Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
14.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Natisni članek

OP Avstralije Aleksander Zverev Stanislas Wawrinka Dominic Thiem Rafael Nadal

Sreda, 29. 1. 2020, 14.05

4 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 10. dan

Rafael Nadal se poslavlja od OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Deseti dan OP Avstralije bosta na sporedu še zadnja dva četrtfinalna dvoboja. Najprej sta dvoboj odigrala Stan Wawrinka in Aleksander Zverev, zmagal pa je drugi. Za drugo polfinalno vstopnico sta se pomerila Rafael Nadal in Dominic Thiem. Avstrijec je na koncu po dramatičnem dvoboju zmagal s 3:1 v nizih - 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6).

Simona Halep
Sportal Romunka igrišče zapustila že po 53 minutah

V prvem nizu je bil Thiem bolj zbran

Nadal je vodil že s 5:3, ko mu je v osmi igri uspel "break". Kazalo je, da bo Španec brez večjih težav dobil uvodni niz, a se je v nadaljevanju vse obrnilo na glavo. Thiem je že v naslednji igri Nadalu vzel servis, tako da je o prvem nizu odločala podaljšana igra. Več zbranosti je pokazal Avstrijec in zasluženo dobil prvi niz s 7:6 (3).

Dominic Thiem se je prvič v karieri uvrstil v polfinale OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Dominic Thiem se je prvič v karieri uvrstil v polfinale OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

V drugem nizu nekaj sreče za Avstrijca

Drugi niz se je odvijal podobno kot prvi. Sprva je "break" v petem nizu uspel Rafaelu Nadalu, ki je povedel s 3:2. Avstrijec se je vrnil v osmi igri, ko je izenačil na 4:4. V dvanajsti igri je imel Thiem žogo za vodstvo z 2:0 v nizih, a se je Nadalu uspelo izvleči iz težav in izenačil na 6:6. V drugem nizu je spet odločala podaljšana igra. Thiem je vodil že 4:0, a se je neumorni Nadal vrnil v igro in izenačil na 4:4. Vseeno je na koncu z nekaj sreče drugi niz dobil Thiem in povedel z 2:0 v nizih.

Rafael Nadal je v prvih dveh nizih zapravil veliko priložnosti. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal je v prvih dveh nizih zapravil veliko priložnosti. Foto: Gulliver/Getty Images Thiem še tretjič boljši v podaljšani igri 

Tretji niz je dobil Nadal. Odločila je deseta igra, ko je Majorčan Thiemu odvzel servis v deseti igri in tretji niz dobil s 6:4. Znova je bilo zelo napeto v četrtem, odločilnem nizu. Avstrijec je v deseti igri že serviral za zmago. Rafael Nadal je hitro povedel s 15:40. Izkoristil je drugo žogo za "break" in izenačil na 5:5. V nadaljevanje sta oba igralca dobila igro na svoj servis in še tretjič v tem dvoboju je odločala podaljšana igra. To je še tretjič dobil Thiem in se po več kot štirih urah veselil zmage.

 

Aleksander Zverev | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Aleksander Zverev je v štirih nizih odpravil Wawrinko

Stan Wawrinka, dober prijatelj Rogerja Federerja, je letos v Melbournu kazal zelo dober tenis in bil zagotovo eden tistih, ki bi ga lahko gledali v velikem finalu. A v četrtfinalu se je njegova letošnja avstralska zgodba končala. Po štirih nizih ga je premagal Aleksander Zverev, sedmi nosilec turnirja. Dvoboj se je končal z izidom 1:6, 6:3, 6:4, 6:2. Nemec je za zmago potreboval dve uri in 22 minut.

Zverev bo celotno nagrado doniral za boj proti požarom

Aleksander Zverev, ki se je danes v Melbournu prvič v karieri prebil v polfinale katerega od turnirjev velike četverice, je ponovil zavezo, da bo v primeru zmage na OP Avstralije celotno nagrado v višini 2,83 milijona ameriških dolarjev namenil za pomoč v boju proti požarom na peti celini.

 

Ne spreglejte