Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
17.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 17.23

6 let, 6 mesecev

SPORTALOVA ANKETA

Kdo so najboljši slovenski športniki?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Ima veliki kristalni globus Petra Prevca večjo težo kot olimpijski kolajni Vasilija Žbogarja ter Petra Kauzerja ali pa naslov svetovnega prvaka v režiji motokrosista Tima Gajserja? Koga bomo izbrali za ekipo leta: hokejiste ali rokometaše?

Peter Prevc: športnik leta 2014 in 2015. Kaj pa 2016? | Foto: Sportida Peter Prevc: športnik leta 2014 in 2015. Kaj pa 2016? Foto: Sportida

Bi upali že danes napovedati, komu bo pripadel naziv najboljšega slovenskega športnika v letu 2016? Nabor kandidatov je oziroma bo znova zelo pester in raznolik, predvsem pa bo sprožal znane razprave o nehvaležnem tehtanju dosežkov različnih športnih panog. Te spadajo v železni repertoar izbiranja športnika leta, ki že vse od leta 1968 poteka pod okriljem Društva športnih novinarjev Slovenije. Le to izbor najboljših športnikov v državi pripravlja tudi letos. Najboljši športnik, športnica in ekipa leta bodo razglašeni 13. decembra na slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Prevc proti olimpijcem

Medtem ko se zdi zlata olimpijska kolajna judoistke Tine Trstenjak dovolj močan argument za prvi naziv športnice leta, pa se ostrejša bitka obeta v moški konkurenci.

Zagovorniki tez o privzdignjenem statusu olimpijskih iger bodo verjetno tehtali predvsem med Vasilijem Žbogarjem in Petrom Kauzerjem, ki sta se iz Ria de Janeira vrnila s srebrnima kolajnama. V glasovanju za športnika leta pa se bosta soočila predvsem s prvim junakom pretekle zime Petrom Prevcem, ki je skakalno vladavino zaokrožil z velikim kristalnim globusom, naslovom svetovnega prvaka v poletih in zmago na turneji štirih skakalnic.

Tina Trstenjak je prva favoritinja za športnico leta 2016. Peter Kauzer in Vasilij Žbogar pa bosta "vstopila" v bolj napeto tekmo. | Foto: Sportida Tina Trstenjak je prva favoritinja za športnico leta 2016. Peter Kauzer in Vasilij Žbogar pa bosta "vstopila" v bolj napeto tekmo. Foto: Sportida

Močne karte imajo v rokah tudi novopečeni svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP in novi zvezdnik slovenskega športa Tim Gajser ter posamezniki iz ekipnih športov na čelu z nogometnim vratarjem Janom Oblakom in hokejskim legionarjem Anžetom Kopitarjem.

Leto sicer še zdaleč ni končano ...

Preberite še 

Ekipna dilema

Enotne ocene o najboljšem v državi pa čez tri mesece bržčas ne bo niti pri izboru ekipe leta. V ožjem krogu favoritov se bodo znašli rokometaši in hokejisti. Prvi so se po ponesrečenem  januarskem evropskem prvenstvu zavihteli na svetovno prvenstvo in olimpijske igre, na katerih so nato v Riu po dobrih predstavah obtičali v četrtfinalu. Risi pa so se po drugi strani najprej vrnili v elitno skupino svetovnega hokeja, ob koncu tedna pa so za evforijo poskrbeli še z drugo zaporedno uvrstitvijo na olimpijske igre.

Spoštovani bralci, koga pa bi vi okronali za najboljšega športnika v državi?

Športnik leta?

  • Peter Prevc
    8,00 %
    395 glasov
  • Peter Kauzer
    0,53 %
    26 glasov
  • Vasilij Žbogar
    0,55 %
    27 glasov
  • Tim Gajser
    88,52 %
    4373 glasov
  • Jan Oblak
    0,67 %
    33 glasov
  • Anže Kopitar
    0,81 %
    40 glasov
  • Kdo drug
    0,93 %
    46 glasov
Oddanih 4940 glasov

Športnica leta?

  • Ana Velenšek
    5,49 %
    32 glasov
  • Tina Trstenjak
    86,11 %
    502 glasov
  • Maja Vtič
    8,40 %
    49 glasov
Oddanih 583 glasov

Ekipa leta?

  • Hokejska reprezentanca
    75,54 %
    457 glasov
  • Rokometna reprezentanca
    24,46 %
    148 glasov
Oddanih 605 glasov

 

Ne spreglejte