Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Rio 2016 Rusija doping IAAF MOK

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

To so najboljši ruski atleti, ki bi se v Riu borili za medalje #foto

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Ruska bera medalj je na največjih atletskih tekmovanjih običajno precej bogata. Na igrah v Riu de Janeiru se bo za edino rusko medaljo borila Darja Klišina, preostali atleti pa bodo dogajanje spremljali od doma. Med 68 atleti, ki jim je Mednarodna atletska zveza prepovedala nastop v Braziliji, smo izbrali 10 največjih zvezdnikov, ki bi bili sposobni naskoka na Olimp.

Največja zvezdnica v ruski atletski reprezentanci bi bila zagotovo Jelena Isinbajeva. Dvakratna olimpijska zmagovalka, najboljša je bila v Atenah in Pekingu, bi lovila tretje olimpijsko zlato v skoku ob palici. Da je v odlični formi je letos dokazala na ruskem prvenstvu, Rusi na domačih tekmah lahko tekmujejo, ne smejo pa v tujini, ko je preskočila letvico na 490 centimetrih in postavila najboljši izid sezone na svetu. Isinbajeva je hkrati lastnica svetovnega rekorda na prostem, ki znaša 506 centimetrov. Ali bo po odločitvi, da ruska reprezentanca ne sme nastopiti, palico postavila v kot, za zdaj še ni jasno. Ruska lepotica je tudi trikratna svetovna prvakinja. | Foto: Največja zvezdnica v ruski atletski reprezentanci bi bila zagotovo Jelena Isinbajeva. Dvakratna olimpijska zmagovalka, najboljša je bila v Atenah in Pekingu, bi lovila tretje olimpijsko zlato v skoku ob palici. Da je v odlični formi je letos dokazala na ruskem prvenstvu, Rusi na domačih tekmah lahko tekmujejo, ne smejo pa v tujini, ko je preskočila letvico na 490 centimetrih in postavila najboljši izid sezone na svetu. Isinbajeva je hkrati lastnica svetovnega rekorda na prostem, ki znaša 506 centimetrov. Ali bo po odločitvi, da ruska reprezentanca ne sme nastopiti, palico postavila v kot, za zdaj še ni jasno. Ruska lepotica je tudi trikratna svetovna prvakinja.

Sergej Šubenkov je aktualni svetovni prvak v teku na 110 metrov z ovirami. Medalje z olimpijskih iger 25-letni Rus še nima, v Riu pa bi bil zagotovo eden izmed favoritov za zmago. Je tudi dvakratni evropski prvak, tretjega zaporednega naslova pa prav tako zaradi prepovedi letos v Amsterdamu ni smel braniti. | Foto: Sergej Šubenkov je aktualni svetovni prvak v teku na 110 metrov z ovirami. Medalje z olimpijskih iger 25-letni Rus še nima, v Riu pa bi bil zagotovo eden izmed favoritov za zmago. Je tudi dvakratni evropski prvak, tretjega zaporednega naslova pa prav tako zaradi prepovedi letos v Amsterdamu ni smel braniti.

Jekaterina Koneva je odlična ruska tekmovalka v troskoku. Na domačem svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013 je bila srebrna, letos pa na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Portlandu ni smela braniti zlata iz leta 2014. Trikrat zapored je zmagala na univerzijadi. | Foto: Jekaterina Koneva je odlična ruska tekmovalka v troskoku. Na domačem svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013 je bila srebrna, letos pa na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Portlandu ni smela braniti zlata iz leta 2014. Trikrat zapored je zmagala na univerzijadi.

Ruski skakalec v višino Ivan Uhov bi moral braniti zlato olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil pred štirimi leti v Londonu. Njegov osebni rekord na prostem znaša 241 centimetrov, v dvorani pa 242 centimetrov. V dvorani je vedno dobro skakal, saj ima cel komplet medalj s svetovnih dvoranskih prvenstev, dvakrat pa je bil zlat na evropskem dvoranskem prvenstvu. | Foto: Ruski skakalec v višino Ivan Uhov bi moral braniti zlato olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil pred štirimi leti v Londonu. Njegov osebni rekord na prostem znaša 241 centimetrov, v dvorani pa 242 centimetrov. V dvorani je vedno dobro skakal, saj ima cel komplet medalj s svetovnih dvoranskih prvenstev, dvakrat pa je bil zlat na evropskem dvoranskem prvenstvu.

Antonina Krivošapka je nepogrešljiva članica ruske štafete 4 x 400 metrov. V tej disciplini ima srebrno olimpijsko medaljo iz Londona in zlato s svetovnega prvenstva v Moskvi. V teku na 400 metrov ima dva brona s svetovnih prvenstev in bron z evropskega prvenstva. | Foto: Antonina Krivošapka je nepogrešljiva članica ruske štafete 4 x 400 metrov. V tej disciplini ima srebrno olimpijsko medaljo iz Londona in zlato s svetovnega prvenstva v Moskvi. V teku na 400 metrov ima dva brona s svetovnih prvenstev in bron z evropskega prvenstva.

Ljukman Adams je odličen tekmovalec v troskoku, nigerijsko-ruskih korenin. Na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Sopotu leta 2014 je osvojil zlato, ki ga letos v Portlandu ni smel braniti. Njegov osebni rekord znaša 17,53 metra. | Foto: Ljukman Adams je odličen tekmovalec v troskoku, nigerijsko-ruskih korenin. Na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Sopotu leta 2014 je osvojil zlato, ki ga letos v Portlandu ni smel braniti. Njegov osebni rekord znaša 17,53 metra.

Tatjana Petrova Arkhipova bi Rusijo zastopala v maratonu. Na zadnjih igrah v Lodnonu je v močni konkurenci afriških tekačic osvojila bron, kar je bil izjemen dosežek. | Foto: Tatjana Petrova Arkhipova bi Rusijo zastopala v maratonu. Na zadnjih igrah v Lodnonu je v močni konkurenci afriških tekačic osvojila bron, kar je bil izjemen dosežek.

Denis Kudrijavcev je 24-letni ruski tekač na 400 metrov z ovirami. V tej disciplini je lani na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo, na tej tekmi pa je s časom 48,05 postavil tudi osebni rekord. | Foto: Denis Kudrijavcev je 24-letni ruski tekač na 400 metrov z ovirami. V tej disciplini je lani na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo, na tej tekmi pa je s časom 48,05 postavil tudi osebni rekord.

Ruska skakalka v višino Marija Kučina je aktualna svetovna prvakinja. V Pekingu je preskočila 201 centimeter. Je tudi aktualna evropska dvoranska prvakinja, letos pa na dvoranskem svetovnem prvenstvu ni smela braniti zlata iz Sopota. Kučina bi bila najbrž glavna favoritinja za zmago. | Foto: Ruska skakalka v višino Marija Kučina je aktualna svetovna prvakinja. V Pekingu je preskočila 201 centimeter. Je tudi aktualna evropska dvoranska prvakinja, letos pa na dvoranskem svetovnem prvenstvu ni smela braniti zlata iz Sopota. Kučina bi bila najbrž glavna favoritinja za zmago.

Aleksander Menkov bi nastopil v skoku v daljino. Zlato medaljo je osvojil na domačem svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013. Takrat je poletel do osebnega rekorda, ki še zdaj znaša 856 centimetrov. Je tudi nekdanji evropski dvoranski prvak. | Foto: Aleksander Menkov bi nastopil v skoku v daljino. Zlato medaljo je osvojil na domačem svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013. Takrat je poletel do osebnega rekorda, ki še zdaj znaša 856 centimetrov. Je tudi nekdanji evropski dvoranski prvak.

Ne spreglejte