Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2020,
21.25

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,71

10

Natisni članek

Blaž Janc Ljubomir Vranješ

Sobota, 25. 1. 2020, 21.25

4 leta, 3 mesece

Ljubomir Vranješ po porazu na tekmi za 3. mesto

Razočaranje je veliko: "Preveč so nam zrasli apetiti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,71

10

Slovenija Norveška rokomet 1 | Ljubomir Vranješ bo, ko bo potegnil črto pod evropskim prvenstvom, lahko zadovoljen z doseženim. | Foto Reuters

Ljubomir Vranješ bo, ko bo potegnil črto pod evropskim prvenstvom, lahko zadovoljen z doseženim.

Foto: Reuters

Slovenski rokometaši se v domovino vračajo brez kolajne, potem ko so na tekmi za tretje mesto visoko izgubili (20:28) proti odlični Norveški. "Čestitke, Norveška je odlična ekipa. Naredili smo vse, kar smo lahko," je po osvojenem četrtem mestu dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

Jure Dolenec
Sportal Vrhunski dosežek v državi, ki daje športu dvakrat manj kot za odstranitev cestninskih postaj

Slovenci pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki so ga gostile tri države, Avstrija, Norveška in Švedska, na polfinale niso niti pomislili, a po izjemen začetku v Göteborgu, ko so po fantastični igri premagali tudi gostitelje Švede, so apetiti zrasli, slovenski rokometaši pa so mleli tekmeca za tekmecem. Edini manjši spodrsljaj so si v drugem delu v Malmöju privoščili proti Madžarski, a ta poraz ni bil usoden, tako da so se kljub temu uvrstili v polfinale. Ko si enkrat med štirimi najboljšimi, nikakor nočeš končati na četrtem mestu, a zgodilo se je ravno to.

Po petkovem polfinalnem porazu proti Španiji slovenski rokometaši dan kasneje niso imeli niti moči niti znanja, kako se resneje upreti Norvežanom. Ti so na koncu pokazali, da spadajo med najboljše reprezentance na svetu, Slovenci pa, da dobro delajo in da lahko od njih še veliko pričakujemo.

Fotogalerija s tekme za tretje mesto, foto: Reuters:

Fotogalerija
1 / 11

Vranješ: Ponosen sem na naše fante

"Čestitke, Norveška je odlična ekipa. Naredili smo vse, kar smo lahko. Ne bi bilo pravično, da rečemo, da smo gledali dobro tekmo. Gledali smo dve utrujeni ekipi. Škoda za rokomet. Če se ozrem nazaj, lahko rečem, da sem izjemno ponosen na naše fante in dosežek," je po tekmi dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki se je na vroči stolček usedel le nekaj tednov pred začetkom evropskega prvenstva.

"Če bi nekdo pred začetkom turnirja ponudil, da se bomo uvrstili v polfinale in igrali za tretje mesto, bi to takoj kupil," je dodal slovenski selektor in priznal, da po težkem polfinalu niso imeli dovolj moči.

"To moramo v prihodnjem obdobju popraviti, podrobna analiza bo pokazala, kje smo delali napake. Z opravljenim delom sem izjemno zadovoljen, moji fantje so v teh treh tednih opravili izjemen posel. Nismo osvojili kolajne, a četrto mesto je za nas velik uspeh. Menim, da smo na dobri poti," je sklenil Vranješ.

Slovenija Norveška rokomet | Foto: Reuters Foto: Reuters

Blagotinšek: Glava je še vroča

Zanimiv pogled, malce drugačen od selektorja, je imel slovenski orjak Blaž Blagotinšek. "Moramo priznati, da so bili Norvežani boljši. Naredili smo preveč napak, izgubljali žoge in zgrešili številne 'zicerje'. Glava je še vroča, a menim, da so nam med prvenstvom preveč zrasli apetiti. Tekmi s Španci in Norvežani sta dobra šole za vse nas, v celoti pa je za nami zelo dober turnir. Čestitke fantom, vsi so dali svoj maksimum. Že aprila nas v Berlinu čakajo olimpijske kvalifikacije in imamo lepo priložnost, da se prebijemo v Tokio," je za STA dejal Blagotinšek.

Preberite še:

Slovenija Norveška rokomet
Sportal Norvežani premočni, Slovenci ostali brez odličja

 

Ne spreglejte