Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
13.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 13.02

6 let, 6 mesecev

Andy Murray: Novak Đoković se bo vrnil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Andy Murray

Prvega igralca sveta Andyja Murrayja v ponedeljek zvečer čaka izredno težek dvoboj, potem ko se bo pomeril s precej neugodnim Marinom Čilićem. Škot želi igrati svoj najboljši tenis, saj se zaveda, da se Đoković lahko kaj kmalu vrne na stare tirnice.

Andy Murray bo na finalnem turnirju v Londonu poskušal zadržati formo zadnjih tednov in ubraniti prvo mesto na lestvici ATP. Škot je priznal, da je bila letošnja sezona najboljša v njegovi karieri in da izredno uživa v vlogi starša.

Potem ko sta se Novaku Đokoviću v Londonu pridružila Boris Becker in Marijan Vajda, bo imel po dolgem času tudi on posebno podporo v svoji loži. Prvič po OP ZDA se je ekipi pridružil njegov trener Ivan Lendl. Andy je povedal, da so teden pred finalnim turnirjem trdo trenirali in iz tega bo poskušal potegniti najboljše.

Kateri poraz ga je najbolj bolel? Najbolj ga je bolel poraz v Wimbledonu. | Foto: Najbolj ga je bolel poraz v Wimbledonu.

"Ivan mi je za prvo mesto čestital po telefonu, vendar potem sva se začela pogovarjati, kako se bomo pripravljali na ta turnir. Ko smo prišli sem, smo se posvečali stvarem, pri katerih lahko še napredujem. To mi je všeč, saj ne želim razpravljati o tem, kaj se je dogajalo zadnjih nekaj mesecev. Želim biti še boljši, to je tisto, kar vseskozi poskušam."

Murray želi obdržati visoko raven igre, saj ve, da mu Novak Đoković diha za vrat. "Novak se bo vrnil. Zadnja leta je igral neverjetno. Da zadnje mesece ni igral najbolje, ni nič takšnega …" je povedal 29-letni teniški igralec, ki je razkril, kateri poraz ga je najbolj bolel.

"Mogoče poraz v finalu Wimbledona (leta 2012 je izgubil proti Rogerju Federerju, op. p.). To so slabi spomini, vendar sem po tistem začel nizati uspehe." Največja zmaga? "Zgodila se je nekaj tednov pozneje na olimpijskih igrah, kjer sem osvojil zlato medaljo proti Federerju."

V zadnjih šestih letih se je le dvakrat prebil do polfinala, na preostalih turnirjih pa se ni prebil iz skupinskega dela.  | Foto: V zadnjih šestih letih se je le dvakrat prebil do polfinala, na preostalih turnirjih pa se ni prebil iz skupinskega dela.

Nihče jim ni nič povedal

Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam se v dvorani O2 nikoli ni najbolj znašel. V zadnjih šestih letih se je le dvakrat prebil do polfinala, na preostalih turnirjih pa je turnir končal že po skupinskem delu. Tudi on je ugotovil, da je letošnja podlaga nekoliko hitrejša kot v prejšnjih letih. "Nihče nam ni povedal, da bo hitrejša. Lahko bomo videli, da bodo fantje pogosteje prihajali na mrežo in da bodo točke hitrejše. Mislim, da je to dobro za nas po tako dolgi sezoni."

Ne spreglejte