Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
17.19

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Domen Novak Tadej Pogačar Tadej Pogačar Jan Tratnik Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji

Torek, 21. 5. 2024, 17.19

1 teden, 5 dni

Dirka po Italiji, 16. etapa (Livigno–Santa Cristina Val Gardena, 206 km)

Neverjetni Pogačar do nove zmage na kaotičen dan na Giru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je spisal novo pravljico. | Foto Reuters

Tadej Pogačar je spisal novo pravljico.

Foto: Reuters

Nova velika zmaga Tadeja Pogačarja in kaotičen dan sta osrednja poudarka, ki povzemata dogajanje v 16. etapi Dirke po Italiji. Slovenski kolesarski šampion je vnovič pokazal, da nima tekmeca na letošnjem Giru. Vseh se je otresel na zaključnem vzponu. Dan pa se je za vse začel napeto. Kolesarji so protestirali z vzponom na prelaz Umbrail, saj je na njem padal sneg. Organizator je nato prestavil štart in traso 16. etape, ki je bila dolga 118 kilometrov. Na zaključnem vzponu je Pogi pokazal vnovično premoč in petič slavil etapno zmago na letošnjem Giru. Na drugem mestu je prišlo do spremembe. Gerainta Thomasa je prehitel Daniel Martinez.

V živo, 16. etapa

Cilj - Peta etapna zmaga Tadeja Pogačarja na Giru. Ob vožnji skozi ciljno črto je na eni roki preštel vse svoje zmage na letošnji dirki. To je bil peti etapni uspeh, s katerim je še povečal naskok pred najbližjimi zasledovalci. Drugouvrščeni Giulio Pellizzari je na cilj prišel do Pogija in ga prosil za dres. Slovenski šampion se je slekel, mu ga podaril in poskrbel za lepo gesto. Na drugem mestu je prišlo do spremembe. Gerainta Thomasa je prehitel Daniel Martinez, ki za Pogačarjem zaostaja že za ogromnih 7:18.

Results powered by FirstCycling.com

700 metrov do cilja - Tadej Pogačar je ujel Pellizzarija.

Skrajšana 16. etapa. | Foto: La FlammeRouge Skrajšana 16. etapa. Foto: La FlammeRouge 1 km do cilja - Tadej Pogačar drvi proti novi etapni zmagi.

1,2 km do cilja - Tadej Pogačar ima deset sekund zaostanka.

Giro 16. etapa zaključni vzpon | Foto: 1,5 km do cilja - Pellizzari je ujel Francoza in gre naprej. Glavnina zaostaja 26 sekund. Skočil je Pogačar.

2 km do cilja - Ubežniki imajo 27 sekund prednosti, Alaphilippe je odpadel. Ewen Costiou je skočil med ubežniki.

4 km do cilja - Prednost treh ubežnikov znaša 20 sekund.

5,5 km do cilja - Rafal Majka je zdaj na čelu glavnine, tik za njim je Tadej Pogačar. Spomnimo se, kaj se je zgodilo v nedeljo. Identični položaj, nakar je Pogi skočil in se odpeljal etapni zmagi naproti. Zaostanek za ubežniki, ki so ujeli Alaphilippa znaša 24 sekund. Za Pogijem sta Geraint Thomas in Thymen Arensman.

6,5 km do cilja - Začel se je zaključni vzpon Monte Pana. Alaphilippe ga je začel kot prvi, s 16 sekundami zaostanka zasledovalna trojica, glavnina zaostaja 46 sekund.

8,5 km do cilja - Na čelu glavnine Domen Novak, ki diktira tempo za Tadeja Pogačarja. Edini je v kratkih rokavih, kar je presenečenje glede na razmere, saj pada dež. Zaostanek za Alaphilippom znaša 44 sekund, najbližji zasledovalci pa imajo 19 sekund prednosti. Nekatere ekipe so sporočile, da z avtobusi niso mogle pravočasno priti na cilj.

10 km do cilja - Kolesarji se spuščajo pred zadnjim vzponom dneva. Zaradi mokre ceste morajo biti zelo pazljivi.

12,4 km do cilja -  Julian Alaphilippe ima pred tremi zasledovalci (Costiou, Scaroni in Pellizari) le še 20 sekund prednosti. Glavnina zaostaja 40 sekund. Tadej Pogačar kot edini v kratkih rokavih pripravljen za današnji dnevni uspeh. Domen Novak je na čelu glavnine.

13,9 km do cilja - Smola za Sancheza, ki ima težave s kolesom. Medtem je Domen Novak (UAE Emirates) prišel nazaj v ospredje glavnine in diktira tempo.

14,6 km do cilja - Glavnina je pospešila tempo. Domen Novak (UAE Emirates) je izpadel in je zdaj v ozadju glavnine. Spet pa je skočil Pelayo Sanchez (Movistar). Alaphilippe ima le še 32 sekund prednosti.

15,9 km do cilja - Zaradi hitrejšega tempa Naira Quintane je glavnina ujela njegovega moštvenega kolega Sancheza, prednost Alaphilippa pa je padla na 49 sekund. Pri španskem moštvu očitno stavijo na Einarja Rubia. Tadej Pogačar ima ob sebi Domna Novaka in Rafala Majko. Vozijo se za kolesarjema Movistarja.

16,6 km do cilja - V glavnini so kolesarji Movistarja še bolj navili tempo, čeprav imajo Sancheza že v lovu za Alaphilippom. Zganil se je tudi rožnati Tadej Pogačar, ki kolesari v kratkih rokavih in je zdaj v ospredju glavnine, ki za Francozom zaostaja 1:15. Domen Novak pomaga rožnatemu Pogiju. Tratnika in druge je glavnina že posrkala.

18 km do cilja - Natanko minuto prednosti ima Alaphilippe pred Sanchezom. Do vrha prelaza Passo di Pinei je še 5,5 kilometra. Od glavnine so se oddaljili še trije kolesarji, med njimi tudi Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike).

20 km do cilja - Glavnina je ujela ubežnike, hitro pa je skočil Pelayo Sanchez (Movistar). Julian Alaphilippe še vedno kolesari sam in ima 1:19 prednosti.

Passo Pinei | Foto: 23 km do cilja - Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), ki je zmagal v 12. etapi, ima pred trojico (Mirco Maestri (Team Polti Kometa), Davide Ballerini (Astana Qazaqstan) in Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè)) 1:29 naskoka. Zaostanek glavnine je 1:47.

25 km do ciljaJulian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) ima pred najbližjim zasledovalcem 1:23 prednosti. Glavnina zaostaja 1:54.

32 km do cilja - Filippo Fiorelli je skočil iz glavnine.

33 km do cilja - Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) se je odlepil. Sprva mu je sledil le Mirco Maestri (Team Polti Kometa). Iz ozadja prihaja Davide Ballerini (Astana Qazaqstan). Glavnina zaostaja minuto, na čelu še vedno kolesarji Movistarja. Trenutna temperatura ozračja je 11 stopinj Celzija.

35 km do cilja - Kolesarji so začeli z vzponom Passo Pinei (23,4 kilometra/4,7-odstotni naklon).

37 km do cilja - Kolesarji Movistarja navijajo tempo, zato je prednost ubežnikov skopnela in znaša 1:12. Še nekaj kilometrov in začelo se bo vzpenjanje.

45 km do cilja - Prednost ubežnikov se je zmanjšala na 1:45. Čeprav je vreme slabo in dežuje, je v Bolzanu pričakala kolesarje številna množica navijačev. Povprečna hitrost je do zdaj znašala 55 kilometrov na uro. Kolesarji so se v večini spuščali.

56 km do cilja - Na čelu glavnine še vedno ekipa Movistarja, zaostanek za štirimi ubežniki znaša 1:52. Kolesarji se v večini še spuščajo, kmalu pa jih bosta čakala osrednja vrhunca dneva. Najprej bo gorski cilj prve kategorije Passo Pinei (23,4 kilometra/4,7-odstotni naklon) in nato po rahlem spustu še vzpon na Santo Cristino (7,6 kilometra/6,1-odstotni naklon), ki predstavlja gorski cilj druge kategorije.

69 km do cilja - Prednost ubežnikov je narasla na 1:46. Med ubežniki je Julian Alaphilippe, ki je osvojil 12. etapo. Takrat je bil njegov spremljevalec v begu Mirco Maestri, ki je danes prav tako v ospredju.

78 km do cilja - Na čelu glavnine so kolesarji Movistarja, ki očitno želijo, da bi kdo izmed trojice Nairo Quintana, Einer Rubio ali Pelayo Sanchez napadel etapno zmago. Veteran Quintana se je spogledoval z dnevnim uspehom v nedeljo, ko mu je zmago pri vzponu na Livigno izpred nosu speljal slovenski šampion Tadej Pogačar. Ubežniki imajo 1:27 prednosti.

83 km do cilja - Dež še naprej otežuje delo kolesarjem. Medtem so si ubežniki nabrali že minuto prednosti, kar znaša 800 metrov.

85 km do cilja - Davide Ballerini (Astana Qazaqstan), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), Andrea Piccolo (EF Education - EasyPost) in Mirco Maestri (Team Polti Kometa) so v begu. Prikolesarili so si 15 sekund prednosti.

95 km do cilja - Ubežnika so ujeli. Glavnina je spet skupaj. A skušajo kolesarji priti v beg.

106 km do cilja - Marco Frigo (Israel - Premier Tech) ima devet sekund prednosti.

14.38 - Kolesarje na trasi ovira dež.

14.31 - Takoj po koncu nevtralizirane vožnje je iz glavnine skočil Marco Frigo (Israel - Premier Tech).

14.30 - Kolesarji so vendarle začeli z nevtralizirano vožnjo.

14.29 - Tadej Pogačar je na štartu in je dobro razpoložen. A 16. etapa se še ni začela.

14.25 - Ob 14.25 bi morali kolesarji štartati. Po poročanju Eurosporta 20 od 22 ekip ne želi štartati.

14.15 - Še deset minut do štarta 16. etape. Veliko kaosa je bilo pred začetkom. Skrajšana se bo začela v kraju Laas, dolga pa bo 118,5 kilometra.

Giro 16. etapa | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

13.20 - Organizator je postregel z novim podatkom. Štart bo ob 14.25 v kraju Laas, skupna dolžina, ki jo bodo morali prekolesariti, pa bo 118,5 km.

Ob tem je v uradnem sporočilu še zapisal, da so bili s kolesarji dogovorjeni, da navkljub vremenskim razmeram začnejo z nevtralizirano vožnjo v Livignu, nakar bi sledila pot do novega štartnega položaja pri vznožju prelaza Umbrail, vendar kolesarjev ni bilo na štartu.

Medtem je prišlo do dveh odpovedi. Danny van Poppel in Jenthe Biermans ne bota začela skrajšane etape in se poslavljata od Gira.

12.08 – Današnja etapa bo dolga 121 kilometrov in se bo začela ob 14. uri v Spondigni.

Giro24, trasa 16. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona Zahteven bo zaključek etape v Val Gardeni. Tam jih čaka najdaljši klanec dneva, vzpon na prelaz Pinei (23,3 kilometra plezanja na 4,7-odstotni povprečni naklonini). Prvih sedem kilometrov tega klanca ima 7,2-odstotni povprečni naklon.

Po prelazu Pinei (I. kategorija, 1443 metrov nadmorske višine.) sledi krajši spust do Oriseia, nato bo pred kolesarji zaključni vzpon v dolžini 6,5 kilometra, ki ima povprečen naklon 6,3 odstotka. Zaključna kilometra imata povprečni naklon celo med 12 in 16 odstotki. Pod smučarskimi strminami in znamenito progo Saslong, ki jo poznamo iz svetovnega pokala v alpskem smučanju, se bo današnja skrajšana etapa tudi končala.

12.05 – Paolo Bellino, vodja ACS Gira: "Včeraj smo imeli sestanek komisije za varnost. Vsi smo se strinjali s tremi protokoli. Prvi je bil, da bi bila dirka normalna. Druga možnost je predvidevala, da bi, če bi bilo vreme takšno, kot je bilo pričakovati – dež do Stelvia s temperaturami okoli štiri stopinje Celzija – se kolesarji lahko na vrhu preoblekli. Zadnja možnost je bila, če bi bilo vreme slabo, da bi spremenili etapo. Kot komisija smo se odločili za drugo možnost. Zdaj so razmere slabe in se bo start začel pri Pratu allo Stelvio. S kolesarji smo se dogovorili, da bodo začeli tu v Livignu, nato jih bodo odpeljali do Prata allo Stelvio. Nismo želeli tvegati. Včeraj napoved ni kazala, da bo takšno vreme.

11.57 – Kaos se nadaljuje. Kolesarjev ni na startu etape v Livignu.

11.50 – "Sneži in ne moremo do Stelvia. Start bo pri Pratu allo Stelvio. Težava je, da ima gora svoja pravila. Do zadnjega trenutka ne veš, kaj se bo zgodilo. V ekstremnih razmerah smo imeli tri različne možnosti. Izbrali smo tretjo, da gremo s Pratom allo Stelvio. Mislim, da smo naredili kompromis, kar želijo kolesarji, kar želimo mi. Na koncu moramo biti vsi veseli," je dejal Mauro Vegni, dolgoletni direktor kolesarske Dirke po Italiji.

11.40 – Organizator šel končno naproti kolesarjem. Traso bodo spremenili. Izpustili bodo najvišji klanec dneva – prelaz Umbrail na višini 2498 metrov, kjer sneži in vlada nizka temperatura.

"Imeli bomo nevtralizirani start v Livignu. Nato bodo šli kolesarji v avtomobile in po približno 70 kilometrih bo start. Sneg ovira kolesarje. Alberto Contador je šel na prvi klanec, kjer sneži. Preveč zapleteno je, da bi normalno začeli. Start bo torej po koncu spusta s prelaza Umbrail," so sporočili z Eurosporta, ki ima prenos dirke. 

Težava bi bila nato pri spustu in nadaljevanju vse do 170. kilometra, saj se trasa praktično vseskozi spušča. Za zdravje kolesarjev bi bilo to v takšnem vremenu zelo nevarno.

11.35 – "Po mojem mnenju je to ena najslabše organiziranih dirk na svetu. V 99 odstotkih se drugje kaj takega ne bi zgodilo. Smo v letu 2024 in imamo dinozavre, ki ne vidijo človeške plati. Sam bi dal organizatorje na kolesa in po koncu etape bi jih vprašal, kako se počutijo," je bil nazoren Ben O'Connor.

11.30 – Ni še jasno, kako bo potekala etapa, jasno pa je, da so start prestavili. Vse skupaj bi se moralo začeti ob 11.20.

11.24 – Spregovoril je tudi Tadej Pogačar, vodilni na Giru: "Ne vem, ne vem nič o stanju. Kar vidim, je to, da je vreme zelo slabo. Že v hotelu sem videl snežinke. Če bomo šli še 600 metrov višje, bo še več snega. Spust bi bil tvegan. Ni idealno iti na 2500 metrov, kjer sneži, nato se spuščati in kolesariti po ravnini, kjer je hitrost visoka. Nevarno je. Bomo videli, kaj se bodo odločili. Želijo, da bi dirkali. Lahko dirkam, če bodo želeli. Upajmo, da ne bo incidentov in nevarnih dogodkov na Giru, ker bi lahko na koncu kaj obžalovali."

"Sam bi si želel, da je varno za vse kolesarje. Zame ne spremeni veliko. Težko je dirkati ob nič stopinjah Celzija, snegu, vendar zame in za druge ne bi bilo prvič. Če imaš tako dolge vzpone v Alpah, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Nisem tisti, ki odloča. Večina je odločila, da bi začeli po prelazu Umbrail, da bi skrajšali etapo. Da bi bil vsaj finiš," je še dodal.

11.19 – Alberto Contador se je oglasil s Passo di Foscango, ki je na 11. kilometru današnje etape. In sneži.

11.11 – Od včeraj kolesarji in ekipe pritiskajo na vodstvo dirke, naj se ogne prelazu Umbrail. Predsednik Združenja kolesarjev Adam Hansen ima podporo vseh kolesarjev. Njihova zahteva je, da bi se odpovedali približno 70 kilometrom uvodnega dela trase, saj vladajo slabe vremenske razmere. Po Hansenovih besedah bi bilo tovrstno dirkanje v nasprotju s protokolom: "Zdravje in varnost sta glavni, najvišji prioriteti. Zdaj se sprašujem, ali bodo zunanji pritiski. Govorilo se je o tem, da tudi, če bi ekipe ali organizatorji pritiskali na kolesarje, so kolesarji rekli, da bodo držali skupaj. Njihova zdravje in varnost sta na prvem mestu," je Hansen zjutraj, nekaj ur pred začetkom etape, komentiral na Twitterju.

11.09 – RAI poroča, da so se kolesarji odločili, da se bodo v ekipnih avtomobilih vozili čez prelaz Umbrail, etapo pa začeli po koncu spusta. A se še dogovarjajo.

11.00 – Pozdravljeni ljubiteljice in ljubitelji kolesarstva. Napeto je že pred začetkom torkovega dne. V 16. etapi letošnje Dirke po Italiji bi se morali kolesarji povzpeti na legendarni prelaz Stelvio, a so ga prireditelji zaradi nevarnosti snežnih plazov umaknili iz programa. Zaradi izredno slabih razmer in nizkih temperatur, so prav vsi kolesarji podpisali pismo o nameri, da izpustijo tudi vožnjo na prelaz Umbrail, ki je na višini 2498 metrov. A pogovori, kaj se bo dejansko zgodilo, še potekajo, saj naj bi organizator vztrajal pri prvotno začrtanem načrtu.

Napoved pred etapo

Kolesarje po drugem in zadnjem dnevu počitka na 107. izvedbi italijanske pentlje čaka nova izjemno zahtevna gorska etapa, v kateri jih čaka več kot štiri tisoč višincev in zaključni vzpon na plato Pana v Santa Cristini, vasici v znameniti južnotirolski dolini Gardena, kjer je tudi znamenita smučarska proga svetovnega pokala Saslong.

Etapa se bo začela v Livignu, kjer se je končala nedeljska kraljevska preizkušnja, na kateri je z epskim napadom na zaključnem vzponu do četrte zmage na svojem krstnem Giru prišel slovenski as Tadej Pogačar in vodstvo v skupnem seštevku dirke pred drugouvrščenim Geraintom Thomasom povišal na osupljivih šest minut in 41 sekund.

Takoj s starta bo šlo v klanec, najprej na prelaz Eira (4,7 km, 6,3-odstotni povprečni naklon), takoj za njim še na Foscagno (4 km, 6,5 %), nato pa se bodo spustili do Bormia. Prav številni spusti bodo danes še posebej zagatni, saj vremenoslovci napovedujejo dež. Tega pa bo na najzahtevnejšem vzponu dneva zamenjal celo sneg. Po 34 kilometrih etape kolesarje čaka vzpon ekstra kategorije na prelaz Umbrail oziroma Giogo di Santa Maria, kot mu pravijo Italijani.

Ta je nadomestil legendarni Stelvio, na katerem je nevarnost plazov prevelika, zato so ga prireditelji že prejšnji teden umaknili iz programa. Vseeno gre vsaj v začetku za isti klanec, le da bodo namesto na vrh zavili proti Švici in nekoliko nižjemu prelazu Umbrail. Spopadli se bodo s 16,7 kilometri vzpona s 7,2-odstotnim povprečnim naklonom. Povzpeli se bodo na 2.498 metrov nadmorske višine, kar bo najvišja točka letošnje dirke ali "Cima Coppi", kot je poimenovana po legendarnem italijanskem šampionu Faustu Coppiju. 

Najvišja točka letošnjega Gira pa bo 157 kilometrov od cilja etape. Sledi namreč izjemno dolg spust nazaj v Bolzano, spet pa utegneta posebno nevarnost predstavljati napovedani sneg in tudi mraz.

Kolesarji za umik prelaza Umbrail, a ...

Takšna je napoved današnje etape, na kateri pa bi lahko prišlo do sprememb. Po poročanju Eurosporta so vsi kolesarji glasovali za umik prelaza Umbrail iz 16. etape. Za kultni vzpon je namreč napovedano ekstremno vreme s temperaturami okoli dveh stopinj Celzija in s 95-odstotno možnostjo sneženja. 

Pismo so naslovili na predsednika dirke Maura Vegnija, v njem pa po pisanju Cyclingnews zapisali, "da ne bodo sodelovali v 16. etapi dirke, razen če bo proga spremenjena tako, da bo prelaz Umbrail umaknjen s trase na dan, ko bosta na vzponu in spustu po napovedih sneg in leden dež v kombinaciji z ekstremnimi temperaturami".

Organizator RCS Sport je v ponedeljek zvečer zapisal, da bo etapa potekala po načrtih, "če bodo vremenske razmere normalne". Dovolili so dodatna moštvena vozila, avtomobili komisarjev dirke pa bodo lahko kolesarjem delili dodatna oblačila. 

 

Giro24, trasa 16. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Zahteven bo tudi zaključek etape, v Val Gardeni. Tam jih čaka najdaljši klanec dneva, vzpon na prelaz Pinei. 23,3 kilometra plezanja na 4,7-odstotni povprečni naklonini. Prvih sedem kilometrov tega klanca ima 7,2-odstotni povprečni naklon. Na nadmorskih višinah, kjer ne bo snežilo, bo deževalo, so slabe novice kolesarjem še sporočili vremenoslovci.

Giro24, trasa 16. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona Po prelazu Pinei (I. kategorija, 1.443 m.n.bv.) sledi krajši spust, nato pa zaključek v vasico Santa Catarina oziroma na plato Pana. Zaključni vzpon je dolg 6,5 kilometra in ima povprečen naklon 6,3 odstotka. Zaključna dva kilometra imata povprečni naklon celo med 12 in 16 odstotki. Pod smučarskimi strminami in znamenito progo Saslong, ki jo poznamo iz svetovnega pokala v alpskem smučanju, se bo 206 kilometrov dolga etapa tudi končala.

Ob 11.20 se bodo kolesarji v Livignu podali na zaprto vožnjo, kilometer nič naj bi dosegli ob 11.30, v cilju pa karavano pričakujejo okoli 17. ure. Vremenska napoved je obupna, upamo pa, da se bo vreme le usmililo kolesarjev in bo padavin manj, kot jih pričakujejo meteorologi.

Nosilec rožnate majice Pogačar bi utegnil danes vendarle dirkati malo bolj zadržano in se predvsem izogibati nevarnostim, saj ga čez dober mesec dni čaka start na Dirki po Franciji. Odlično plezalno formo je v nedeljo pokazal kolumbijski veteran Nairo Quintana (Movistar), odličen je bil tudi 22-letni Nemec Georg Steinhauser (EF Education – Easy Post), tu so še dolžniki, Dani Martinez (BORA – hansgrohe), Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale), Romain Bardet (DSM-firmenich PostNL), Ben O'Connor (Decathlon AG2R La Mondiale), Michael Storer (Tudor), Simon Geschke (Cofidis), Nicola Conci (Alpecin – Deceuninck) … Bo kdo danes izkoristil priložnost?

Skupni vrstni red po 15 etapah:

1. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)              56;11:46
2. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers)                + 6:41
3. Daniel Martinez (Kol/Bora-hansgrohe)                   6:56
4. Ben O'Connor (Avs/Decathlon AG2R)                      7:43
5. Antonio Tiberi (Ita/Bahrain-Victorous)                 9:26
6. Thymen Arensman (Niz/Ineos Grenadeiers)                9:45
7. Romain Bardet (Fra/DSM-firmenich PostNL)              10:49
8. Filippo Zana (Ita/Jayco AlUla)                        11:11
9. Einer Rubio (Kol/Movistar)                            12:13
10. Jan Hirt (Češ/Soudal Quick-Step)                      13:11
...
41. Jan Tratnik (Slo/Visma-Lease a bike)                1;14:16
72. Domen Novak (Slo/UAE Team Emirates)                 2;13:16

...

Preberite še:

Tadej Pogačar, Giro 2024
Sportal Tadej Pogačar: Še nekaj je dela do cilja, upam, da nam ne bo pretežko
Tadej Pogačar, Giro 2024
Sportal "Bila je igra mačke z mišmi, Pogačarja smo spustili, da naredi svoje"
Tadej Pogačar, Giro 2024
Sportal Epska predstava Pogačarja, proti konkurentom pridobil skoraj tri minute!
Tadej Pogačar, Giro 2024
Sportal Tadej Pogačar na kronometru "letel" tudi s podporo Urške Žigart
Prelaz Stelvio
Sportal Legendarni prelaz prizorišče epskih spopadov in snežnih nevarnosti
Ne spreglejte