Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 3. 2021,
22.12

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Miha Zarabec Kiel Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Torek, 2. 3. 2021, 22.12

3 leta, 2 meseca

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, zaostala tekma

Celjani so se dostojno upirali evropskim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
RK Celje Pivovarna Laško : Barcelona, liga prvakov, David Razgor | Celjani so morali priznati premoč Kielu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so morali priznati premoč Kielu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v tem tednu odigrali zadnji dve tekmi v skupinskem delu evropske lige prvakov. Danes so na zaostali tekmi 12. kroga izgubili na gostovanju pri evropskem prvaku Kielu z 29:33 (15:19). V četrtek bodo slovenski prvaki v okviru zadnjega kroga gostovali še pri Aalborgu na Danskem.

Celjski rokometaši so danes odigrali svojo prvo od dveh tekem na severu Evrope v tem tednu. Na gostovanju proti zadnjim zmagovalcem lige prvakov iz Kiela so doživeli deseti poraz v skupini B, v četrtek pa jih čaka še gostovanje v Aalborgu na Danskem. Slovenski prvak je v svoji skupini zasedel sedmo mesto in si je tudi izboril napredovanje v izločilne boje, njegov tekmec pa bo znan po četrtkovih tekmah zadnjega kroga. V vsakem primeru bo to drugouvrščena ekipa iz skupine A, mogoči tekmeci pa so Kielce, Flensburg-Handewitt ali PSG.

Celjani so v pristaniško nemško mesto po čarterskem poletu iz Ljubljane prišli na dan tekme. Obračun v Wunderino Areni v Kielu so začeli medlo in takoj zaostali za tri zadetke (1:4). V nadaljevanju so se vendarle zbrali in po delnem izidu 3:0 izenačili na 4:4, a nato znova padli v krizo in si sredi polčasa pridelali pet golov primanjkljaja (5:10).

Miha Zarabec je za Kiel dosegel štiri zadetke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miha Zarabec je za Kiel dosegel štiri zadetke. Foto: Guliverimage/Getty Images

Do konca polčasa so se borili po svojih najboljših močeh, a vseskozi gledali v hrbet tekmecev. Na polovici tekme so imeli štiri gole zaostanka (15:19), v začetku drugega polčasa pa se, tudi zaradi bravuroznih obramb vratarja Miljana Vujovića, približali na dva gola (18:20, 19:21 in 20:22).

Držali korak

Izbranci Tomaža Ocvirka so do sredine drugega polčasa držali korak z 21-kratnimi nemškimi prvaki in štirikratnimi zmagovalci lige prvakov iz Kiela, kjer od leta 2017 igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec. Sredi polčasa so znova malenkostno popustili, kar je mednarodno pisana nemška zasedba izkoristila in ji v 51. minuti prvič na tekmi ušla za šest golov (24:30).

Miljan Vujović je bil znova odličen v vratih Celjanov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Miljan Vujović je bil znova odličen v vratih Celjanov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Celjani so v naslednjih dveh minutah prepolovili primanjkljaj (27:30), v 55. minuti pa se približali na dva gola (29:31) in domačega trenerja Filipa Jicho prisilili, da je zahteval minuto odmora. V prelomnih trenutkih dvoboja so imeli Celjani priložnost, da ogrozijo gostitelje, a so naredili preveč napak, v zadnjih petih minutah tekme pa sploh niso dosegli gola.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tadej Mazej s šestimi goli, Veron Načinović je dosegel pet zadetkov.

"Čestitke Kielu za zasluženo zmago. Čestital bi tudi svojim igralcem, ki so dobro odigrali tekmo. Ključnih je bilo prvih deset minut, ko smo začeli preveč neodgovorno in pasivno v obrambi in napadu. Z menjavami smo dvignili nivo, agresivnost, igrali tako kot smo si želeli. Do konca smo bili v igri, na koncu pa so presodile izkušnje nasprotnika, ki je zasluženo slavil. A še enkrat ponosen sem na svoje igralce," je po tekmi dejal trener celjske ekipe Ocvirk. 

Liga prvakov, zaostali tekmi:

Skupina B

Torek, 2. marec:
Kiel : Celje Pivovarna Laško 33:29 (19:15) 
Jacobsen in Ekberg po 4, Miha Zarabec 4; Mazej 6, Načinović 5, Mlakar 4, Razgor 3.

Lestvica:

1. Barcelona              13 tekem – 26 točk
2. Veszprem               13 - 19
3. Kiel                         13 -  14
4. Aalborg                   13 - 14
5. Motor Zaporožje     13 - 14
6. Nantes                    13  - 11
7. Celje Pivovarna Laško  13 -  6
8. Zagreb                    13 -  0


Skupina A

Torek, 2. marec:
Elverum : PSG 29:44 (12:19)

Lestvica:

1. Vive Kielce    13 tekem  - 19 točk
2. Flensburg-Handewitt     13  -  19
3. PSG                               13  -   17
4. Pick Szeged                 13  -  12
5. Meškov Brest               12  -  11
6. Porto                             12  -  10
7. Vardar Skopje              13  -  9
8. Elverum                        13  -   5

Ne spreglejte