Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

2

Natisni članek

olimpijske igre Olimpijske kvalifikacije Nik Zupančič risi hokej slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 11.25

6 let, 6 mesecev

Slovenski hokejisti so se vrnili z olimpijsko vozovnico

Risi in olimpijska nagrada so doma #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

2

Jan Urbas slovenska hokejska reprezentanca | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Del slovenske hokejske reprezentance se je po uspehu v Minsku, kjer si je drugič v zgodovini samostojne Slovenije priigrala olimpijske igre (leta 2018 jih bo gostil Pjongčang), vrnil v domovino, del pa že odšel v klube, kjer jih kmalu čakajo tekme.

Slovenski ljubitelji športa imajo spet odličen razlog za slavje. Hokejska nedelja v beloruski prestolnici se je za izbrano vrsto hokejskega selektorja Nika Zupančiča razpletla kot v najlepših sanjah.

Potem ko so njegovi varovanci premagali Poljake in Dance, so si v nedeljo po dramatičnem razpletu obračuna z domačini (zmagali so po kazenskih strelih s 3:2) skočili v objem in ponosno zapeli Zdravljico v čast novemu mejniku našega hokeja. Dobrega pol dneva za tem, ko so se jim uresničile olimpijske sanje, so se risi vrnili v domovino. 

Fotoutrinki vrnitve risov skozi objektiv Žige Zupana:

Fotogalerija
1 / 25

Neprespani in popraskani, a z nagrado, ki odtehta Aleš Kranjc jo je skupil na zadnji tekmi, po prvih diagnozah je utrpel blag pretres možganov, ima pa tudi počeno ličnico in zlomljen nos. Po prihodu v domovino je obiskal UKC Ljubljana, kjer so mu predlagali nadaljnjo terapijo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Aleš Kranjc jo je skupil na zadnji tekmi, po prvih diagnozah je utrpel blag pretres možganov, ima pa tudi počeno ličnico in zlomljen nos. Po prihodu v domovino je obiskal UKC Ljubljana, kjer so mu predlagali nadaljnjo terapijo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Odprava ni pripotovala popolna, saj so se oklepniki, ki igrajo v ligi KHL, in Anže Kopitar že odpravili klubskim dolžnostim naproti. Čeprav so se vrnili utrujeni, neprespani in z mnogo praskami – Jan Urbas je na zadnji tekmi igral z zlomljenim prstom, Aleša Kranjca pa je na odločilnem obračunu nasprotnik z drsalko zadel v obraz –, so si enotni, da je uspeh odtehtal vse tegobe in da jih je do Pjongčanga pripeljal ekipni duh.

"Pred odhodom smo po tiho verjeli, da nam lahko uspe, zavedali smo se svoje kakovosti in sposobnosti. Pokazal se je pravi moštveni duh, ki nas ves časi krasi, in dobili smo zelo lepo nagrado. Na zadnji tekmi je bilo težko, pritisk navijačev je bil velik, v dvorani je bilo zelo vroče. Po našem vodstvu so se Belorusi vrnili in izenačili, a kot sem rekel, prikazali smo pravi značaj in zasluženo zmagali," je bil nasmejan Urbas, ki bo spet zaigral v ligi EBEL, v kateri bo nosil dres Beljaka.

Smeji se lahko tudi prvemu vratarju Gašperju Krošlju, ki se je v Minsk odpravil brez kluba, a po predstavah v Belorusiji ima na mizi več ponudb. Kam ga bo zanesla pot, bi bilo lahko znano že danes.

Kranjc na nadaljnje preglede

Aleš Kranjc, ki ga je na zadnji tekmi z drsalko v obraz zadel beloruski napadalec, je po prihodu na brniško letališče obiskal UKC Ljubljana, kjer ga bodo pregledali še slovenski zdravniki in predlagali nadaljnjo terapijo. Po prvih diagnozah ima blag pretres možganov, počeno ličnico in zlomljen nos.

Niso še povsem dojeli

"Noč je bila kratka. Dolgo časa, še dve leti sta do olimpijskih iger, tako da morda zaradi tega še ne dojemamo povsem, kaj nam je uspelo. Malce smo se tudi razgubili, saj so morali nekateri že v klube. Tako dobro se poznamo, da smo kot kakšna družina, kar se tudi pokaže na takih tekmah, ko samo kakovost ni dovolj. Po kakovosti nam je do Dancev zagotovo manjkalo, ampak s tem boje, s tem ekipnim značajem smo vse skupaj nadoknadili in jih celo prehiteli," je po vrnitvi v Slovenijo razmišljal branilec Mitja Robar. Koroški Celovec mu je dal dva prosta dneva, nato pa se vrača v klubski pogon razširjenega avstrijskega prvenstva.

Mitja Robar o misiji Minsk:

Po Sočiju Pjongčang

Slovenski hokejisti bodo po Sočiju, kjer so v četrtfinalu zasedli sedmo mesto, med 12 olimpijskimi reprezentancami tudi v Pjongčangu, ki bo leta 2018 gostil tekmovanje petih krogov. V skupinskem delu se bodo, tako kot na premieri pred dvema letoma, Slovenci udarili z ZDA, Rusijo in Slovaško.

Tvitospektiva prihoda slovenskih hokejistov na brniško letališče:

 

Ne spreglejte