Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 11. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Novak Đoković

Sobota, 12. 11. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Đoković pravi, da je to njegova zadnja priložnost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Novak Đoković

V nedeljo se bo v Londonu začel finalni turnir najboljše osmerice. Tam bo igral tudi drugi igralec sveta Novak Đoković, ki je tokrat v London prispel z najmočnejšo ekipo. Ob njem sta trenerja Boris Becker in Marjan Vajda. Kaj je srbski zvezdnik povedal pred turnirjem?

V zadnjih dneh je največ oči uperjenih v Novaka Đokovića in Andyja Murryja, ki se bosta bojevala za končno prvo mesto na lestvici ATP. Trenutno prvo mesto drži Škot. Njuna razlika trenutno znaša 405 točk, Đoković, ki je po 122 tednih padel na drugo mesto, pa še zdaleč ni dvignil bele zastave.

* Dvoboje finalnega turnirja v Londonu boste lahko gledali tudi v televizijskem prenosu.

Moral je stopiti korak nazaj

Novak je že večkrat poudaril, da po zmagi na OP Francije ni več našel prave motivacije, med drugim pa je priznal, da je imel tudi nekaj zasebnih težav. "Mislim, da sem bil ujet na nikogaršnji zemlji, po tistem se je bilo težko motivirati," je uvodoma povedal Beograjčan. "V karieri so obdobja, ko rezultati niso takšni, kot bi si želel. Mislim, da je to priložnost, da postaneš še močnejši. Takrat se usedeš in globoko zadihaš. Kadar se ne počutiš udobno in samozavestno, se moraš učiti o sebi. To sem nekajkrat že storil in verjamem, da se lahko vrnem," je dodal.

Novak Đoković verjame, da se lahko vrne. | Foto: Novak Đoković verjame, da se lahko vrne.

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je razkril, da ni prav nič drugačen od preostalih ljudi in da se tudi on v življenju spopada s težavami. "Moral sem stopiti korak nazaj, da bi ugotovil, kaj moram narediti, da lahko nadaljujem svojo pot."

 "Vem, kaj sem naredil v zadnjih desetih letih, in nikakor ne mislim, da sem blizu konca." | Foto: "Vem, kaj sem naredil v zadnjih desetih letih, in nikakor ne mislim, da sem blizu konca." Ve, kaj je naredil v zadnjih desetih letih

Pred časom je eden od najboljših igralcev vseh časov izjavil, da lovorike niso več na prvem mestu. Še vedno pa čuti veliko ljubezen do tega športa in še vedno ima isti žar, ko stopi na igrišče. "Vem, kaj sem naredil v zadnjih desetih letih, in nikakor ne mislim, da sem blizu konca. Še vedno uživam v tenisu in želim igrati na vrhunski ravni. To je moja ljubezen. Dokler bom držal lopar v rokah, bom imel željo, da sem najboljši, in čutim, da sem psihološko pripravljen," je povedal Nole, ki je na prvem mestu lestvice ATP skupno preživel 223 tednov.

V ponedeljek mu je številko ena prevzel Andy Murray, kolega še iz otroštva. Novak je dejal, da si je Andy to povsem zaslužil. "Zasluži si vse pohvale za to, kar je naredil. Njegov niz uspehov je neverjeten. Ni vse v mojih rokah in videli bomo, kako se bodo stvari odvijale. Vseeno sem počaščen z vsem, kar sem dosegel v svoji karieri."

"V Londonu bo igralo osem najboljših igralcev in to je moja zadnja priložnost, da sezono končam v svojem slogu." | Foto: "V Londonu bo igralo osem najboljših igralcev in to je moja zadnja priložnost, da sezono končam v svojem slogu."

Komaj čaka, da stopi na igrišče

Na turnirju serije masters v Parizu je dejal, da se počuti prerojenega, a njegova forma še zdaleč ni bila prava. Tudi pred turnirjem v Londonu je samozavesten in poln pričakovanj. "Počutim se odlično in veselim se turnirja. V Londonu bo igralo osem najboljših igralcev in to je moja zadnja priložnost, da sezono končam v svojem slogu."

Turnir v Londonu bo trajal od 13. do 20. novembra. Đoković igra v skupini Ivan Lendl, tam mu bodo družbo delali še Miloš Raonić, Gael Monfils in Dominic Thiem. Z zadnjim pa bosta v nedeljo ob 15.00 tudi odprla turnir.

Ne spreglejte