Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
22.27

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje rokomet Liga NLB

Nedelja, 18. 2. 2024, 22.27

2 meseca, 1 teden

Liga NLB, 16. krog

Celjani in Velenjčani dihajo za ovratnik Trimu, Slovan nanizal tri zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
RK Trimo trebnje | Trimo se bo pomeril z zadnjo Dobovo. | Foto Vid Ponikvar

Trimo se bo pomeril z zadnjo Dobovo.

Foto: Vid Ponikvar

V petek zvečer se je v Trebnjem začel 16. krog lige NLB. Vodilna ekipa lige Trimo Trebnje je Dobovo, ki ima le štiri točke, premagala z 39:25. Najbližja zasledovalca Trima, Celje in Gorenje, sta v soboto prišla do visokih zmag v gosteh. Branilci naslova so odpravili Ljubljano, Velenjčani pa so se veselili nove zmage v Ivančni Gorici. Slovan je prvič v tej sezoni nanizal tri zmage.

Montpellier HB : RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani po spodbudnem začetku niso uspeli držati stika s favoriziranimi Francozi

Trebanjci so se po dveh napornih rokometnih bitkah proti najbolj resnim tekmecem za naslov prvaka - Celjane so doma premagali, z Velenjčani pa so se v gosteh razšli z neodločenim izidom - pomerili z zadnjeuvrščenimi Dobovčani. Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so pričakovano osvojili načrtovani točki na uvodni tekmi 16. kroga.

Do 15. minute je bila tekma še nekako odprta (9:7), nato pa so Dolenjci malenkostno povečali frekvenco svojih obratov in se na veliki odmor odpravili s prednostjo šestih golov (21:15). V prvih petih minutah drugega polčasa so naredili delni izid 5:0 in povedli za enajst golov (26:15), najvišja razlika na tekmi pa je znašala 15 zadetkov (37:22, 38:23 in 39:24). V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Krešimir Krešić s petimi, v gostujoči pa Matija Kozolić s šestimi goli.

Celje do zmage v Ljubljani

Tim Cokan (Celje) je na Galjevici dosegel 11 zadetkov. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Tim Cokan (Celje) je na Galjevici dosegel 11 zadetkov. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Celjani so v slovenski prestolnici dosegli trinajsto zmago v državnem prvenstvu, skupaj z Velenjčani pa imajo za vodilnimi Trebanjci še naprej dve točki zaostanka.

Na Galjevici je bilo vse v znamenju rokometašev iz mesta grofov. Temelje za zmago so postavili že v prvi polovici tekme, ko so povedli za deset golov (20:10). V začetku drugega polčasa je razlika narasla na ducat golov (23:11 in 24:12).

V nadaljevanju njihova vnema na igrišču ni bila več tako močna, gosti so v zadnjem delu tekme več kot prepolovili visok primanjkljaj (23:28), a nato so Celjani v finišu tekme znova strnili svoje vrste in visoko zmagali.

V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Vid Cokan z 11 in Žiga Mlakar s petimi goli, v domači pa Luka Pernovšek s šestimi in Matevž Jaklič s petimi zadetki.

Gorenje na Dolenjskem vodilo že za +13

Matevž Skok je zbral kar 17 obramb. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Matevž Skok je zbral kar 17 obramb. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Velenjčani so na Dolenjskem osvojili načrtovani točki in zaostanek za vodilnimi Trebanjci vrnili na dve točki. Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so vodili od prve do zadnje minute. Takoj so povedli s 3:0, nato pa je njihova prednost konstantno naraščala. Na koncu prve polovice tekme je znašala sedem golov (20:13), najvišja na tekmi pa 13 golov (28:15 in 29:16).

Pri zasedbi iz Šaleške doline je bil najbolj učinkovit Tarik Velić s sedmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Matevž Skok s 17 obrambami. Marko Marojević je za dolenjsko zasedbo dosegel šest zadetkov.

Korošci pod taktirko Lesjaka ujeli Sviš

Blaž Nosan je za Ribničane dosegel osem zadetkov. | Foto: Jurij Kodrun/www.alesfevzer.com Blaž Nosan je za Ribničane dosegel osem zadetkov. Foto: Jurij Kodrun/www.alesfevzer.com Rokometaši Slovenj Gradca so premagali Škofljico z 31:26 (15:12). Po porazu prejšnji teden proti Jeruzalemu Ormožu, ko je moral klop koroškega prvoligaša zapustiti Nenad Maksić, nastalo vrzel pa je zapolnil Žiga Lesjak, so slovenjgraški rokometaši tokrat prekinili niz dveh zaporednih porazov in na lestvici s 14 točkami ujeli Sviš Ivančno Gorico. Škofljica je po petem zaporednem porazu ostala pri devetih točkah.

Slovenjgradčani, pri katerih bo do konca sezone zaradi poškodbe kolena manjkal najboljši strelec Kristian Eskeričić, so bili v prvih 30 minutah ves čas korak pred tekmeci. V 26. minuti so po golu Uroša Štumpfla povedli za pet golov, na odmor pa odšli s prednostjo treh golov (15:12).

Ta je hitro skopnela, potem ko so domači bolje začeli drugi del in izenačili na 18:18 v 38. minuti. Toda gosti so nato le strnili vrste in se oddaljili tekmecem na dva, tri gole. Domači so se v 56. minuti približali na -2, zadnje minute pa so povsem pripadle gostom, ki so slavili s petimi goli razlike in vpisali šesto zmago v sezoni.

Najboljši strelec je bil Blaž Nosan, ki je za domače moštvo zadel osemkrat, enega manj je zbral Juš Rot. Pri gostih je sedem golov dosegel Štumpfl, po šest pa sta jih dodala Vid Levc in Rok Cvetko.

Živčna in napeta tekma v Bonifiki

Andraž Makuc je prispeval 11 zadetkov. | Foto: www.alesfevzer.com Andraž Makuc je prispeval 11 zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com Tekma ekip iz zgornje polovice razpredelnice se je na Obali končala z zmago domače zasedbe, ki se je po številu točk izenačila z ribniško. V Bonifiki se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo, tekma je bila vseskozi zelo živčna in napeta. Koprčani, ki so že v prvem polčasu ostali brez Denisa Konjevića in Jake Moljka - oba sta prejela rdeča kartona -, so najboljšo predstavo prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja.

Pri vodstvu 28:27 v 51. minuti sta Aleksandar Stojanović in Andraž Makuc povišala koprsko prednost na tri gole (30:27). Ribničani so skušali tekmo "postaviti na glavo", a v tem niso bili uspešni, po zadetku Makuca v predzadnji minuti za najvišje vodstvo na tekmi (33:29) je bilo tudi povsem jasno, da bosta točki ostali na Obali.

Pri gostiteljih je Makuc dosegel 11, Tine Poklar pa osem zadetkov. Pri rokometaših iz dežele suhe robe je bil najbolj učinkovit prvi strelec lige NLB Uroš Knavs z enajstimi goli.

Slovan nanizal tri zmage

Trener Slovana je nekdanji slovenski selektor Boris Denič. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Slovana je nekdanji slovenski selektor Boris Denič. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ljubljančani so prvič v sezoni 2023/24 dosegli tri zmage v nizu. Pred dvomesečno prekinitvijo zaradi januarskega evropskega prvenstva v Nemčiji so decembra ugnali tekmece iz Dobove, v začetku tega meseca iz Slovenj Gradca, v nedeljo pa še Škofjeločane. Po četrti zmagi so se po številu točk izenačili z enajstouvrščenimi Škofljičani, "v dobrem" pa imajo še zaostalo tekmo 15. kroga proti novomeški Krki.

Izbranci domačega trenerja Borisa Denića so odločno začeli obračun na Kodeljevem in v osmi minuti povedli s 5:2. Gorenjce so imeli v oblasti vse do konca dvoboja, v končnici prve polovice tekme so si priigrali do tedaj najvišje vodstvo golov (16:11 in 17:12).

V začetku drugega polčasa so bili še bolj dominantni na igrišču. V 46. minuti so po golu Tarika Mlivića povedli za osem golov (25:17), kljub manjši krizi - Škofjeločani so se jim približali na štiri zadetke (21:25, 22:26 in 23:27) - pa so v končnici znova zaigrali resno in odgovorno ter zanesljivo zmagali.

V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Pipp z desetimi in Izidor Budja s šestimi goli, Mirko Latković je za škofjeloško dosegel sedem zadetkov.

Liga NLB, 16. krog:

Petek, 16. februar:

Sobota, 17. februar:

Nedelja, 18. februar:

Sreda, 28. februar:

Lestvica:

 

Ne spreglejte