Dolenjski pokal tudi v Semiču

Dolenjski pokal v rekreativnih tekih bo konec tedna kar dvakrat navdušil Dolenjce, poleg Radeč bodo tekači tekli tudi v Semiču, kjer bo v nedeljo, 24. junija, potekal 11. Tek po kraški učni poti.
Dolenjski pokal tudi v Semiču

Dolenjci bodo ta konec tedna gostili kar dva rekreativna teka, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. Že v petek, 22. junija, bodo ljubitelji rekreativnega teka pripravljenost preverili v Radečah, v nedeljo, 24. junija, pa jih čaka še preizkušnja v Semiču. Društvo Semiških Brkačev namreč prireja 11. Tek po kraški učni poti, na katerem bodo tekli tako otroci, ki jih čakajo preizkušnje med 150 in 300 metri, kot rekreativci (2 kilometra) in članske kategorije, ki bodo tekle na 9,4-kilometrski progi.

Člani in članice bodo z najdaljšo preizkušnjo začeli ob 9.00, ko bo štart na glavni cesti pri gostilni Pezdirc. Krožna proga, ki poteka po rahlo razgibanem terenu z različno podlago (asfalt, makadam in gozdna pot), se zaključi na prireditvenem prostoru pri lesenem kozolcu za gostilno, kjer je tudi cilj dvokilometrskega rekreativnega teka in otroških tekov. Če raje hodite kot tečete, se boste lahko udeležili tudi uro in pol dolgega pohoda po okolici Semiča, ki se bo pričel ob 8.45.

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan prireditve, za članski in rekreativni tek med 7.00 in 8.45, za otroške teke med 10.00 in 10.50, ko bo startnina za članske teke znašala 10 evrov (otroci tečejo brezplačno), za pohod boste odšteli 5 evrov.

Program 11. Teka po kraški učni poti (nedelja, 24. junij, Semič):

- 7.00–8.45: prijave na članski tek (prijavnina 10 evrov), - 8.45: začetek pohoda (pred gostilno Pezdirc v Semiču, prijavnina 5 evrov), - 9.00: štart članskih tekov (9,4 kilometra), - 9.05: štart rekreativnega teka (2 kilometra), - 10.00–10.50: prijave na otroški tek, - 11.00: otroški teki (150, 300 metrov).

Povabite naše bralce na Vašo prireditev

Na naši podstrani rekreacija Vam omogočamo, da na vašo prireditev povabite tudi naše bralce. Vse kar morate storite je to, da nam pošljete podatke, priporočljive so tudi slike, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Prav tako bomo z veseljem objavili kratko poročilce po končani prireditvi, kot tudi zanimive fotografije z dogodka. Vse to in še več nam pošljite na: rekreacija@tsmedia.si

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano