Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 4. 2014,
15.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 6. 4. 2014, 15.50

6 let, 7 mesecev

Kako so na Krvavcu naskakovali deveto Lužo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V bržkone največjem jacuzziju v Sloveniji na prostem ta hip, je danes v okviru devete Luže gostovalo 50 junakov, ki so na alpskih smučeh, deskah, gorskih in BMX kolesih preskakovali 25-metrski bazen.

Na Krvavcu so danes pod streho uspešno pospravili dva dogodka, atraktivni športni dogodek Luža in zaključek letošnje, zaradi mile zime in žledoloma žal dokaj klavrne, smučarske sezone.

Vendarle nekaj vitamina D za gledalce in tekmovalce

Odločitev, da glavnino dogajanja na Luži namesto v soboto, speljejo dan kasneje se je izkazala za potezo s srečno roko, saj so gledalci tako namesto nadležnega vetra in dežja danes vendarle lahko zaužili nekaj sončnega D vitamina.

Deveta izvedba Luže je pritegnila 50 tekmovalcev, pri čemer je najmlajši Jaka Dujović, ki je požel z naskokom največji aplavz, imel le 9 let, najstarejši, Igor Bizjak pa 59 let in okrog 2.500 gledalcev, ki jih je ves čas motiviral energični moderator Gregor Janežič, lastnik glasu, ki ga verjetno pozna vsak, ki je kdajkoli nastopil na kaki večji tekaški prireditvi v Sloveniji.

Domišljija ne pozna meja

Paleta tekmovalcev, ki je napadala 25-metrski bazen je bila tako kot vedno sila pisana. Od zakoncev Roka in Katje Cuderman (zmagovalca kategorije Luža GROUP), ki se na Luži vsako leto predstavita v atraktivnih opravah - v preteklih letih sta smučala že kot pingvin, svizec in James Bond ter njegovo dekle - , sta bazen presmučala oblečena v superjunaka Batmana, do Nejca Poglajena iz Trbovelj (zmagovalec kategorije HOT LOOK), ki je v bazen strmoglavil oblečen le v kopalke in kravato, do dvojca Jernej Babič in Drago Savatič iz Tržiča (zmagovalca kategorije WTF), ki sta se v okviru kategorije Kr nekej (WTF) v bazen zapeljala z dvosedežnim pležuhom.

Luža se je tako kot že osemkrat poprej izkazala za elegantno piko na i, s katero so na Krvavcu zapečatili smučarsko sezono. In kot zagotavlja Lina Doler, gonilna sila Luže, bo prihodnje leto jubilejna 10. Luža še bolj spektakularna kot vse doslej. Če nameravate napoved preveriti, morda celo kot tekmovalec, samo namig: menda se smučarski čevelj po skoku v bazen posuši že v treh dneh.

Ne spreglejte