Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2023,
9.25

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Peter Šiško Aleks Vlah Blaž Janc Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 28. 10. 2023, 9.25

6 mesecev

v nedeljo zbor slovenske moške rokometne reprezentance

Janc in Vlah bosta izpustila prvi ciklus, Zorman vpoklical Gorenjevo moč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Francija Blaž Janc | Blaž Janc bo zaradi težav z ahilovo tetivo izpustil prvi cikel priprav na evropsko prvenstvo. | Foto Reuters

Blaž Janc bo zaradi težav z ahilovo tetivo izpustil prvi cikel priprav na evropsko prvenstvo.

Foto: Reuters

Selektor slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman bo v nedeljo v Ljubljani zbral svoje varovance, ki jih čaka prvi cikel priprav za januarsko evropsko prvenstvo. Zaradi težav s poškodbo bosta zbor izpustila Blaž Janc in Aleks Vlah, tako da je Zorman na priprave naknadno vpoklical Petra Šiška, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Uroš Zorman
Sportal Koga vse je poklical Uroš Zorman?

Slovenci bodo v nedeljo začeli prvi cikel priprav na evropsko prvenstvo, ki jih čaka v začetku prihodnjega leta. Na teh pa reprezentanci ne bosta na voljo Blaž Janc in Aleks Vlah, ki imata težave s poškodbama.

Jancu težave z ahilovo tetivo desne noge že dalj časa otežuje treniranje pod polno obremenitvijo in nemoteno igranje v dresu Barcelone. Vlah pa si je desni gleženj poškodoval nedavno in je na zadnjih tekmah danskega Aalborga stiskal zobe. Za odpravo težav obeh rokometašev je ob terapijah potreben počitek, so zapisali pri RZS.

Po pogovoru med selektorjem Zormanom in obema nosilcema slovenske igre v zadnjem obdobju je padla odločitev, da slednja tokratno akcijo izpustita. Oba bosta selektorju znova na voljo že ob naslednjem zboru, ko se bo izbrana vrsta podala v sklepne priprave za 14. nastop na prvenstvih stare celine.

Liga prvakov EHF: Celje PL - Barcelona
Sportal Celjani brez možnosti proti zvezdniški Barceloni, Marguč in Kavčič zadevala za zmago

Zorman je naknadno vpoklical 22-letnega zunanjega igralca Petra Šiška. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Zorman je naknadno vpoklical 22-letnega zunanjega igralca Petra Šiška. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Priložnost za Šiška

Namesto Janca in Vlaha je selektor Zorman na priprave vpoklical Petra Šiška. Dvaindvajsetletni zunanji igralec Gorenja Velenja bo dopolnil spisek rokometašev, ki bodo v novem tednu trenirali v slovenski prestolnici, med vikendom pa nato v Črnomlju in Kočevju odigrali pripravljalni tekmi s Srbijo. Prvi obračun bo na sporedu v soboto ob 18. uri v Beli krajini, drugi pa dan kasneje ob 14. uri v Kočevju.

Tekmi s srbsko izbrano vrsto bosta prva preizkusa pred novim velikim tekmovanjem, ki slovenske rokometaše čaka januarja prihodnje leto.

Poleg Šiška so na priprave vabljeni še krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Stefan Žabić, vratarji Klemen Ferlin, Urban Lesjak in Miljan Vujović, krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Gašper Marguč in Domen Novak ter zunanji igralci Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček, Jure Dolenec, Nejc Cehte in Tadej Kljun.

Slovenci bodo na EP v Nemčiji uvodoma nastopali v skupini D. V Berlinu se bodo 11. januarja pomerili s Ferskimi otoki, z vmesnima dnevoma premora pa sledita še obračuna s Poljsko in Norveško. Napredovanje v drugi del in štiri dodatne tekme v Hamburgu si bosta zagotovili najboljši ekipi skupine. Zaključni del tekmovanja bo 26. in 28. januarja gostil Köln.
RK Trimo trebnje
Sportal Trebanjski rokometaši po pravi srhljivki brez evropske lige
Ne spreglejte