh lestvice ATP.

"Z Agassijem sem zadnjih nekaj tednov govoril po telefonu in odločila sva se, da začneva sodelovati v Parizu. Videli bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Oba sva navdušena, da bova delala skupaj, videli bomo, kaj nama bo to prineslo. Nimava dolgoročnega dogovora, to je samo preizkus in priložnost, da se v Parizu malo bolje spoznava."

Andre Agassi je v svoji karieri osvojil osem turnirjev za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi je v svoji karieri osvojil osem turnirjev za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images

Uživa v vsakem pogovoru z Agassijem

Drugi igralec sveta je razkril, da svojega novega trenerja zelo spoštuje in imata neke skupne točke. "Šel je skozi vse, kar zdaj prestajam jaz. Odlično razume igro in jaz uživam v vsakem pogovoru z njim. Po drugi strani imava nekatere skupne stvari, saj se tudi on ukvarja z dobrodelnostjo. Skromen je in zelo mi lahko pomaga v življenju. Tako na igrišču kot zunaj njega."

Novak Đoković je v Rimu prišel do finala. | Foto: Reuters Novak Đoković je v Rimu prišel do finala. Foto: Reuters

"Bil je drugačen od drugih"

Andre Agassi bo po Borisu Beckerju še drugi tako imenovani super trener. Tudi z Beckerjem sta se spoznala prek telefona in njuno sodelovanje je bilo na koncu več kot uspešno. "Andreja ne poznam tako dobro, saj šele nekaj tednov komunicirava po telefonu, ampak recimo, da imam občutek, da sva si podobna. Bil je zelo uspešen in je legenda našega športa. Osvojil je vse, kar se da v tenisu osvojiti. Bil je revolucionaren igralec in imel je karizmo. Tak pristop je imel v tenisu kot tudi v življenju. Bil je drugačen od drugih, zato mi je bil tudi tako zanimiv," je še povedal Nole, ki je turnir v Rimu končal v finalu. Tam ga je premagal mladi Aleksander Zverev.

Ne spreglejte